''Σαδορεξία''- Μια όλο και πιο συχνή διατροφική διαταραχή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

''Σαδορεξία''- Μια όλο και πιο συχνή διατροφική διαταραχή

👉Η σαδορεξία είναι μια ολοένα και πιο συχνή διατροφική διαταραχή που συνδυάζει δύο... καταστάσεις: την ανορεξία και ένα σύνολο βίαιων σεξουαλικών πρακτικών. Δεν υπάρχουν ακόμη πολλές ερευνητικές δοκιμές σε αυτό το θέμα, επομένως οι γνώσεις που έχουμε σήμερα για την παθολογία είναι περιορισμένες.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι διατροφικές διαταραχές και τα προβλήματα ψυχολογικής φύσης σχετίζονται στενά. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί συχνά θεωρούν ότι οι διατροφικές διαταραχές αποτελούν ψυχολογικό πρόβλημα από μόνες τους. Είναι σύνηθες για τους ασθενείς να παρουσιάζουν συγκεκριμένη διαφορετική ή επιβλαβή συμπεριφορά που απαιτεί παρακολούθηση και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θεραπεία.

Σαδορεξία: Μια όλο και πιο συχνή διατροφική διαταραχή


Όπως αναφέραμε, η σαδορεξία συνδυάζει έναν ισχυρό περιορισμό της πρόσληψης τροφής με την έννοια του σαδομαζοχισμού. Με άλλα λόγια, βίαιες σεξουαλικές πρακτικές που περιλαμβάνουν πόνο. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Endocrine, Metabolic & Immune Disorders Drug Targets, η ανορεξία είναι μια εμμονή στο απόλυτα λεπτό σώμα που οδηγεί το άτομο να μειώσει δραστικά την πρόσληψη τροφής.

Με τη σειρά τους, τα άτομα με σαδορεξία τείνουν συχνά σε ορισμένες συμπεριφορές που περιλαμβάνουν πόνο ή σωματική κακοποίηση. Προέρχονται από τη σεξουαλική ευχαρίστηση από τον αυτοεμφανιζόμενο εμετό ή το μαστίγωμα, που οδηγεί σε αυτοτραυματισμό.Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, αυτός ο τύπος πρακτικής θα μπορούσε να έχει σχέση με τα επίπεδα ορμονών του φύλου ή με συγκεκριμένα νευρολογικά πρότυπα.

Οι αιτίες και η ανίχνευση της σαδορεξίας


Τα αίτια της σαδορεξίας είναι πολύ διαφορετικά και δεν είναι όλα αναγνωρισμένα. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τη φυσική εμφάνιση που, μαζί με την κοινωνική πίεση, ωθεί το άτομο να αγωνιστεί για ένα ανθυγιεινό αδυνάτισμα.

Υπάρχουν ακόμη και επιστημονικές δοκιμές που διασφαλίζουν ότι οι διατροφικές διαταραχές ανταποκρίνονται σε μια βάση γενετικών αλλοιώσεων. Υπό αυτό το πρίσμα, οι περιβαλλοντικές συνθήκες θα μπορούσαν να οδηγούν σε αυτό το πρόβλημα.

Αυτό που είναι σαφές είναι ότι το κοινωνικό πλαίσιο και η εκπαίδευση που λαμβάνει ένα άτομο προϋποθέτουν τον κίνδυνο ανάπτυξης αυτού του είδους προβλημάτων. Τα τραυματικά γεγονότα που βιώνονται καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής παρέχουν επίσης ένα πιθανό υπόστρωμα για την εμφάνιση οποιασδήποτε διατροφικής διαταραχής.

Όσον αφορά στην ανίχνευση, υπάρχουν ψυχολογικές εξετάσεις που διευκολύνουν τη διάγνωση. Ωστόσο, μόνο ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας μπορεί να πραγματοποιήσει αυτές τις εξετάσεις.

Με αυτά τα εργαλεία είναι δυνατό να αναγνωρίσετε τις επικίνδυνες συμπεριφορές της σαδορεξίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο πιο γρήγορα γίνεται η ανίχνευση, τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό επιτυχίας της επακόλουθης παρέμβασης.

Σαδορεξία: Θεραπεία


Όταν μιλάμε για τη θεραπεία της σαδορεξίας, είναι σημαντικό να κάνουμε ειδική αναφορά στην ανάγκη για μια διεπιστημονική ομάδα. Αυτή η ομάδα πρέπει να αποτελείται από έναν διατροφολόγο, έναν ψυχολόγο και έναν ψυχίατρο. Μόνο μέσω της συνεργασίας μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτήν την κατάσταση.

Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, όταν ο ασθενής εμφανίζει υποσιτισμό, η νοσηλεία μπορεί να είναι απαραίτητη, όπως βλέπουμε σε μια δημοσίευση στο Chilean Medical Journal. Όταν εμφανιστεί υποσιτισμός, οι γιατροί θα πρέπει να εγχύσουν ενδοφλέβιο ορό εμπλουτισμένο με θρεπτικά συστατικά για την πρόληψη σοβαρών μεταβολικών προβλημάτων.

Στην περίπτωση της εξωτερικής θεραπείας, η διατροφική εκπαίδευση είναι απαραίτητη. Αρχικά, μπορεί να είναι καλύτερο να προτείνουμε ένα διατροφικό μοντέλο βασισμένο σε ελάχιστα, το οποίο καλύπτει βασικές ανάγκες. Από εδώ και πέρα, είναι σημαντικό να απομυθοποιήσουμε τις έννοιες και να συμπεριλάβουμε σταδιακά ποικίλα προϊόντα στη διατροφή του ατόμου.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να συνοδεύσετε αυτήν την παρέμβαση με ψυχολογική υποστήριξη βάσει αλλαγής συμπεριφοράς. Είναι σημαντικό να δοθούν φάρμακα για τη βελτίωση της ψυχικής σταθερότητας και την πρόληψη υπερβολικών πρακτικών κινδύνου ή αποπειρών αυτοκτονίας.

Σαδορεξία: Μια πρόσφατα ανακαλυφθείσα παθολογία

Όπως αναφέραμε, η σαδορεξία είναι μια σχετικά πρόσφατη διαταραχή όσον αφορά την ταξινόμησή της. Ωστόσο, είναι μια όλο και πιο συχνή διατροφική διαταραχή όταν πρόκειται για ψυχολογική και διατροφική διαβούλευση. Η θεραπευτική προσέγγιση είναι πολύ παρόμοια με οποιασδήποτε άλλη διατροφική διαταραχή.

Μια διεπιστημονική ομάδα απαιτείται για να προσεγγίσει την παθολογία από διαφορετικές οπτικές γωνίες, δημιουργώντας έτσι συνέργεια. Οι πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να απαιτούν νοσηλεία, καθώς είναι σημαντικό να αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερο μακροπρόθεσμες βλάβες.

Η συμπεριφορική θεραπεία και η ψυχολογική θεραπεία θα συμβάλουν σημαντικά στην ελαχιστοποίηση πρακτικών κινδύνου που μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία. Εάν υποψιάζεστε ότι κάποιος στο περιβάλλον σας μπορεί να πάσχει από αυτό το πρόβλημα, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία το συντομότερο δυνατό.
Το διάβασα στο meygeia.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,426,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1944,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,692,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,127,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,753,ΒΙΝΤΕΟ,187,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,840,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,369,Κόσμος,9495,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,358,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1516,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5929,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1099,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2582,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,614,Eco-News,2751,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: ''Σαδορεξία''- Μια όλο και πιο συχνή διατροφική διαταραχή
''Σαδορεξία''- Μια όλο και πιο συχνή διατροφική διαταραχή
''Σαδορεξία''- Μια όλο και πιο συχνή διατροφική διαταραχή
https://www.mothering.com/articles/wp-content/uploads/2018/02/anorexic.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_32.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_32.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content