Στ. Πλουμιστός: Πώς να ενεργοποιήσετε τις διαδικασίες αυτοθεραπείας

Στ. Πλουμιστός: Πώς να ενεργοποιήσετε τις διαδικασίες αυτοθεραπείας

👉Το άγχος, παράγει τα ίδια μόρια που αποδυναμώνουν το σύστημα υγείας μας. Η κορτιζόλη, (η ορμόνη του στρες) αδρεναλίνη, οι ελεύθερες ρίζες είναι τα μόρια που είναι υπεύθυνα, όταν παράγονται σε περίσσεια και για μεγάλο χρονικό διάστημα, για την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού, καρδιαγγειακού και γαστρεντερικού συστήματος.

Μεταξύ άλλων, προκαλούν μείωση των λευκών αιμοσφαιρίων και επίσης αύξηση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού, προκαλώντας στους ανθρώπους αυξημένο κίνδυνο αντιμετώπισης συχνών ασθενειών (ιογενείς, βακτηριακοί) και αύξηση των παραγόντων κινδύνου εγκεφαλικού ή εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Είναι δυνατόν να ξεφύγουμε από αυτούς τους κινδύνους, μέσω του «επαναπρογραμματισμού» της ψυχικής δραστηριότητας:
  • να είμαστε συντονισμένοι με τις ανάγκες μας και ως εκ τούτου με τον εαυτό μας,
  • να είμαστε ελεύθεροι να εκφράζουμε συναισθήματα, 
  • να γελάμε, 
  • να κάνουμε διαλογιστική ησυχία, 
  • να έχουμε μια ικανοποιητική σεξουαλικότητα, 
να καλλιεργούμε ενδιαφέροντα και πάθη. Το να είσαι δημιουργικός, να ασχολείσαι με το αγαπημένο σου άθλημα, προάγει την υγεία, προάγει την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης, το καλό χιούμορ, την ενσυναίσθηση. Δηλαδή οι τρεις καταστάσεις που λατρεύει ο εγκέφαλός μας και που ευθύνονται για την παραγωγή των ουσιών της ευτυχίας και της υγείας:
  • ενδορφίνες,
  • σεροτονίνη, 
  • ντοπαμίνη, 
  • κυτοκίνες, 
  • λεμφοκίνες.
Γιατροί και επιστήμονες από όλο τον κόσμο διερευνούν το φαινόμενο των περιπτώσεων ανθρώπων που χωρίς προφανή λόγο από ιατρική άποψη, αναρρώνουν από σοβαρές ασθένειες.

Ο Ιπποκράτης (460-377 π.Χ.) που αναγνωρίστηκε ως ιδρυτής της ιατρικής είπε: «Ο γιατρός γιατρεύει, η φύση θεραπεύει». Ο γιατρός διαχειρίζεται τη θεραπεία, η φύση παράγει τη θεραπεία.

Πώς να ενεργοποιήσετε τις διαδικασίες αυτοθεραπείας

Ο William Braud (parapsychology and transpersonal psychology) περιέγραψε πέντε βασικά βήματα για να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες αυτοθεραπείας αλλά και τις φυσικές δυνάμεις αποκατάστασης του σώματος:

Καθίστε ή ξαπλώστε σε ένα ήσυχο μέρος. Απενεργοποιήστε το κινητό σας τηλέφωνο, αφαιρέστε ότι σφίγγει το σώμα, όπως δαχτυλίδια, ζώνες, βραχιόλια κ.λπ.

Κλείστε τα μάτια σας και αναπνέετε βαθιά και αργά προς την κοιλιά για εισπνοή κι εκπνοή από το στόμα. Μετά από λίγα λεπτά θα είστε σε μια κατάσταση βαθιάς σωματικής και πνευματικής χαλάρωσης που φέρνει τον εγκέφαλο στην κατάσταση άλφα.

Εστιάστε στην αναπνοή αφήνοντας τις σκέψεις να ρέουν. Μετά από περίπου δέκα αναπνοές, επεκτείνετε την προσοχή σε ολόκληρο το σώμα, σαν να αναπνέετε με ολόκληρο το σώμα, σαν να αναπνέει κάθε κύτταρο.

Οπτικοποιήστε ολοένα και πιο ζωντανές και λεπτομερείς ψυχικές εικόνες του σώματος σε τέλεια υγεία, γεμάτη με ζωτικό λευκό φως που "καθαρίζει" την ασθένεια που αντιπροσωπεύεται από σκοτεινά σημεία και σωματίδια από το σώμα.

Σας προτείνουμε να δείτε: ''Θεραπεία - Αποφόρτιση από τις πλάνες και τις πεποιθήσεις του μυαλού σου''


Ξυπνήστε και δημιουργήστε θετικά συναισθήματα.

Τελειώστε πιέζοντας και με τα δύο χέρια στο κέντρο του θώρακα, στη μέση μεταξύ του στήθους και του λαιμού, όπου βρίσκεται ο θύμος αδένας. Δεν χρειάζεται να πιέσετε δυνατά, αλλά πιέστε μέχρι να μαλακώσει. Ταυτόχρονα, αναπνεύστε φουσκώνοντας το στήθος και μετά αναπνέοντας την κοιλιά και ούτω καθεξής. Αυτή η άσκηση διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και το ενδοκρινικό σύστημα που συνδέονται στενά.

Τι γίνεται αν δεν έχω προβλήματα υγείας;

Εάν έχετε τέλεια υγεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική για να έχει το σώμα σας ζωντάνια και ενέργεια, βελτιώνοντας τη σωματική απόδοση και την ψυχική σας ισορροπία.

Η αυτοθεραπεία

Ο Πλάτωνας υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατό να θεραπευτεί μόνο το σώμα ανεξάρτητα από τη γνώση του νου και της ψυχής, ενώ ο Ηράκλειτος υποστήριξε ότι η κρυφή αρμονία είναι ισχυρότερη από την εμφανή αρμονία. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε σε περίπτωση θεραπείας την αξία της φύσης και την εσωτερική θεραπευτική δύναμη που ο καθένας διαθέτει μέσα του.

Η αυτοθεραπεία, δηλαδή η ικανότητα του σώματος να θεραπεύεται είναι συγκεκριμένη και όλοι μπορούμε να τη βιώσουμε. Πόσα ξέρουμε για αυτήν την έμφυτη ικανότητα του σώματός μας; Γιατί ενεργοποιείται σε ορισμένες περιπτώσεις και όχι σε άλλες; Υπάρχει τρόπος να τηρείται πάντα σε εγρήγορση;

Μπορεί να συμβεί;

Η αυτοθεραπεία είναι μια φυσική διαδικασία του οργανισμού, γνωστή από την αρχαιότητα. Οι Ρωμαίοι έλεγαν « Medicat curat, Natura sanat » (ο γιατρός γιατρεύει, η φύση θεραπεύει), που σημαίνει ότι η θεραπεία, που υποδεικνύεται από τον γιατρό, συνδέεται με τη φυσική πορεία της νόσου και του χρόνου. Η διαδικασία αυτοθεραπείας ενεργοποιείται από μόνη της όταν κάτι στο σώμα δεν λειτουργεί πλέον όπως κάποτε. Ο στόχος είναι να επιστρέψετε στην ισορροπία. Επομένως, η «νοημοσύνη» του εγκεφάλου μας ενεργοποιεί αυτά που έχουμε στο κεφάλι, την καρδιά, το έντερο και σε κάθε κύτταρο, έτσι ώστε οι ανοσοποιητικοί μηχανισμοί να καταπολεμούν αυτό που έχει αλλάξει.

Η αυτοθεραπεία υπάρχει και έχει επιστημονική βάση.

Στη δεκαετία του 1950, η Pnei (Ψυχο-νευρο-ενδοκρινική-ανοσολογία) διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τους « στρεσογόνους παράγοντες », τους παράγοντες που υπονομεύουν την ισορροπία της ευημερίας και έδειξαν πώς η ψυχή, το ανοσοποιητικό, το ενδοκρινικό και το νευρικό σύστημα επηρεάζουν το ένα το άλλο. Το σώμα, που θεωρείται ως σύνολο, έχει περιορισμούς που πρέπει να τηρούνται. όταν αρρωσταίνουμε. Είναι σαν κάποια στιγμή ο μηχανισμός επισκευής να μπλοκαριστεί. Μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους: από ένα άλυτο ζήτημα και για το οποίο συνεχίζετε να σκέφτεστε, σε επιβλαβείς συμπεριφορές όπως το παρατεταμένο άγχος ή ένας λανθασμένος τρόπος ζωής.

Πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε

Η τρέχουσα γνώση αποκαλύπτει ξεκάθαρα ότι το άτομο είναι συνυφασμένο σώμα, νου και ψυχής. Για να ανακτήσει το σώμα την ευημερία, εφαρμόζει τη διαδικασία αυτοθεραπείας , η σχέση μεταξύ όλων των διαφορετικών συστημάτων του οργανισμού πρέπει να είναι αρμονική. Όταν αυτά επικοινωνούν σωστά μεταξύ τους, τότε το σύστημα επισκευής του σώματος συνεχίζει να κινείται. Εάν ξεκινήσετε από μια κατάσταση ευεξίας, για να συνεχίσετε προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι καλό να αναρωτηθείτε:

" Πώς είμαι σε αυτήν τη ζωή ;"
" Μπορώ να είμαι ο εαυτός μου;"
" Νιώθω άνετα με τα πράγματα που κάνω, με τους ανθρώπους γύρω μου; »

« Οι σχέσεις που μου έδωσαν τη δύναμη να συνεχίσω να είμαι εκεί; "

Αυτό που βοηθάει περισσότερο στη διατήρηση της διαδικασίας αυτοθεραπείας είναι η αίσθηση που δίνετε στα πράγματα, για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τη ζωή. Υπάρχουν εκείνοι που τη βρίσκουν μέσω μουσικής, αθλητισμού ή οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας.


Μην ταυτίζεστε με την ασθένεια

Πώς μπορείτε να παρέμβετε για να επαναφέρετε ένα μπλοκαρισμένο σύστημα αυτοθεραπείας; Το πρώτο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μην ταυτίζεστε με την ασθένεια, φροντίζοντας να μην σας χαλάει τη ζωή. Διαφορετικές τεχνικές μπορούν να βοηθήσουν, για να επαναφέρει το άτομο σε επαφή με τον εαυτό του και το σώμα του, όπως ψυχοθεραπεία, voice healing, Τάι Τσι, γιόγκα, μουσικοθεραπεία, τραγούδι, προσεκτική αναπνοή και πολλά άλλα. Ακόμη και η τροφή πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού, αλλά σε περίπτωση ασθένειας πρέπει πάντα να συζητείται με έναν ειδικό.

Σταύρος Πλουμιστός

Όταν εργαζόμαστε μαζί για ένα ζήτημα που αντιμετωπίζετε,
σας βοηθάω να συντομεύσετε τον κύκλο ανάπτυξης και επούλωσης,
ώστε να αισθάνεστε ανακούφιση πολύ πιο γρήγορα.
Μπορούμε να αλλάξουμε μαζί τον τρόπο που νιώθετε για οτιδήποτε,
βοηθώντας σας να βρείτε πραγματική ψυχική,
συναισθηματική και πνευματική ανακούφιση.
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Πώς να ενεργοποιήσετε τις διαδικασίες αυτοθεραπείας
Στ. Πλουμιστός: Πώς να ενεργοποιήσετε τις διαδικασίες αυτοθεραπείας
Στ. Πλουμιστός: Πώς να ενεργοποιήσετε τις διαδικασίες αυτοθεραπείας
https://www.proionta-tis-fisis.com/wp-content/uploads/2020/01/aftotherapeia-i-dynami-tou-nou-kai-tis-pistis-89787.jpg
https://i.ytimg.com/vi/jLrWhj_Nhbw/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_216.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_216.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content