Τα παιδιά «παίρνουν» λιγότερο ύψος αν ακολουθούν κακή διατροφή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τα παιδιά «παίρνουν» λιγότερο ύψος αν ακολουθούν κακή διατροφή

👉Η κακή διατροφή σε μαθητές σε ορισμένες χώρες συνεισφέρει στο μειωμένο ύψος κατά 20 εκατοστά, σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας. Οι ερευνητές παρακολούθησαν και κατέγραψαν τις αλλαγές σε ύψος και βάρος 65 εκατομμυρίων ανθρώπων από 5 έως 19 χρονών. Τα δεδομένα τα άντλησαν από περισσότερες από 2.000 έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί από το 1985 έως το 2019.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancer, βρήκε ότι η Ολλανδία είχε τα ψηλότερα 19χρονα αγόρια το 2019 με ύψος κατά μέσο όρο 1.80. Το Ανατολικό Τιμόρ χώρα της Νότιας Ασίας έχει τα κοντύτερα αγόρια με ύψος 1.60.

Η έρευνα επίσης κατέδειξε αν τα παιδιά και οι έφηβοι είχαν ένα υγιές βάρος σε αναλογία με το ύψος τους. «Η ανάπτυξη και η εξέλιξη στην παιδική ηλικία και εφηβεία επηρεάζονται από κοινωνικούς, διατροφικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες στο σχολείο, στο σπίτι και στην κοινότητα», αναφέρεται στη μελέτη.


«Κατά τα σχολικά χρόνια (τυπικά από 5-19 ετών), αυτοί οι παράγοντες ενισχύουν ή περιορίζουν τις δυσκολίες της βρεφικής ηλικίας και της πρώιμης παιδικής, και αν είναι υγιής η εξέλιξη, μπορούν να βοηθήσουν στην εγκαθίδρυση οφελών από την νηπιακή ηλικία και να διορθώσουν ορισμένες διατροφικές ελλείψεις και ανισορροπίες».

«Γι’ αυτό, η επένδυση στη διατροφή των μαθητών και εφήβων είναι κρίσιμης σημασίας για την υγιή μετάβαση στην ενήλικη ζωή». Πιο αναλυτικά η ανάλυση δείχνει ότι το 2019:

– Κατά μέσο όρο, τα 19χρονα αγόρια στο Λάος είχαν το ίδιο ύψος (1.62) όσο και τα 13χρονα αγόρια στην Ολλανδία.

– Τα 19χρονα κορίτσια στη Γουατεμάλα, το Μπαγκλαντές, το Νεπάλ και το Ανατολικό Τιμόρ είχαν το ύψος των 11χρονων κοριτσιών της Ολλανδίας (1.52).

– Στη Μ.Βρετανία, τα 19χρονα αγόρια είχαν μέσο ύψος 1.78 και τα κορίτσια 1.63.

– Οι μεγαλύτερες βελτιώσεις στο μέσο ύψος των παιδιών τα τελευταία 35 χρόνια έγιναν στην Κίνα και στη Νότια Κορέα.

– Αλλά σε πολλές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, το μέσο ύψος παρέμεινε απαράλλαχτο ή και μειωμένο από το 1985.

Η έρευνα επίσης ερεύνησε και το δείκτη μάζας σώματος των παιδιών, ένας δείκτης που βοηθά στο να δούμε αν ένα άτομο έχει υγιές βάρος για το ύψος του. Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι μεγαλύτεροι έφηβοι με το μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος ζουν στα Νησιά του Ειρηνικού, στη Μέση Ανατολή, στις ΗΠΑ και στη Νέα Ζηλανδία.

Στο μεταξύ, τα 19χρονια παιδιά με το χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος ζουν σε χώρες της Νότιας Ασίας, όπως στις Ινδίες και στο Μπαγκλαντές. Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι η διαφορά ανάμεσα στις χώρες με το μικρότερο και υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος στην έρευνα ισούται με περίπου 25 κιλά.

Σε ορισμένες χώρες, τα παιδιά έφταναν έναν υγιή δείκτη μάζας σώματος στην ηλικία των 5, αλλά ήταν πιθανό να γίνουν υπέρβαροι μέχρι τα 19 τους. Αν και οι ερευνητές αναγνωρίζουν ότι η κληρονομικότητα και τα γονίδια παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στο ατομικό ύψος και βάρος των παιδιών, λένε ότι το παιχνίδι βαραίνει πολύ προς τη μεριά της διατροφής και του περιβάλλοντος. Ισχυρίζονται επίσης ότι οι παγκόσμιες πολιτικές διατροφής εστιάζουν περισσότερο στα παιδιά κάτω των 5, αλλά χρειάζεται να δοθεί περισσότερη προσοχή και στα υπόλοιπα αναπτυξιακά στάδια.

Το διαβασα στο enallaktikidrasi.com
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,429,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1947,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,693,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,127,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,188,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,853,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,376,Κόσμος,9500,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,364,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5932,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1100,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2586,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,616,Eco-News,2752,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Τα παιδιά «παίρνουν» λιγότερο ύψος αν ακολουθούν κακή διατροφή
Τα παιδιά «παίρνουν» λιγότερο ύψος αν ακολουθούν κακή διατροφή
Τα παιδιά «παίρνουν» λιγότερο ύψος αν ακολουθούν κακή διατροφή
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcSRMzLnDcK-ZABcUH4ZVBLYPM6D5kjMMNPvrQ&usqp=CAU
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_215.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_215.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content