Στ. Πλουμιστός: Η ενέργεια της προσευχής για αυτοθεραπεία - ιατρική εξήγηση

Στ. Πλουμιστός: Η ενέργεια της προσευχής για αυτοθεραπεία - ιατρική εξήγηση

👉Η ενέργεια, όταν αποστέλλεται και λαμβάνεται μέσω προσευχής ή άλλων μεταδόσεων εναλλακτικής ενέργειας, είναι ένα εργαλείο θεραπευτικό που βοηθά και υποστηρίζει τη φυσική διαδικασία αυτοθεραπείας.

Εάν έχετε βιώσει κάτι προσωπικά ή είχατε επαφή με κάποιον με σοβαρό πρόβλημα υγείας, τότε ξέρετε τι εννοώ όταν λέω ομαδικές προσευχές. Οι προσευχές και οι μεταδόσεις ενεργειών που κατευθύνονται σκόπιμα σε εκείνους που έχουν ανάγκη (επειδή η ενέργεια ακολουθεί την πρόθεση) μπορεί να βοηθήσει το άτομο σε μια κρίση υγείας. 

Η προσευχή απαιτεί συμμετοχή ολόκληρου του είναι μας. Όταν προσευχόμαστε με την καρδιά μας και το είναι μας ολόκληρο ζητάει, τότε η μόνη βεβαιότητα είναι ότι θα λάβουμε ακριβώς αυτό που ζητάμε. Η δύναμη και η ενέργεια που μας χαρίστηκε σε αυτή τη ζωή όταν χρησιμοποιούνται σωστά γνωρίζοντας τη δύναμη τους τότε γίνονται θαύματα. Το μέσο για αυτά τα θαύματα είναι η προσευχή.

Αυτή είναι μια αλήθεια για εκείνους που την έχουν βιώσει προσωπικά, αλλά και για τους δύσπιστους ανθρώπους, υπάρχει μια φυσιολογική - ιατρική εξήγηση που υποστηρίζει αυτήν τη θεωρία. 

Η ενέργεια της προσευχής για αυτοθεραπεία - ιατρική εξήγηση

Μετά το νευρικό σύστημα, το δεύτερο προστατευτικό μας σύστημα στο σώμα είναι το ανοσοποιητικό σύστημα και η αποστολή του είναι να μας προστατεύει από ασθένειες. Αυτό το συγκεκριμένο σύστημα, όταν καλείται, καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ενέργειας που ενδέχεται να μην έχουμε στη διάθεσή μας λόγω επιθετικών ιατρικών θεραπειών, μακροχρόνιας ανάρρωσης ή συνεχούς πίεσης. 

Το να αισθάνεστε εξαντλημένοι είναι κάτι που όλοι νιώθουμε όταν έχουμε ένα κρυολόγημα ή γρίπη. Ενώ το σώμα μας καταπολεμά μια λοίμωξη ή μια ασθένεια, το αίσθημα κόπωσης και εξάντλησης είναι συνηθισμένο.

Αυτή η συνεχής κόπωση είναι χαρακτηριστική του συνεχούς στρες που ωθεί το ανοσοποιητικό σύστημα να εργάζεται «υπερωρίες» λόγω των αρνητικών και πιεστικών συναισθημάτων που εμφανίζονται κατά καιρούς στην ζωή μας.

Και ακριβώς εδώ οι προσευχές και οι εναλλακτικές μεταδόσεις ενέργειας μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος. 

Σας προτείνουμε να δείτε: ''Στ. Πλουμιστός: Το άκουσμα της ενεργειακής ευχής για την υγεία και τους ασθενείς'' 


Γιατί όμως σε περιόδους ανάγκης, το σώμα μειώνει τη ροή ενέργειας στο ανοσοποιητικό σύστημα; 

Η απάντηση είναι λόγω του φόβου και των παρενέργειών του. Η Ψυχο-νευρο-ενδοκρινική-ανοσολογία (PNEI) αντιμετωπίζει την επίδραση που έχει η γνωστική απόκριση στο κεντρικό νευρικό σύστημα και τις επακόλουθες αλληλεπιδράσεις με το ενδοκρινικό και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Στην ουσία, η προσέγγιση PNEI βασίζεται στην έννοια της εξέτασης της νόσου από ολιστική άποψη, η οποία λαμβάνει υπόψη το ανθρώπινο σώμα και τα διάφορα συστατικά και συστήματα του συνδέονται και επηρεάζονται από έναν γενικό μηχανισμό ανατροφοδότησης που μπορεί να χωριστεί σε τέσσερις κατηγορίες:
  • Ψυχή
  • Νευρικό σύστημα 
  • Ψυχο-Νευρο-Ενδοκρινική-Ανοσολογία 
  • Ανοσοποιητικό σύστημα 
Το PNEI δεν είναι μια σύγχρονη επιστημονική ανακάλυψη. Είναι μια παλιά έννοια που βασίζεται στο ιδανικό της ομοιόστασης, η οποία, σύμφωνα με το λεξικό της ιατρικής (Miller-Keane and O'Toole 2003) σημαίνει:
''την τάση των βιολογικών συστημάτων να διατηρούν σταθερές συνθήκες στο εσωτερικό περιβάλλον ενώ αλληλεπιδρούν και προσαρμόζονται συνεχώς σε αλλαγές που προέρχονται μέσα ή έξω από το ίδιο το σύστημα.''

O επιστήμονας Bruce Lipton, PhD στο μπεστ σέλερ βιβλίο του, : ‘’Η βιολογία των πεποιθήσεων. Πώς η σκέψη επηρεάζει το DNA και κάθε κύτταρο ‘’ παρουσιάζει την πρωτοποριακή γονιδιακή του έρευνα στο ευρύ κοινό, το οποίο ρίχνει εκ νέου φως στο πώς η ανθρώπινη κυτταρική μεμβράνη είναι στην πραγματικότητα ο εγκέφαλος του κυττάρου.

Ο B.Lipton εξηγεί ότι ενώ είναι καθήκον της μεμβράνης κάθε κυττάρου να θέσει σε κίνηση τις κατάλληλες απαντήσεις στο περιβάλλον, στο σώμα μας, αυτές οι συγκεκριμένες λειτουργίες τίθενται σε κίνηση από την ομάδα των κυττάρων που γνωρίζουμε ως το νευρικό σύστημα.

Είναι καθήκον του νευρικού συστήματος να παρακολουθεί, να ερμηνεύει και να ανταποκρίνεται σε εξωτερικά περιβαλλοντικά σήματα, προκαλώντας αλυσιδωτή αντίδραση εσωτερικών δεδομένων που τελικά φτάνει στον «εγκέφαλο» των κυττάρων.

Το άγχος γενικά ή η ασθένεια που σχετίζεται με το άγχος γίνεται αντιληπτό από το νευρικό σύστημα και ερμηνεύεται ως σήμα φόβου.


Προφανώς, στη σύγχρονη κοινωνία, ο συναισθηματικός φόβος δεν συνδέεται πάντα με περιστάσεις που απειλούν τον φυσικό θάνατο, όπως η επίθεση μιας τίγρης, αλλά το νευρικό σύστημα δεν είναι σε θέση να διακρίνει τη διαφορά: ο φόβος είναι απλά ο φόβος.

Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες έχουν πλήρη επίγνωση της πιθανής βλάβης που προκαλείται από τον συναισθηματικό φόβο (στρες) που προκαλεί την απελευθέρωση των ορμονών ως αλυσιδωτή αντίδραση: 
  • Με τη λήψη ενός σήματος συναγερμού (φόβος), το πρώτο σύστημα που κινητοποιεί την προστασία από απειλές είναι ο άξονας υποθάλαμου-υπόφυσης-επινεφριδίων (άξονας HPA).
  • Στη συνέχεια, ο HPA προχωρά στην αποστολή ενός προειδοποιητικού σήματος στην υπόφυση - η οποία είναι επιφορτισμένη με την οργάνωση και καθοδήγηση των πενήντα τρισεκατομμυρίων κυττάρων της κοινότητας στη διαχείριση της απειλής. 
  • Στη συνέχεια, η υπόφυση στέλνει ένα σήμα στους επινεφριδιακούς αδένες (ένας στην κορυφή κάθε νεφρού) ενημερώνοντάς τους για τον επιφανή κίνδυνο και την αναγκαιότητα να οργανώσει και να προετοιμάσει το σώμα για μια μάχη ή απόκριση πτήσης, αμυντική στρατηγική, μάχη ή πτήση. 
Αυτή η εσωτερική επικοινωνία «πυροδοτείται» από την ανταπόκριση του εγκεφάλου στα ερεθίσματα του στρες (φόβος) σε μια αλυσιδωτή αντίδραση που απελευθερώνει ορμόνες. 

Σας προτείνουμε να δείτε: ''Στ Πλουμιστός: Η προσευχή για απαλλαγη από τον φόβο''


Πρώτον, ο υποθάλαμος εκκρίνει έναν παράγοντα απελευθέρωσης κορτικοτροπίνης (CRF) 
Ο CRF στη συνέχεια ταξιδεύει στην υπόφυση ενεργοποιώντας κύτταρα που εκκρίνουν ορμόνες. Αυτό διεγείρει την απελευθέρωση αδρενοκορτικοτροπικών ορμονών (ACTH) απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος.

Στη συνέχεια, το ACTH ταξιδεύει στους επινεφριδιακούς αδένες, οι οποίοι αναφλέγουν τις επινεφριδικές ορμόνες για να πολεμήσουν ή να πετάξουν, οι οποίες στη συνέχεια συντονίζουν τη λειτουργία των οργάνων του σώματος, παρέχοντας μια ισχυρή φυσιολογική απάντηση να πολεμήσουμε ή να ξεφύγουμε από επικείμενο κίνδυνο, ο οποίος μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύει ένα άβολο ή αγχωτικό γεγονός στο οποίο αισθανόμαστε υποχρεωμένοι, για φόβο, να το αντιμετωπίσουμε στην αυτοάμυνα ή στην άρνηση (αποφεύγοντας την αντιπαράθεση).

Όταν ο άξονας του υποθάλαμου-υπόφυσης-επινεφριδίων ενεργοποιείται μέσω των στρεσογόνων στρες του φόβου (τόσο ασήμαντο όσο φαίνεται), οι επινεφριδικές ορμόνες κλείνουν αμέσως το ανοσοποιητικό σύστημα για να εξοικονομήσουν ενεργειακά αποθέματα. Αυτό προκαλείται από την προτίμηση του εγκεφάλου να παρέχει ζωτική ενέργεια που απαιτείται για μια φυσική απάντηση σε μια εξωτερική απειλή, αναβάλλει την εσωτερική καταπολέμηση των βακτηρίων και των λοιμώξεων σε αναμονή.

Αυτό είναι ένα από τα τεράστια μειονεκτήματα που προκαλούνται από την παρέμβαση του άξονα υποθάλαμου-υπόφυσης-επινεφριδίων κατά τη διάρκεια του στρες, γιατί παρεμβαίνει στην ικανότητά μας να καταπολεμούμε τις ασθένειες, να θεραπεύουμε τον εαυτό μας και να βρίσκουμε αρκετή ενέργεια για να ζήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τη ζωή γεμάτη ζωντανή ενέργεια, ειδικά εάν ο εκφοβισμός ή ο καταπιεσμένος φόβος γίνεται το κυρίαρχο συναίσθημα.

Μόλις οι ορμόνες του στρες απελευθερώνονται στην κυκλοφορία του αίματος, συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία του πεπτικού συστήματος αναγκάζοντας τη ροή του αίματος να ευνοήσει τους ιστούς των χεριών και των ποδιών σε μια φυσική απάντηση στο φόβο της επιβίωσης. Επομένως, όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση ψυχο-νευρο-ενδοκρινικής ανοσολογικής προστασίας -απόκριση, περιορίζουμε ή ακόμα και σταματάμε την ανάπτυξη του σώματος και τη διαδικασία επούλωσης αναστέλλοντας την άφιξη ζωτικής ενέργειας στα ζωτικά μας όργανα και αυτό είναι όπου μια πρόσθετη ροή ενέργειας μέσω μιας ολιστικής σύνδεσης με άλλους, μέσω προσευχής, διαλογισμού ή μετάδοσης ενέργειας μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας. 

Το άγχος είναι ο πραγματικός δολοφόνος της υγείας: ή μάλλον, ο πραγματικός ένοχος είναι η αντίληψή μας για αυτό και η αδυναμία αντιμετώπισης με την προσαρμογή στην αλλαγή.

Η ποιότητα των ψυχικών καταστάσεων μας, ειδικά των ασυνείδητων, είναι σημαντική, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι το ανοσοποιητικό σύστημα και ο εγκέφαλος είναι τα δύο κύρια προσαρμοστικά συστήματα του σώματος που βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία μεταξύ τους.

Το άγχος, το τραύμα, η απογοήτευση, η ενοχή, η ένταση, η άρνηση, ο σοκ, ο θυμός και η θλίψη είναι όλες συναισθηματικές καταστάσεις που σχετίζονται με το φόβο και επηρεάζουν τη λειτουργία ανοσοποιώντας φυσιολογικές αλλαγές όπως αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση, μυϊκούς συσπάσεις και εφίδρωση, κάτι που είναι φυσιολογικό και ευεργετικό εάν περιορίζεται σε μικρή διάρκεια .

Αν όμως συνεχιστεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα (ακόμη και χρόνια), το σώμα, υπό χρόνιο στρες, δεν μπορεί να διατηρήσει την ισορροπία και την ομοιόστασή του. 

Η μετάδοση προσευχής, διαλογισμού και ενέργειας, τόσο σε ομάδες όσο και σε αυτοθεραπεία, είναι αποτελεσματική επειδή ο νόμος ενός ενώνει τα πάντα και όλους. 
Όταν κατευθύνεται ειδικά μέσω της αγάπης της διανοητικής προβολής, χωρίς πόνο, φόβο και έλεγχο.

Η ενέργεια συμπληρώνει έναν σημαντικό (βοηθητικό) ρόλο στην παροχή και υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος με ζωντανή και στοργική ενέργεια, ενώ το σύστημα προσπαθεί να επαναφέρει το σώμα σε μια κατάσταση φυσικής ομοιόστασης.

Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο από την εφαρμογή του ολισμού στην ιατρική. Μέχρι να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε και να αποδεχτούμε ότι ζούμε σε ένα ολογραφικό σύμπαν ,ένας ζωντανός οργανισμός στον οποίο η ενότητα και η ολότητα δεν μπορούν να εκφραστούν ή να εκπροσωπηθούν από τα ξεχωριστά μέρη που τον αποτελούν ,γιατί κάθε μέρος που λαμβάνεται χωριστά σημαίνει αποκλεισμό ή αποτροπή μιας συνεργατικής συνεργασίας στο σύνολό της, θα παραμείνουμε σε έναν αγώνα που διέπεται από φόβο, από το άγχος και τις ασθένειες, αδυνατώντας να αναγνωρίσουμε ότι η ανθρωπότητα είναι ουσιαστικά και βαθιά συνδεδεμένη μεταξύ τους και με τον ίδιο τον πλανήτη.

Σας προτείνω το voicehealing.gr να δοκιμάσετε να ακούσετε ανάλογες ηχητικές συνεδρίες Θεουργίας (εδώ) και για αυτοθεραπεία (εδώ) στο voicehealing.gr 

Σταύρος Πλουμιστός
Όταν εργαζόμαστε μαζί για ένα ζήτημα που αντιμετωπίζετε, σας βοηθάω να συντομεύσετε τον κύκλο ανάπτυξης και επούλωσης, ώστε να αισθάνεστε ανακούφιση και να προχωρήσετε στην ζωή σας.
Μπορούμε να αλλάξουμε μαζί τον τρόπο που νιώθετε για οτιδήποτε, βοηθώντας σας να βρείτε πραγματική ψυχική, συναισθηματική και πνευματική ανακούφιση.
Για την εναλλακτική θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Η ενέργεια της προσευχής για αυτοθεραπεία - ιατρική εξήγηση
Στ. Πλουμιστός: Η ενέργεια της προσευχής για αυτοθεραπεία - ιατρική εξήγηση
Στ. Πλουμιστός: Η ενέργεια της προσευχής για αυτοθεραπεία - ιατρική εξήγηση
https://healingproperties.org/wp-content/uploads/2020/06/prayer-in-recovery.jpg
https://i.ytimg.com/vi/Dcij-sjCpdA/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_459.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_459.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content