Μήπως πάσχετε απο ...''Δυσανία';

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μήπως πάσχετε απο ...''Δυσανία';

👉Όλοι πασχίζουμε να σηκωθούμε το πρωί. Αν όχι όλοι, τότε σίγουρα οι περισσότεροι. Ειδικά τον... χειμώνα που τα σκεπάσματα είναι ζεστά και έξω κάνει κρύο.Αλλά για μερικούς, η κατάσταση είναι λίγο πιο σοβαρή. Μπορεί να υποφέρουν από μια ιδιαίτερη κατάσταση που ονομάζεται δυσανία (dysania).

Η δυσανία περιγράφεται ως η κατάσταση του να δυσκολεύεται κανείς να σηκωθεί από το κρεβάτι το πρωί. 
Δεν είναι απλά αυξημένη υπνηλία. Θεωρείται λίγο πιο σοβαρό.Ακόμα κι αν οι πάσχοντες έχουν κοιμηθεί για ώρες περισσότερο από το συνιστώμενο, εξακολουθούν να δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι. Μάλιστα, αισθάνονται ότι τους λείπει το κρεβάτι και το να ξαπλώσουν και πάλι, παρά το γεγονός ότι μπορεί μόλις να έχουν σηκωθεί. Ανυπομονούν να επιστρέψουν στο κρεβάτι τους!

Είναι η δυσανία μια πραγματική ιατρική κατάσταση;

Η δυσανία ΔΕΝ έχει αναγνωριστεί, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ως πάθηση, αλλά είναι ένας όρος που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από γιατρούς, ειδικά από τους ψυχολόγους.Βλέπετε, εκείνοι που πάσχουν από δυσανία έχουν συνήθως κάποια σοβαρή κατάσταση ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη.
Ο δρ. Mark Salter από το Royal College of Psychiatrists είπε: «Είναι μια συμπεριφορά που παρατηρείται μερικές φορές σε εκείνους που πάσχουν από μια σημαντική καταθλιπτική διαταραχή».

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της δυσανίας και της απλής κόπωσης, καθώς πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ακόμα κουρασμένοι και εξαντλημένοι, όταν χτυπάει το ξυπνητήρι το πρωί. Αντί να αισθάνονται κουρασμένοι, ή εκνευρισμένοι με την ιδέα ότι πρέπει να σηκωθούν και να ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις της ημέρας, εκείνοι που έχουν δυσανία αισθάνονται αγχωμένοι, ανήσυχοι, ή ακόμη και εξουθενωμένοι και μόνο από τη σκέψη ότι πρέπει να σηκωθούν.

 Πιθανές αιτίες

Κατάθλιψη: 
Η κατάθλιψη είναι μια διαταραχή της διάθεσης που μπορεί να προκαλέσει θλίψη, απώλεια ενέργειας και κόπωση.

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης: 
Οι ασθενείς αισθάνονται ακραία επεισόδια κούρασης που διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν υποχωρούν με την ξεκούραση. Μπορεί να μην σηκώνονται καν από τα κρεβάτια τους.

Ινομυαλγία: 
Προκαλεί εκτεταμένο πόνο, προβλήματα μνήμης και αλλαγές στη διάθεση. Μπορεί επίσης να σας κάνει να αισθάνεστε εξαντλημένοι.

Άπνοια ύπνου: 
Αυτό συμβαίνει όταν κάτι διακόπτει την αναπνοή σας ενώ κοιμάστε. Μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή ενέργεια και υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αναιμία: 
Όταν δεν έχετε αρκετά υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια, τα επίπεδα ενέργειας μπορεί να πέσουν.

Διαταραχές του θυρεοειδούς:
Εάν ο θυρεοειδής αδένας σας δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, μπορεί να αισθανθείτε υποτονικοί.

Διαβήτης:
Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να εξαντλήσουν την ενέργειά σας.

Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών:
Αυτή η διαταραχή σας κάνει να κουνάτε διαρκώς τα πόδια σας ενώ είστε σε φάση ξεκούρασης.

Καρδιακές παθήσεις: 
Τα καρδιακά προβλήματα μπορεί να σας κάνουν πιο κουρασμένους από το συνηθισμένο.

Διαταραχές ύπνου: 
Ορισμένες καταστάσεις ύπνου, όπως η αϋπνία και η ναρκοληψία, μπορεί να δυσκολέψουν το ξύπνημα το πρωί.

Πώς αντιμετωπίζεται η δυσανία;

Αν και δεν υπάρχει επίσημη θεραπεία, υπάρχουν μερικά μικρά βήματα που μπορεί να κάνει κάποιος, για να μειώσει τα συμπτώματα:

Σταθερό ωράριο ύπνου: 
Πηγαίνετε για ύπνο και ξυπνήστε την ίδια ώρα κάθε μέρα για να ρυθμίσετε καλά το εσωτερικό ρολόι του σώματός σας.

Αποφύγετε την καφεΐνη, το αλκοόλ και τη νικοτίνη: 
Αυτά μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο σας.
Περιορίστε τον ύπνο μέσα στην ημέρα: Ο “υπνάκος” κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να ξεφύγει σε διάρκεια και σας δυσκολεύει να κοιμηθείτε τη νύχτα. Μην ξεκουράζεστε για περισσότερο από 30 λεπτά και ποτέ μετά το απόγευμα.

Άσκηση: 
Η καθημερινή σωματική δραστηριότητα μπορεί να αυξήσει την ενέργειά σας και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Αλλά μην το παρακάνετε πολύ κοντά στην ώρα για ύπνο.
Κάντε το δωμάτιό σας φιλικό για ύπνο: Το πολύ φως και ο θόρυβος δυσκολεύουν τον ύπνο. Κάντε σκοτάδι στο δωμάτιο και αν χρειαστεί βάλτε ωτοασπίδες. 

Άλλη ιδέα είναι μια μηχανή παραγωγής λευκού θορύβου που διευκολύνει τον ύπνο. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιό σας είναι δροσερό.
Μείνετε μακριά από τις οθόνες: Η χρήση tablet, κινητών τηλεφώνων, τηλεοράσεων, φορητών υπολογιστών και άλλων συσκευών με οθόνες πριν από τον ύπνο χαλάει το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού σας. Προσπαθήστε να μην έχετε επαφή με οθόνες τουλάχιστον 30 λεπτά πριν πέσετε στο κρεβάτι.


Το διάβασα στο www.iatropedia.grhttps://www.iatropedia.gr/
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,429,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1947,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,693,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,127,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,188,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,853,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,376,Κόσμος,9500,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,364,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5932,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1100,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2586,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,616,Eco-News,2752,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Μήπως πάσχετε απο ...''Δυσανία';
Μήπως πάσχετε απο ...''Δυσανία';
Μήπως πάσχετε απο ...''Δυσανία';
https://health4u.gr/wp-content/uploads/2020/08/clock.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_982.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_982.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content