Περιήγηση στην αρχαία Ολυμπία με ένα κλικ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Περιήγηση στην αρχαία Ολυμπία με ένα κλικ

👉Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την προβολή και την προώθησητου πολιτιστικού αποθέματος... της ευρύτερης περιοχής του άξονα Κατάκολου - Αρχαίας Ολυμπίας, που παράλληλα θα αποτελέσει και μοχλό ανάπτυξης, κάνει η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω της δημιουργίας μιας διαδικτυακής πλατφόρμας.

Η συγκεκριμένη διαδικτυακή πλατφόρμα, την οποία παρουσιάζει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα στηρίζεται σε τεχνολογίες συστημάτων διαχείρισης τελικού προορισμού και όπως εκτιμάται, «πρόκειται να αποτελέσει ένα σύγχρονο μέσο ανάδειξης των αρχαιολογικών μνημείων, του πολιτιστικού πλούτου, των τουριστικών υποδομών και των αξιοθέατων της Ηλείας, μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος με ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον διεπαφής.»

Για τον σκοπό αυτό, η περιφέρεια αποφάσισε την επαναληπτική προκήρυξη διαγωνισμού για τη δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος προβολής πολιτιστικών και τουριστικών πόρων/μνημείων και διαδρομών στην ευρύτερη περιοχή του άξονα Κατάκολου - Αρχαίας Ολυμπίας.

Διαδικτυακή πλατφόρμα για την Αρχαία Ολυμπία
Με την ανάπτυξη της διαδικτυακής πλατφόρμας διαχείρισης τελικού προορισμού, θα παρέχονται προηγμένες τεχνολογικά υπηρεσίες προς τους πολίτες και τους δυνητικούς επισκέπτες, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τα σημαντικότερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, την ολοκληρωμένη εξυπηρέτησή τους, αλλά και την ενεργό συμμετοχή τους στη δημιουργία μίας συλλογής ψηφιακού περιεχομένου με ιστορική αλληλουχία ή θεματική συσχέτιση, απεικονίζοντας έτσι την ιστορική εξέλιξη και το ενδιαφέρον των επισκεπτών σχετικά με τα σημαντικά σημεία της περιοχής.

Μέσω της πλατφόρμας και των υπηρεσιών που θα παρέχονται, ο επισκέπτης θα μπορεί μεταξύ άλλων:
· Να περιηγηθεί στην ιστορία και στα μνημεία της περιοχής. Η περιήγηση θα συνοδεύεται από φωτογραφίες, κείμενα, βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα, χάρτες κλπ.

· Να περιηγηθεί ανά θεματική ενότητα (μνημεία, παράδοση, λαογραφία, εκδηλώσεις, κλπ.).

· Να έχει πρόσβαση στο πολιτισμικό πλούτο, αλλά και στη σύγχρονη εικόνα της περιοχής, μέσω προηγμένων εφαρμογών πολυμεσικής παρουσίασης.

· Να συμβάλλει στον εμπλουτισμό της διαδικτυακής πλατφόρμας με περιεχόμενο που θα δημιουργήσει  ο ίδιος και θα μεταφορτώσει σε αυτή.

· Να ενημερωθεί για εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην Ηλεία.

· Να ενημερωθεί και να σχολιάσει ή να βαθμολογήσει περιεχόμενο που έχουν μεταφορτώσει άλλοι επισκέπτες κλπ.

Επίσης, θα υπάρχει παρουσίαση προτεινόμενων τουριστικών διαδρομών, μέσω διαδραστικών χαρτών με αναλυτική παρουσίαση του κάθε σημείου της διαδρομής, του τρόπου μετάβασης από το ένα σημείο στο άλλο, αλλά και πληροφορίες συνολικά για την διαδρομή, όπως διάρκεια, περιγραφή κ.α.


Παράλληλα, θα είναι δυνατή η υπηρεσία ηλεκτρονικού ημερολογίου, στο πλαίσιο της οποίας θα απεικονίζεται το σύνολο των σημαντικών ημερομηνιών, σχετικών με το σύστημα, δηλαδή εορτές, σημαντικές εκδηλώσεις και αθλητικές διοργανώσεις.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της διακήρυξης για την ανάδειξη αναδόχου, «η περιφερειακή ενότητα Ηλείας περιλαμβάνει το “αρχαιολογικό τρίπολο” Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία - Ναός Επικούρειου Απόλλωνος.»

Οι τρεις συγκεκριμένοι αρχαιολογικοί χώροι αποτελούν, σύμφωνα με όσα περιγράφονται, «πόλους διεθνούς βεληνεκούς με τεράστια αρχαιολογική και ευρύτερη επιστημονική σημασία» και προστίθεται: «Με βάση την επισκεψιμότητα, αποτελούν τον κύριο (σχεδόν αποκλειστικό) πυλώνα του πολιτιστικού/ αρχαιολογικού προϊόντος της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Μεταξύ αυτών, πλέον δημοφιλής είναι ο χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας, τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO από το 1989. Ο ετήσιος αριθμός επισκεπτών του χώρου, (πριν από την πανδημία) ξεπερνά τους 450.000 ετησίως, καθιστώντας τον 5ο σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας.

Συνολικά, ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας, το 2014 κάλυπτε το 98% των συνολικών επισκεπτών σε αρχαιολογικούς χώρους της περιφέρειας. Ωστόσο, η περιοχή αναφοράς χαρακτηρίζεται από ένα αναπτυξιακό δυισμό.

Δηλαδή, από τη μια διαθέτει μία πρωτόγνωρη πύλη εισόδου τουριστικών ροών ( λιμάνι Κατάκολου) προς έναν εμβληματικό πολιτιστικό χώρο οικουμενικής αξίας (Αρχαία Ολυμπία), η βιωσιμότητα του οποίου επιτάσσει την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης οικονομικής και περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης και από την άλλη, μία αστική, ημιορεινή και ορεινή “ενδοχώρα” με σημαντικό αναπτυξιακό δυναμικό, συμπληρωματικό της παράκτιας ανάπτυξης, αλλά και αυτοδύναμο έως έναν βαθμό, η οποία όμως δεν καρπώνεται παρά ελάχιστα από τις τουριστικές ροές.»

Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα της ανάπτυξης, η περιφέρεια εκτιμά ότι «η ισόρροπη ανάπτυξη του χώρου της περιοχής αναφοράς προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, τη διάχυση της τουριστικής ανάπτυξης της Αρχαίας Ολυμπίας στην “ενδοχώρα”, μέσω της δημιουργίας τουριστικών υποδομών, της ανάδειξης νέων εσωτερικών τουριστικών προορισμών, της ουσιαστικής λειτουργικής ενοποίησης του χώρου, καθώς και μέσω της διασύνδεσης του παράκτιου τουριστικού συστήματος με το ημιορεινό και ορεινό αγροδιατροφικό σύστημα.»

Στο πλαίσιο αυτό, «η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχεδιάζει και υλοποιεί παρεμβάσεις, μέσω της ολοκληρωμένης χωρικής επέμβασης του επιχειρησιακού προγράμματος “Δυτική Ελλάδα 2014- 2020”, οι οποίες επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων στο εκάστοτε ορισμένο χωρικό επίπεδο, εκεί δηλαδή όπου εκδηλώνονται οι ανισότητες, δρουν οι μακροπρόθεσμοι παράγοντες δημιουργίας τους και υπάρχει το ενδογενές δυναμικό για την αντιστροφή τους.»

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα πάντα με την περιφέρεια, «η περιοχή εφαρμογής των παρεμβάσεων είναι η ευρύτερη περιοχή του άξονα Κατακόλου - Αρχαίας Ολυμπίας, ως τμήματος της ενδοπεριφερειακής αναπτυξιακής χωρικής ενότητας των δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Πυρήνας αυτών των παρεμβάσεων της περιφέρειας, «είναι οι “ράγες” του ιστορικού τρένου που συνδέει το επίνειο του Πύργου και το Κατάκολο, με την Αρχαία Ολυμπία, με σκοπό να αξιοποιηθεί και να προβληθεί το πλεόνασμα πολιτιστικών, φυσικών και τουριστικών πόρων της ενδοχώρας της, της Ηλείας, ώστε ο κλάδος του πολιτιστικού τουρισμού να αποτελέσει όχι απλώς συμπληρωματικό του κυρίαρχου τουριστικού προϊόντος αλλά μοχλό ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Το διαβασα στο iefimerida.gr

ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,429,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1947,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,693,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,127,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,188,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,853,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,376,Κόσμος,9500,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,364,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5932,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1100,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2586,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,616,Eco-News,2752,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Περιήγηση στην αρχαία Ολυμπία με ένα κλικ
Περιήγηση στην αρχαία Ολυμπία με ένα κλικ
Περιήγηση στην αρχαία Ολυμπία με ένα κλικ
https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/inline-images/kiones.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_783.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_783.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content