Κορωνοϊός: Η σοβαρή επιπλοκή που επηρεάζει το 50% των νοσηλευόμενων ασθενών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κορωνοϊός: Η σοβαρή επιπλοκή που επηρεάζει το 50% των νοσηλευόμενων ασθενών

👉Ένας από τους κύριους κινδύνους που σχετίζονται με τη μόλυνση από τον νέο κορωνοϊό (COVID-19) είναι οι θρομβώσεις, τόσο στο αρτηριακό όσο και στο φλεβικό σύστημα, ειδικά σε περιπτώσεις σοβαρής ασθένειας.

Αυτό οφείλεται στην υπερβολική ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος κατά την καταπολέμηση του ιού, το οποίο παράγει παράγοντες που επηρεάζουν την πηκτικότητα του αίματος όπως το ινωδογόνο (fibrinogen). Τα αυξημένα επίπεδα του παράγοντα αυτού συσχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο στο σχηματισμό θρόμβων, εφόσον ξεπερνιούνται κατά πολύ οι φυσιολογικοί αντιπηκτικοί μηχανισμοί.Η συχνότητα εμφάνισης θρόμβωσης σε ασθενείς που έχουν COVID-19 δεν είναι ακριβώς γνωστή, αν και υπάρχουν μελέτες που εκτιμούν ότι μπορεί να επηρεάσει έως και το 50% των μολυσμένων ασθενών, ειδικά σε κρίσιμες ή πιο σοβαρές περιπτώσεις της νόσου.

Οι επιπλοκές που προκύπτουν από τις θρομβώσεις είναι ποικίλες, πολλές από αυτές μπορεί να είναι σοβαρές, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο θνησιμότητας που σχετίζεται με το COVID-19.

Ο πιο συνήθης τρόπος εμφάνισης αυτών των προβλημάτων είναι η φλεβική θρόμβωση και η πνευμονική εμβολή.

Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση ορίζεται ως ο σχηματισμός ενός θρόμβου αίματος σε μια φλέβα του εν τω βάθει συστήματος. Η «βαθιά» φλεβική θρόμβωση είναι μια εν δυνάμει σοβαρή ασθένεια καθώς μπορεί να ευθύνεται για μια μείζονα επιπλοκή, την πνευμονική εμβολή. Ο θρόμβος που βρίσκεται στη φλέβα μπορεί να αποκολληθεί και να φράξει την πνευμονική αρτηρία ή κάποιον από τους κλάδους της, εμποδίζοντας έτσι το αίμα να φτάσει στους πνεύμονες για σωστή οξυγόνωση. Αυτό συνεπάγεται επιπλέον επιδείνωση των αναπνευστικών προβλημάτων που προκαλούνται από τον κορωνοϊό, ο οποίος προσβάλλει ιδιαιτέρως το πνευμονικό παρέγχυμα.

Η εμφάνιση θρόμβων στο αρτηριακό σύστημα είναι λιγότερο συχνή λόγω των χαρακτηριστικών του: το αίμα κυκλοφορεί με μεγαλύτερη ταχύτητα και πίεση, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο να πήξει. Παρόλα αυτά έχουν περιγραφεί αρκετές πλέον περιπτώσεις αρτηριακών θρομβώσεων σε ασθενείς με COVID-19 οι οποίες είναι σοβαρές: εμφράγματα του μυοκαρδίου, εντερική ισχαιμία, νεφρική ανεπάρκεια από θρόμβωση των νεφρικών αρτηριών, ισχαιμικά εγκεφαλικά. Έχουν παρατηρηθεί επίσης περιπτώσεις οξείας ισχαιμίας (ξαφνική έλλειψη ροής αίματος) στα άκρα οι οποίες πολλές φορές απαιτούν χειρουργική επέμβαση.

Όσον αφορά την πρόληψη και την θεραπεία αυτών των επιπλοκών, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Επομένως, η προληπτική θεραπεία με αντιπηκτικά φάρμακα δεν συνιστάται επί του παρόντος στην πλειονότητα των ασθενών (εκτός αν έχουν επιπλέον γνωστούς παράγοντες κινδύνου για θρόμβωση) που πάσχουν από COVID-19, καθώς παρουσιάζουν ως επί το πλείστον ήπια συμπτώματα που τους επιτρέπουν να αναρρώσουν από την ασθένεια στο σπίτι. Ωστόσο, θεωρείται χρήσιμο να διατηρείται το υψηλότερο δυνατό επίπεδο κινητοποίησης σε περίπτωση καραντίνας και να αποφεύγεται η καθιστική ζωή και κατάκλιση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά τους νοσηλευόμενους ασθενείς, τα τρέχοντα πρωτόκολλα πρόληψης και θεραπείας συνιστούν την άμεση χορήγηση αντιπηκτικών φαρμάκων (ηπαρίνες χαμηλού μοριακού βάρους). Αυτά τα φάρμακα χορηγούνται καθ ‘όλη τη διάρκεια της νοσηλείας και στη συνέχεια γίνεται ατομική αξιολόγηση της ανάγκης να συνεχιστούν μετά το εξιτήριο.

*Ο κ. Νίκος Παρασκευάς, Αγγειοχειρουργός είναι Διευθυντής στη Β’ Αγγειοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ. Στο Παρίσι συνεργάζεται με το Τμήμα Αγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Bichat-Claude Bernard

Το διάβασα στο ygeiamou.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,430,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1948,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,694,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,128,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,189,ΒΟΛΟΣ,59,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,151,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,873,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,384,Κόσμος,9508,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,366,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5935,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1102,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2592,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,36,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,618,Eco-News,2754,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Κορωνοϊός: Η σοβαρή επιπλοκή που επηρεάζει το 50% των νοσηλευόμενων ασθενών
Κορωνοϊός: Η σοβαρή επιπλοκή που επηρεάζει το 50% των νοσηλευόμενων ασθενών
Κορωνοϊός: Η σοβαρή επιπλοκή που επηρεάζει το 50% των νοσηλευόμενων ασθενών
https://ygeiamou.gr/wp-content/uploads/2019/05/190513142624_heart.jpg
https://i.ytimg.com/vi/nrBUMn4c0FI/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/50_11.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/50_11.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content