Υπό έρευνα η ΕΕ για τον τρόπο που στηρίζει τον τουρισμό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Υπό έρευνα η ΕΕ για τον τρόπο που στηρίζει τον τουρισμό

👉Έρευνα προκειμένου να εξετάσει το κατά πόσον η Κοινοτική χρηματοδότηση για δημόσιες επενδύσεις στον τουρισμό υπήρξε αποτελεσματική, το αν η στήριξη προς τον τομέα του τουρισμού πριν από την πανδημία ήταν κατάλληλη, αλλά και με ποιον τρόπο η ΕΕ επιδιώκει να περιορίσει τον αντίκτυπο της κρίσης του κορωνοϊού θα διενεργήσει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σημειώνεται πως το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδοτικής στήριξης της ΕΕ για τον τουρισμό προέρχεται από κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου
Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Συνοχής. Κατά την περίοδο 2014-2020, τα δύο αυτά ταμεία χορήγησαν από κοινού 4 δισ. ευρώ στον τομέα του τουρισμού. Μέχρι στιγμής, έχουν συγχρηματοδοτήσει σχεδόν 10.000 έργα που καλύπτουν ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από ενέργειες προώθησης έως δραστηριότητες στους τομείς της φιλοξενίας, των υποδομών και της ανάπτυξης τοπικών αξιοθέατων.

Στόχος της εν λόγω πολιτικής τουρισμού της ΕΕ είναι να διατηρηθεί η θέση της Ευρώπης ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, μεγιστοποιώντας παράλληλα τη συμβολή του κλάδου στην ανάπτυξη και την απασχόληση και προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών.

Το 2019, η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν η περιοχή του κόσμου με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Ενδεικτικά, εκτιμάται πως ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 10% του ΑΕΠ και το 12 % του συνόλου των θέσεων εργασίας στην ΕΕ.

Ωστόσο, το 2020, η πανδημία έθεσε σε κίνδυνο περισσότερες από 7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τομέα του τουρισμού, ενώ πολλές επιχειρήσεις και δορυφορικές δραστηριότητες εκτέθηκαν στον κίνδυνο πτώχευσης.

Η ΕΕ στηρίζει επί του παρόντος τον τουρισμό με μέτρα αντιμετώπισης της συρρίκνωσης της ρευστότητας στον κλάδο και εναρμονισμένα κριτήρια και διαδικασίες για την αποκατάσταση της ασφαλούς και χωρίς περιορισμούς ελεύθερης κυκλοφορίας. Επιπλέον, στο πλαίσιο της αναζήτησης τρόπων ενίσχυσης της ανθεκτικότητας της τουριστικής βιομηχανίας της ΕΕ στους οικονομικούς κλυδωνισμούς, η Κομισιόν εντόπισε περισσότερο μακροπρόθεσμες προκλήσεις που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα, την ψηφιοποίηση και την ανταγωνιστικότητα των μικρών και μεσαίων εταιρειών του κλάδου.

Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο θα εξετάσει κατά πόσον η ενωσιακή χρηματοδότηση για τον κλάδο έχει μέχρι στιγμής δαπανηθεί αποτελεσματικά και θα διενεργήσει επισκόπηση των μέτρων που έλαβε η Επιτροπή για τον περιορισμό του αντικτύπου της κρίσης της COVID-19 στον τουρισμό.

Οι ελεγκτές θα εξετάσουν το έργο που επιτελεί η Επιτροπή για να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα της χρηματοδότησης που παρέχει η ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Συνοχής για δημόσιες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού.

Επιπλέον, οι ελεγκτές θα αξιολογήσουν μια σειρά δημόσιων έργων τα οποία χρηματοδοτήθηκαν κατά την περίοδο προγραμματισμού 2007-2013 και έχουν ολοκληρωθεί, προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσον παραμένουν οικονομικά βιώσιμα.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου θα δημοσιευθούν στο τρίτο τρίμηνο του 2021 και στόχος είναι να συμβάλουν ουσιαστικά στην επικαιροποίηση της στρατηγικής της Κομισιόν για την τουριστική βιομηχανία της ΕΕ κατά την περίοδο μετά την κρίση του κορωνοϊού.

Το διαβασα στο cnn.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,429,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1947,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,693,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,127,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,188,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,853,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,376,Κόσμος,9500,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,364,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5932,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1100,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2586,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,616,Eco-News,2752,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Υπό έρευνα η ΕΕ για τον τρόπο που στηρίζει τον τουρισμό
Υπό έρευνα η ΕΕ για τον τρόπο που στηρίζει τον τουρισμό
Υπό έρευνα η ΕΕ για τον τρόπο που στηρίζει τον τουρισμό
https://euranetplus-inside.eu/wp-content/uploads/2020/03/Photo-by-Erik-Mclean-on-Unsplash-scaled.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_930.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_930.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content