8 τρόποι να βελτιώσουμε την προσωπική αίσθηση του χρόνου

8 τρόποι να βελτιώσουμε την προσωπική αίσθηση του χρόνου

👉Τα άσχημα νέα είναι ότι δεν μπορούμε να επιβραδύνουμε το χρόνο. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι έχουμε περισσότερο έλεγχο απ’ όσο νομίζουμε στον προσωπικό μας χρόνο (στην αίσθηση δηλαδή που έχουμε για το χρόνο). Άλλωστε, η αντίληψη του χρόνου είναι μια θεμελιωδώς υποκειμενική εμπειρία.

Μία ώρα διαβάσματος ενός ενδιαφέροντος μυθιστορήματος δεν είναι το ίδιο με μία ώρα αναμονής στις δημόσιες υπηρεσίες. Ο πρώτος χρόνος που περάσαμε στο νέο μας σπίτι δεν είναι ο ίδιος χρόνος που περάσαμε «πνιγμένοι» στην εργασία.

Οπότε αν η προσωπική αίσθηση εαυτού λειτουργεί διαφορετικά από την αυστηρή προβλεψιμότητα του ρολογιού που έχουμε στο χέρι μας, πώς μπορούμε να επιβραδύνουμε τον πραγματικό μας χρόνο ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε περισσότερα;

8 τρόποι να βελτιώσουμε την προσωπική αίσθηση του χρόνου

1. Περισσότερη προσμονή
Ως παιδιά, περνούσαμε πολύ χρόνο περιμένοντας. Περιμέναμε τις καλοκαιρινές διακοπές, πότε θα ξεκινήσει πάλι το σχολείο, το πρώτο μας φιλί, το πρώτο μας αυτοκίνητο, την αποφοίτησή μας. Όλη αυτή η προσμονή ίσως να είναι ένας από τους λόγους που νιώθουμε ότι η παιδική ηλικία ήταν πολύ πιο μεγάλη χρονικά από την ενήλικη ζωή. Ως ενήλικες, σταματάμε να περιμένουμε και λαμβάνουμε περισσότερο έλεγχο της ζωής μας.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να έχουμε περισσότερη προσμονή; Γεμίστε το χρόνο σας με αυτή. Σχεδιάστε τις διακοπές σας εκ των προτέρων, εμφανιστείτε στο ραντεβού νωρίτερα, βάλτε ευχάριστους στόχους για το μέλλον.

2. Παρακολουθήστε το χρόνο
Ο απλούστερος τρόπος να νιώσετε το χρόνο να περνά πιο αργά είναι να αρχίσετε να τον παρατηρείτε. Χρησιμοποιήστε ασκήσεις και τεχνικές για να έρθετε στο εδώ και τώρα και να νιώσετε τα λεπτά να περνούν.

3. Βαρεθείτε λίγο
Οι σύντομες περίοδοι βαρεμάρας έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι αυξάνουν τη δημιουργικότητά μας. Δώστε λοιπόν χώρο στον εαυτό σας να περιπλανηθεί ο νους, ακόμα κι αν είναι μόνο για 15 λεπτά την εβδομάδα. Κοιτάξτε για λίγο έξω από το παράθυρο χωρίς λόγο, ακούστε μουσική και αντί να δείτε τηλεόραση, ξαπλώστε στο καναπέ σας και απλά συλλογιστείτε.

4. Ξεκινήστε από τα δυσκολότερα
Ο Mark Twain είχε πει: «Αν η δουλειά μας είναι να φάμε έναν βάτραχο, είναι καλύτερο να το κάνουμε το πρωί αφού ξυπνήσουμε. Και αν η δουλειά μας είναι να φάμε δύο βατράχους, είναι καλύτερα να φάμε τον μεγαλύτερο πρώτα». Αυτό το ρητό περιέχει σοφία. Συχνά, αναβάλλουμε τις δυσκολότερες ή πιο δυσάρεστες εργασίες μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε πια πολύ χρόνο. Αντιθέτως, χρειάζεται πρώτα να ασχοληθούμε με τα δυσκολότερα. Θα εκπλαγούμε από το πώς αυτή η μία συνήθεια επιμηκύνει τη μέρα μας.

5. Απορροφηθείτε
Χρησιμοποιήστε τη μαγεία της ροής. Η ροή είναι μια κατάσταση του εγκεφάλου που χαρακτηρίζεται από έντονη συγκέντρωση και την αίσθηση ότι δεν υπάρχει χρόνος. Θεωρείται ένας από τους καλύτερες δείκτες ικανοποίησης από τη ζωή. Ροή θα μπορούσε να σας προσφέρει η ανάγνωση ενός βιβλίου, μια ταινία ή μια μεγάλη βόλτα.

6. Ο φόβος επεκτείνει την αίσθηση του χρόνου
Δεν είναι και ο πιο ορθόδοξος τρόπος να επεκτείνουμε την αίσθηση του χρόνου μας. Αλλά αυτό το ψυχολογικό «κόλπο» μπορεί να μας βοηθήσει αν βάλουμε τον εαυτό μας σε καταστάσεις όπου θα νιώθουμε «ασφαλή φόβο». Σκεφτείτε το ως εξής: όλα μέσα στη ζώνη άνεσής μας είναι πεζά και τα ξεχνάμε. Ο χώρος έξω από τη ζώνη άνεσής μας είναι γεμάτος πλούσιες αναμνήσεις. Οπότε μια ιδέα είναι να δοκιμάσετε κάτι που δεν έχετε δοκιμάσει ξανά στο παρελθόν – ό,τι κάνει την καρδιά σας να χτυπήσει πιο δυνατά

7. Νιώστε εντυπωσιασμό
Αν ο παραπάνω τρόπος δεν είναι και ο αγαπημένος σας, επιλέξτε ένα άλλο συναίσθημα: τον ενθουσιασμό. Περάστε χρόνο στη φύση, επισκεφθείτε νέα μέρη ή απλά σκεφτείτε πόσο αχανές είναι το σύμπαν και πόσο μικροί είμαστε εμείς μπροστά σε αυτό.

8. Αναπολήστε περισσότερο
Το πώς αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς και τη ζωή μας έχει λιγότερο να κάνει με τη στιγμή και περισσότερο να κάνει με αυτό που θυμόμαστε όταν κοιτάμε στο παρελθόν. Οπότε, προσπαθήστε να θυμάστε όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε από τις ευχάριστες αναμνήσεις σας. Αυτές που αναπολούμε συχνότερα, είναι και αυτές που μας μένουν περισσότερο.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1536,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: 8 τρόποι να βελτιώσουμε την προσωπική αίσθηση του χρόνου
8 τρόποι να βελτιώσουμε την προσωπική αίσθηση του χρόνου
8 τρόποι να βελτιώσουμε την προσωπική αίσθηση του χρόνου
https://taxcoach.gr/wp-content/uploads/2014/11/05062015-3.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/8_12.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/8_12.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content