Η παραπληροφόρηση στα κοινωνικά δίκτυα «θέμα εθνικής ασφάλειας»

Η παραπληροφόρηση στα κοινωνικά δίκτυα «θέμα εθνικής ασφάλειας»

👉Εν μέσω της καταιγίδας παραπληροφόρησης που συνοδεύει την πανδημία κοροναϊού, αλλά και την πολιτική συζήτηση για τη χειραγώγηση ψηφοφόρων μέσω των κοινωνικών δικτύων, ο τέως γενικός σύμβουλος της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) προειδοποιεί ότι τα fake news και οι χάκερ εγείρουν πλέον θέμα εθνικής ασφάλειας.

Ο Γκλεν Γκέρστελ, σήμερα σύμβουλος του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, ζητά μεταξύ άλλων αναθεώρηση του Άρθρου 230, σύμφωνα με το οποίο οι εταιρείες του Διαδικτύου δεν φέρουν νομική ευθύνη για το περιεχόμενο που αναρτούν οι χρήστες.

«Η τροποποίηση του Άρθρου 230 ώστε να αποδοθούν κάποιες νομικές ευθύνες στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, με τρόπο που ούτε τις παραλύει, ούτε τους επιτρέπει να γλιτώνουν τη λογοδοσία, είναι απαραίτητο βήμα για τον περιορισμό της παραπληροφόρησης. Φαίνεται πιθανό ότι το επόμενο Κογκρέσο θα τροποποιήσει το θεσμικό πλαίσιο» γράφει ο Γκέρστελ σε άρθρο του στο περιοδικό New Yorker.

Στο έλεος των φαρσέρ

O Γκέρστελ, πρώην δικηγόρος, υπενθυμίζει την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκαν τον Ιούλιο οι λογαριασμοί που διατηρεί στο Twitter μια πλειάδα πολιτικών και διασημοτήτων, από τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Τζεφ Μπέζος μέχρι τον Κάνιε Γουέστ. Οι άγνωστοι εισβολείς ανάρτησαν κείμενο με το οποίο καλούσαν τους χρήστες να καταθέσουν δωρεές σε Bitcoin σε έναν μυστηριώδη λογαριασμό.

Οι μηχανικοί του Twitter αρχικά δεν είχαν καμία ένδειξη παραβίασης, και το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να απενεργοποιήσουν προσωρινά τους παραβιασμένους λογαριασμούς.

Το προσωρινό μπλόκο επηρέασε τους λογαριασμούς κυβερνητικών υπηρεσιών όπως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία δεν κατάφερε να στείλει tweet για να προειδοποιήσει την πολιτεία του Ίλινοϊ για την εμφάνιση ανεμοστρόβιλου.

Λίγες ημέρες αργότερα, ένας 17χρονος συνελήφθη από τo FBI ως υπαίτιος της κυβερνοεπίθεσης.

Ο Γκέρστελ αναφέρεται και σε άλλα περιστατικά που αναδεικνύουν τον κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Το 2013, οι χρηματαγορές βυθίστηκαν προσωρινά όταν ο παραβιασμένος λογαριασμός του Associated Press στο Twitter ανέφερε ότι ο τότε πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε τραυματιστεί από έκρηξη στον Λευκό Οίκο.

Κυβερνοκαμπάνιες

Πιο πρόσφατα, στη διάρκεια της ταραχώδους προεκλογικής περιόδου, χιλιάδες Δημοκρατικοί ψηφοφόροι έλαβαν email που υποτίθεται ότι προέρχονταν από τους Proud Boys, μια ακροδεξιά οργάνωση που στηρίζει τον Τραμπ. «Ψηφίστε Τραμπ αλλιώς θα σας κυνηγήσουμε» έγραφε το email, πίσω από το οποίο πιστεύεται ότι βρισκόταν η κυβέρνηση του Ιράν. Ήταν ένα περιστατικό που σύμφωνα με τον Γκέρστελ αποδεικνύει ότι το αμερικανικό πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Από το άρθρο δεν λείπουν εξάλλου οι αναφορές στην προεκλογική περίοδο του 2016, όταν χάκερ που δρούσαν για λογαριασμό του Κρεμλίνου υλοποίησαν με επιτυχία επιχείρηση κυβερνοπροπαγάνδας που στήριζε τον Τραμπ και έριχνε λάσπη στην αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον.

O Γκέρστελ παραδέχεται ότι η παραπληροφόρηση είναι «μια χρόνια ασθένεια την οποία δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε πλήρως». Θεωρεί όμως ότι υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν.
Διαφάνεια

Υπάρχουν καταρχάς νομικές λύσεις, λέει ο πρώην γενικός σύμβουλος της NSA. Το Κογκρέσο μπορεί να περιορίσει τα fake news στις προεκλογικές καμπάνιας επιβάλλοντας με νόμο κανόνες διαφάνειας.

«Σήμερα, οι πολιτικές διαφημίσεις online δεν υπόκεινται στους κανόνες διαφάνειας και αποδοχής που ισχύουν για τις διαφημίσεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση» γράφει το άρθρο. «Αυτός ο αναχρονισμός πρέπει να διορθωθεί».

Επιπλέον, το Κογκρέσο θα μπορούσε να απαγορεύσει τις πολιτικές διαφημίσεις που στοχεύουν ψηφοφόρους με βάση το χρώμα, την ηλικία, το φύλο ή άλλα χαρακτηριστικά τους.

Ακόμα, ο Γκέρστελ δείχνει να τάσσεται υπέρ της πρότασης που διατύπωσαν πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ζητώντας να χαρακτηριστούν τα κοινωνικά δίκτυα επιχειρήσεις «συστημικής σημασίας», ώστε να υπόκεινται σε ρύθμιση από το κράτος.

Τα μέτρα αυτά, σε συνδυασμό με την αναθεώρηση του Άρθρου 230, θα μετρίαζαν το πρόβλημα σύμφωνα με τον Γκέρστελ.

Ταυτόχρονα, όμως, η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει την απειλή και θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπισή της. Θα πρέπει επίσης να φροντίσει για τον ψηφιακό αλφαβητισμό των πολιτών, ώστε να είναι λιγότερο ευάλωτοι στην παραπληροφόρηση.

Το διάβασα στο in.gr
ON LINE ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ


Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι διαισθητικός και ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Πνευματικής Αφύπνισης του Νου - Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας (Spiritual Energy Healingman) δηλαδή Σύμβουλος ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αυτοβελτίωσης & Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θεραπευτικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης & Ίασης, συμβουλευτικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί του για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θέλετε!

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΕκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,460,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1997,ΑΠΟΨΕΙΣ,73,Άρθρα,818,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,114,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,731,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,143,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,771,ΒΙΝΤΕΟ,200,ΒΟΛΟΣ,79,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1834,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,179,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1439,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,29,ΕΡΕΥΝΕΣ,52,ΖΩΗ,178,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,45,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,52,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,550,Κόσμος,9748,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,456,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1567,Πολιτική,6872,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6053,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,76,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,343,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1157,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2899,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,48,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,97,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,651,Eco-News,2804,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: Η παραπληροφόρηση στα κοινωνικά δίκτυα «θέμα εθνικής ασφάλειας»
Η παραπληροφόρηση στα κοινωνικά δίκτυα «θέμα εθνικής ασφάλειας»
Η παραπληροφόρηση στα κοινωνικά δίκτυα «θέμα εθνικής ασφάλειας»
https://secureservercdn.net/160.153.138.53/aa8.ca0.myftpupload.com/wp-content/uploads/cache/images/remote/secureservercdn-net/neurologika-symptwmata-tou-covid-19-ola-ta-dia8esima-dedomena-428082139.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_818.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_818.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content