Κοροναϊός : Ένα βήμα πριν τους – Στα όριά του το ΕΣΥ – Υπερμεταδότες οι νέοι έως 39 ετών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κοροναϊός : Ένα βήμα πριν τους 200 οι διασωληνωμένοι – Στα όριά του το ΕΣΥ – Υπερμεταδότες οι νέοι έως 39 ετών

👉Σαρώνει χωρίς προηγούμενο ο κοροναϊός τη χώρα μας πιέζοντας σημαντικά το ΕΣΥ και χτυπώντας χωρίς έλεος ακόμη και τις νεότερες ηλικίες.

H πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα είναι πρωτόγνωρο με τους ειδικούς να τονίζουν πως χρειαζόμαστε περίπου 10-15 ημέρες προκειμένου να δούμε την επίδραση του lockdown στους ημερήσιους αριθμούς του ΕΟΔΥ.

Αυξάνεται ο αριθμός των νέων που νοσηλεύονται σε εντατικές

Την ίδια ώρα όλο και περισσότεροι νέοι μπαίνουν με σοβαρά συμπτώματα στα νοσοκομεία, ενώ εισαγωγές και διασωληνώσεις αυξάνονται στις ηλικίες 40-64 ετών.

Με τους νοσηλευόμενους στη χώρα να ξεπερνούν πλέον τους 1750 και με τις εισαγωγές να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, καθώς χθες έφτασαν τις 295, όλο και μειώνεται ο μέσος όρος όσων χρειάζονται νοσηλεία. Ενδεικτικό είναι ότι 79 από τους διασωληνωμένους βρίσκονται στο ηλικιακό φάσμα 40-64, εκ των οποίων οι 18 είναι από 45-54 ετών.

Δεκάδες νέοι νοσηλεύονται με πνευμονία στις κλινικές covid της χώρας, ενώ 3 ασθενείς από 19-39 ετών βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη. Ο ιός χτυπάει με την ίδια μανία κάθε ηλικία.

Για να φτάσει κάποιος νέος στο νοσοκομείο όπως εξηγούν οι ειδικοί δεν χρειάζεται να έχει υποκείμενα νοσήματα.

SOS στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται 6 παιδιά, ηλικίας 2 έως 12 ετών. Οι μολύνσεις σε νέους όπως άλλωστε αποτυπώνονται στις εκθέσεις του ΕΟΔΥ αυξάνονται, γεγονός που προβληματίζει τους γιατρούς, καθώς εκτιμούν ότι τις επόμενες εβδομάδες όλο και νεότεροι θα εισέρχονται στα νοσοκομεία.

Περισσότερα ξανά τα κρούσματα στην συμπρωτεύουσα

Η Αττική (493 διαγνώσεις) παρουσίασε χτες ήπια επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης ξεπερνώντας τις 500 διαγνώσεις ανά ημέρα, ωστόσο «εκρηκτική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου συνεχίζουμε να βλέπουμε στη Θεσσαλονίκη (693 διαγνώσεις), η οποία, ανά μονάδα πληθυσμού παρουσίασε έως και 6 φορές περισσότερες διαγνώσεις σε σύγκριση με την Αττική. Εκτεταμένη επιβάρυνση βλέπουμε πλέον και σε άλλες λιγότερο πυκνότερες αστικές και μη αστικές περιοχές της χώρας στις οποίες καταγράφηκαν περισσότερες από τις μισές διαγνώσεις σε πανελλαδική κλίμακα». 


Ηλικιακά χαρακτηριστικά

Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, οι νέοι 19 έως 39 ετών εξακολουθούν να έχουν τη μεγαλύτερη επίπτωση ξεπερνώντας τις 600 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού και ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 40 έως 65 που και αυτή πλησίασε τις 600 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Οι ηλικίες 1 έως 18 (στο μεγαλύτερο μέρος σχολικές ηλικίες) διατήρησαν αρκετά χαμηλότερα επίπεδα με λιγότερες από 150 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ωστόσο ανησυχητική παραμένει η αύξηση των διαγνώσεων στις ηλικίες 65 και πάνω οι οποίες ξεπέρασαν τις 150 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Στις σχολικές ηλικίες η επίπτωση της νόσου παραμένει 4 έως 6 φορές μικρότερη , είπε ο καθηγητής, απ’ ό,τι στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, «σχέση που έχει παραμείνει σταθερή τους τελευταίους 2 μήνες. Αυτό συμφωνεί με την παγκόσμια βιβλιογραφία, όπου οι διαγνώσεις στα παιδιά, ιδίως μικρότερα των 10 ετών είναι πολύ λιγότερες απ’ ό,τι στις άλλες ηλικιακές ομάδες». Σοκαριστική εκτίμηση – Περιμένουμε δραματική αύξηση νεκρών τις επόμενες μέρες

Χτες κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο κ. Μαγιορκίνησε μίλησε για δραματική αύξηση νεκρών τις επόμενες ημέρες.

«Ο επταήμερος μέσος όρος νεκρών έχει περάσει τους 10 ανά ημέρα, εξήγησε αναφερόμενος στους θανάτους από τον φονικό ιό. «Δυστυχώς αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες» συμπλήρωσε.

Ο κοροναϊός πιέζει το ΕΣΥ

Η χώρα εισέρχεται στο νέο lockdown με 1.854 ανθρώπους που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Οι 292 ασθενείς προστέθηκαν χθες και άλλοι τόσοι προστέθηκαν την Πέμπττη με αποτέλεσμα να πιέζεται ασφυκτικά το σύστημα υγείας.

Στις Μονάδες Εντατικής Θερεαπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονταν χθες 234 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 196 διασωληνωμένοι.

Τα γραφήματα από την Ευρώπη που τρόμαξαν τους λοιμωξιολόγους

Τα γραφήματα του ευρωπαϊκού κέντρου, σε συνδυασμό με τα επιδημιολογικά στοιχεία που παρουσίασε στον πρωθυπουργό ο Σ. Τσιόδρας και οι λοιμωξιολόγοι της Επιτροπής, προκάλεσαν φόβο ως προς την αύξηση που παρατηρήθηκε.

Μια αύξηση που δοκιμάζει το ΕΣΥ και είναι σίγουρο ότι θα τίναζε στον αέρα την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό CDC τα καταγεγραμμένα κρούσματα ανά εκατομμύριο στην Ελλάδα στις 5 Νοεμβρίου έφτασαν τα 4,498.87, ενώ οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι ανά εκατομμύριο έφτασαν τους 64.57.Όσον αφορά τα τεστ που έχουν γίνει στη χώρα μας από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, ο αριθμός αυτός φτάνει τα 1.83 εκατομμύρια. Την ίδια ώρα, το διάγραμμα του CDC για τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας αποδεικνύει την δραματική αύξησή τους αυτόν τον μήνα, καθώς ενώ η πάνω καμπύλη(η πορτοκαλί) είναι σχεδόν ίσια, τον Νοέμβριο ξεφεύγει ανησυχητικά.

Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας μέχρι τις 5 Νοεμβρίου ήταν 46.892 κρούσματα, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 673.

Ενα από τα γραφήματα που προκάλεσαν φόβο ήταν αυτή που δείχνει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ενώ δηλαδή μέχρι τον Αύγουστο η καμπύλη ήταν χαμηλά και η αύξηση σχετικά μικρή, από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά και στη συνέχεια τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, καταγράφεται μια εντυπωσιακή αύξηση για να φτάσει τελικά πάνω από τα 2.000 την ημέρα.

Σε σχέση πάντως με τις υπόλοιπες χώρες, όντως η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Συγκεκριμένα ο δείκτης θετικότητας στην χώρα μας παραμένει στο πορτοκαλί σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν σχεδόν το ίδιο πληθυσμό με εμάς.

Ο συγκεκριμένος δείκτης στην Ελλάδα παραμένει μεταξύ του 3%-5%, ενώ στο Βέλγιο έχει ξεφύγει από το 20%.

Η Ελλάδα είναι τελευταία ανάμεσα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά τα κρούσματα σημειώνοντας 195.95 κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους. Μάλιστα όλες οι χώρες εμφανίσουν εκθετική άνοδο το τελευταίο διάστημα, σε αντίθεση με τον Ιούνιο που όλες ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, εκτός από την Σουηδία.

Ωστόσο η χώρα μας δεν είναι τελευταία στους ημερήσιους θανάτους, καθώς αυτή τη χώρα την κατέχει η Σουηδία.

Συγκεκριμένα στη χώρα μας καταγράφηκαν χτες 29 θάνατοι, ενώ 87 κατέγραψε η Ολλανδία και 47 η Πορτογαλία.

Το δεύτερο lockdown θα μειώσει δραστικά το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας

Βλέποντας τα παραπάνω δεδομένα, αλλά και εκτιμώντας με βάση μαθηματικά μοντέλα την πίεση που δεχόταν το ΕΣΥ χωρίς την λήψη νέων δραστικών μέτρων, οι ειδικοί θεωρούν πως το δεύτερο lockdown θα μειώσει δραστικά το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας.

Βασικό στοιχείο αποτελεί ο περιορισμός των στενών κοινωνικών επαφών με άτομα από άλλα νοικοκυριά, ώστε να μειωθεί δραματικά ο δείκτης μετάδοσης (Rt).

«Όταν ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που δεν βρίσκονται στο ίδιο σπίτι, θα πρέπει να φοράμε μάσκα, να κρατάμε αποστάσεις και να αερίζουμαι πολύ καλά το χώρο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας τόνισε το πόσο εξαιρετικά σημαντικό είναι να προστατεύουμε τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς. Ανέφερε μάλιστα, ότι οι άνθρωποι που φεύγουν από τα αστικά κέντρα θα πρέπει να προσέξουν να μην μεταδώσουν άθελά τους τον ιό, να μείνουν μέσα στο σπίτι τους και να μην έρθουν σε επαφή με άλλα νοικοκυριά.

Ανησυχητική εικόνα των rapid test – Πού βρέθηκε θετικό το 31,5% των δειγμάτων

Άκρως ανησυχητική είναι η εικόνα παρουσιάζουν τα αποτελεσμάτων από rapid test σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν την Παρασκευή σειρά από τεστ σε όλη τη χώρα, σε μια περίοδο που καταγράφεται εκθετική αύξηση των περιστατικών κοροναϊού ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, πάνω από το 30% των τεστ στα Γραβενά ήταν θετικά. Από την άλλη στην Πιερία οι θετικοί στα τεστ ξεπέρασαν το 20%.

Οι περιοχές όπου διενεργήθηκαν τα rapid tet ήταν η Ελευσίνα, η Πάτρα, η Πιερία, το Κιλκίς και τα Γρεβενά. 


Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ έχουν ως εξής:

1. Πλατεία Ηρώων, Ελευσίνας – ΠΕ Δυτικής Αττικής

Συνολικά, έγιναν 660 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid Ag test) και βρέθηκαν 7 θετικά (1,06%). Πρόκειται για 6 άνδρες και 1 γυναίκα, με διάμεση ηλικία τα 38 έτη.

2. Πλατεία Δημοκρατίας, Πάτρα – ΠΕ Αχαΐας

Συνολικά, έγιναν 134 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid Ag test) σε Ρομά και ήταν όλα αρνητικά.

3. Στην πλατεία Δεσκάτης – ΠΕ Γρεβενών

Συνολικά έγιναν 89 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid Ag test) και βρέθηκαν 28 (31,5%), 13 άνδρες και 15 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 49 έτη.

4. Πλατεία Λόφου – ΠΕ Πιερίας

Συνολικά διενεργήθηκαν 34 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid Ag test), με 8 θετικά (23,5%), πρόκειται για 5 άνδρες και 3 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 66 έτη.

5. Πλατεία Δημαρχείου (Πλατεία Λατσιών) – ΠΕ Κίλκις

Πραγματοποιήθηκαν 741 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid Ag test) και προέκυψαν 51 θετικά κρούσματα (6,9%). Πρόκειται 29 άνδρες και 22 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 42 έτη.

Το διάβασα στο in.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,429,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1947,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,693,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,127,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,188,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,853,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,376,Κόσμος,9500,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,364,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5932,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1100,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2586,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,616,Eco-News,2752,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Κοροναϊός : Ένα βήμα πριν τους – Στα όριά του το ΕΣΥ – Υπερμεταδότες οι νέοι έως 39 ετών
Κοροναϊός : Ένα βήμα πριν τους – Στα όριά του το ΕΣΥ – Υπερμεταδότες οι νέοι έως 39 ετών
Κοροναϊός : Ένα βήμα πριν τους 200 οι διασωληνωμένοι – Στα όριά του το ΕΣΥ – Υπερμεταδότες οι νέοι έως 39 ετών
https://www.lifo.gr/icache/520/347/1/1677801_meth-coronavirus-krousmata.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/200-39.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/200-39.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content