Επιστρέφει ο πληθωρισμός; – Η προφητεία για μια μεγάλη δημοσιονομική καταστροφή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επιστρέφει ο πληθωρισμός; – Η προφητεία για μια μεγάλη δημοσιονομική καταστροφή

👉Είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε σε μια νέα εποχή εντυπωσιακά υψηλού πληθωρισμού; Πολλοί απορρίπτουν την άποψη αυτή, όμως σύμφωνα με το βιβλίο «Η μεγάλη δημογραφική αλλαγή» (The great democraphic shift) από τον ακαδημαϊκό Τσαρλς Γκούντχαρτ και το πρώην στέλεχος της Morgan Stanley, Μανόζ Πράντχαν, κάτι τέτοιο θα συμβεί, σύμφωνα με άρθρο από τα ΝΕΑ.

Η προφητεία τους όμως για μια επικείμενη δημοσιονομική καταστροφή είναι, όπως αναφέρουν οι Financial Times, λιγότερο σημαντική από το ίδιο το πλαίσιο της ανάλυσης της.

Οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στο χείλος μιας καθεστωτικής αλλαγής.

Οι μεγάλες αλλαγές της δεκαετίας ΄80 και ’90

Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν στη δεκαετία του ’80. Οι μεγάλες αλλαγές που συντελέστηκαν πριν τέσσερις δεκαετίες, δεν προήλθαν τόσο από την επιθυμία ελέγχου του προϋπολογισμού, αλλά της παγκοσμιοποίησης και της εισόδου της Κίνας στην παγκόσμια οικονομία.

Η εποχή αυτή, υποστηρίζουν, η οποία σημαδεύτηκε από χαμηλό πληθωρισμό και υψηλό και αυξανόμενο χρέος, φτάνει στο τέλος της. Σύντομα έρχεται η αντιστροφή του.

Στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, οι οικονομίες της Κίνας, της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες «άνοιξαν».

Εγκρίθηκε ο Γύρος της Ουρουγουάης (ο 8ος γύρος εμπορικών διαπραγματεύσεων που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της Γενικής Συμφωνίας Δασμών και Εμπορίου) που οδήγησε στη γέννηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και εισήλθε σε αυτό η Κίνα το 2001.

Η παγκόσμια οικονομική ολοκλήρωση προχώρησε γρήγορα, κυρίως μέσω του εμπορίου, αλλά επίσης μέσω απευθείας επενδύσεων από χώρες με υψηλό εισόδημα.

Το παγκόσμιο απόθεμα εργασίας για την παραγωγή εμπορεύσιμων αγαθών είχε μεγάλη αύξηση. Οι μεγάλες οικονομίες είχαν μείωση στις γεννήσεις αλλά παρ’ όλα αυτά, οι νεαροί πληθυσμοί ενισχύθηκαν από την είσοδο των γυναικών στο εργατικό τους δυναμικό.

Έτσι, το εργατικό δυναμικό αναπτύχθηκε γρηγορότερα από ό,τι ο πληθυσμός και το κατακεφαλήν ΑΕΠ γρηγορότερα από το ΑΕΠ ανά εργαζόμενο.

Η παγκοσμιοποίηση υπό απειλή

Όλα αυτά μαζί, υποστηρίζουν ο Γκούντχαρτ και ο Πράντχαν, προκάλεσαν στις χώρες με υψηλούς μισθούς, μείωση της ισχύος της εργασιακής αγοράς, αύξηση του μεριδίου κερδών στο ΑΕΠ, αύξηση στις εγχώριες ανισότητες και αύξηση του χρέους.

Πλέον, όλο αυτό αντιστρέφεται. Η παγκοσμιοποίηση δέχεται επίθεση και καμία οικονομία δεν μπορεί να αντιγράψει αυτό που έκανε η Κίνα. Ακόμα πιο σημαντικό, όπως υποστηρίζουν, είναι ότι καθώς ο αριθμός των καταναλωτών αυξάνεται κατ’ αντιστοιχία με τον αριθμό των παραγωγών, οι πληθωριστικές πιέσεις θα αυξάνονται.

Επιπλέον, όσο το εργατικό δυναμικό θα συρρικνώνεται και η παγκοσμιοποίηση θα εξασθενεί, η ισχύς της αγοράς εργασίας θα επανεμφανίζεται, επιδεινώνοντας αυτές τις πληθωριστικές πιέσεις.

Οι Financial Τimes, πάντως, από την πλευρά τους, σημειώνουν ότι παραμένει ασαφές το αν η παγκοσμιοποίηση υπήρξε ο βασικός ιστορικός καθοδηγητής των αλλαγών στις αγορές εργασίας, ενώ υπογραμμίζοντας πως ελάχιστοι, το 1965, περίμεναν πως ο μεταπολεμικός κεϋνσιανισμός θα πέθαινε σύντομα, επισημαίνουν τους κίνδυνους που κρύβει η τάση να «μεταφέρουμε» το παρόν στο μέλλον.

Το διάβασα στο pentapostagma.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,442,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1972,ΑΠΟΨΕΙΣ,60,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,108,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,701,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,135,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,756,ΒΙΝΤΕΟ,191,ΒΟΛΟΣ,67,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1817,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,156,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,111,ΕΛΛΑΔΑ,1141,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,26,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,147,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,39,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,41,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,446,Κόσμος,9596,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,47,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,413,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1534,Πολιτική,6828,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5954,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1117,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2705,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,37,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,91,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,627,Eco-News,2768,GP - info,5,voice healing therapy,38,
ltr
item
Ploumistos.com: Επιστρέφει ο πληθωρισμός; – Η προφητεία για μια μεγάλη δημοσιονομική καταστροφή
Επιστρέφει ο πληθωρισμός; – Η προφητεία για μια μεγάλη δημοσιονομική καταστροφή
Επιστρέφει ο πληθωρισμός; – Η προφητεία για μια μεγάλη δημοσιονομική καταστροφή
https://www.pentapostagma.gr/sites/default/files/styles/main/public/2020-11/MW-ID971_corona_ZG_20200407121728-600x338.jpg?itok=nTqVUJOd
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_158.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_158.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content