Sex in the brain! Τι είναι το ενσυνείδητο σεξ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Sex in the brain! Τι είναι το ενσυνείδητο σεξ

👉Υπάρχει ένας τρόπος να κάνουμε έρωτα που συνδέει το σώμα με την ψυχή. Φέρνει τους δύο... εραστές σε απόλυτη αρμονία. Κάθε κύτταρό τους είναι διεγερμένο από την επιθυμία και την απόλαυση. Ο χρόνος σταματάει. Το σεξ κρατάει για πάντα. Δεν είναι αγώνας δρόμου. 

Είναι ένα παράθυρο στη ζωή, ένας διαφορετικός κόσμος. όχι, δεν χρειάζεται να είσαι φουλ ερωτευμένος ή να πάρεις ναρκωτικά για να το ζήσεις. Πρέπει απλώς να ανοίξεις τα μάτια του μυαλού σου.

Και κάπως έτσι αλλάζουν πολλά από αυτά που πιστεύαμε για το σεξ. Το σημαντικότερο εργαλείο για να το απολαύσουμε δεν είναι ούτε τα ανατομικά προσόντα των εραστών, ούτε οι τεχνικές, ούτε καν ο βαθμός ρομαντισμού στη σχέση. Είναι το μυαλό μας. Αν το αφήσουμε να φύγει και να χάσει τη στιγμή, τότε όσα κόλπα και να κάνουμε, το σεξ θα παραμείνει στο επίπεδο της απλής σωματικής ικανοποίησης.

Το πρόβλημα έχει όνομα: 
οι ψυχολόγοι μιλούν για το περιπλανώμενο μυαλό που παρακολουθεί αντί να συμμετέχει κι αυτός είναι ένας βέβαιος τρόπος για να μειωθεί η σεξουαλική απόλαυση και να εμποδιστεί ο οργασμός. Η πιο συνηθισμένη αγωνία αφορά την αυτοκριτική για τις επιδόσεις στο κρεβάτι.

Η σύγχρονη ζωή, με όλες τις υποχρεώσεις που εισβάλλουν στο υπνοδωμάτιο, τονίζει ακόμη περισσότερο την ανάγκη για συνειδητότητα. «Οι άνθρωποι ανησυχούν για τη δουλειά και τα χρήματα. Δεν έχουν ερωτική διάθεση», λέει η Καθ Μέρσερ, καθηγήτρια Σεξουαλικής Υγείας στο University College του Λονδίνου. «Οι τεχνολογίες έχουν φέρει στην κρεβατοκάμαρα κινητά και τάμπλετ που μας κάνουν να περνούμε την ώρα μας με social media και email αντί να ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλον». Η συνειδητότητα μπορεί να τους βοηθήσει να συγκεντρωθούν σε έναν κόσμο γεμάτο περισπασμούς.«Όταν οι άνθρωποι έχουν σεξουαλικά προβλήματα, πολλά από αυτά σχετίζονται με το άγχος. 

Στην πραγματικότητα δεν βρίσκονται μέσα στο σώμα τους ούτε αφορούν τη στιγμή. Η πρακτική της επίγνωσης τούς φέρνει ξανά στη στιγμή. όταν κάποιοι μας λένε ότι έκαναν το καλύτερο σεξ και τους ρωτάμε τι σκέφτονταν, δεν ξέρουν τι να απαντήσουν γιατί δεν σκέφτονταν τίποτα, απλώς απολάμβαναν τη στιγμή». Οι τεχνικές της επανασύνδεσης με το σώμα περιλαμβάνουν την επικέντρωση στα αισθητήρια όργανα, την εξερεύνηση στις αισθήσεις, την παρατήρηση του τι συμβαίνει στο σώμα και πώς το βιώνουμε.

Το μυστικό των ειδικών είναι να θέτουμε τον εγκέφαλο σε λειτουργία πτήσης και να εξασκούμε τη συνειδητότητα. Οι έρευνες δείχνουν πως το ενσυνείδητο σεξ αυξάνει την ευτυχία, μειώνει την κατάθλιψη, περιορίζει το στρες, βοηθάει ακόμη και σε χρόνιες παθήσεις, μέχρι και στην αντιμετώπιση του πόνου. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι οδηγεί σε καλύτερο σεξ. Τα ανατομικά προσόντα, οι τεχνικές, οι στάσεις, τα βοηθήματα δεν μπορούν να πετύχουν αυτό που μπορεί να μας δώσει η συγκέντρωση του μυαλού μας. 

Άλλωστε η έκφραση «το σεξ που παίρνει τα μυαλά» δεν είναι τυχαία. Το ότι παίρνει τα μυαλά σημαίνει ότι ο εγκέφαλος σταματάει να περιπλανιέται. Μόνο το σώμα αντιδρά. Μάλιστα στη διάρκεια του οργασμού, ένα τμήμα του κυριολεκτικά απενεργοποιείται δείχνοντας ότι αυτή η κατάσταση είναι το ζητούμενό μας για καλό σεξ. Για να έχεις οργασμό πρέπει να εγκαταλείψεις κάθε έλεγχο και να μη σκέφτεσαι καθόλου. Αυτός είναι και ο λόγος που οι έρευνες λένε πως εξασκώντας το ενσυνείδητο σεξ, λειτουργούμε καλύτερα σεξουαλικά και αποκομίζουμε περισσότερη ευχαρίστηση. Τα προβληματισμένα μυαλά δεν είναι για το κρεβάτι.


Τι είναι το ενσυνείδητο σεξ

Ακούγεται σαν κάτι πολύπλοκο που το διδάσκουν οι γκουρού σε κέντρα διαλογισμού στην Ταϊλάνδη, στην πραγματικότητα όμως είναι απλώς η συγκέντρωση σε αυτό ακριβώς που συμβαίνει στην παρούσα στιγμή. Η Λόρι Μιντζ, καθηγήτρια Ψυχολογίας και συγγραφέας του βιβλίου A tired woman’s guide to passionate sex, εξηγεί πώς το να είσαι ενσυνείδητος μοιάζει με το να οδηγείς σε roller coaster. Όταν ανεβαίνεις μπορεί να σκέφτεσαι ότι έχει πλάκα, ότι είναι βαρετό ή ότι θέλεις να κατέβεις. Καθώς όμως το coaster κατεβαίνει με φόρα προς τα κάτω, βυθίζεσαι στις αισθήσεις και δεν μπορείς πια να σκεφτείς τίποτα. Αυτή η κατάσταση που δεν προβληματίζεσαι, αλλά μόνο αισθάνεσαι αυτό που συμβαίνει, είναι η συνειδητότητα. Και είναι η καταλληλότερη ψυχική διάθεση για συναρπαστικό σεξ.

Ένας άλλος τρόπος που μπορεί να την περιγράψει κανείς είναι όταν φέρνεις το σώμα και το μυαλό σου στο ίδιο σημείο. Όπως στο roller coaster: στην κατηφόρα το μυαλό και το σώμα είναι συγκεντρωμένα στις ίδιες αισθήσεις. Μόνο που στην αληθινή ζωή αυτό δεν είναι πάντα αυτονόητο. Ή, όπως έλεγε μια πελάτισσα της Μιντζ, όταν δεχόταν στοματικό σεξ, αντί να κάνει focus στην αίσθηση, ανησυχούσε για το αν ο σύντροφός της βαριόταν αυτό που έκανε ή όχι. «Για να θυμάμαι ότι πρέπει να έχω το μυαλό μου και το σώμα μου στο ίδιο σημείο, αναλογίζομαι ένα σκίτσο που δείχνει έναν άνθρωπο και ένα σκύλο στο πάρκο. Ενώ ο άνθρωπος έχει συννεφάκια με τις ανησυχίες του για όλα τα άσχετα πράγματα, ο σκύλος σκέφτεται μόνο αυτό που βλέπει μπροστά του εκείνη τη στιγμή: τα όμορφα δέντρα. Αυτή είναι η συνειδητότητα».

Όχι, δεν απαιτεί ιδιαίτερα πνευματικά προσόντα για να εκπαιδευτεί κανείς στη συνειδητότητα. Μπορεί να τη μάθει στην καθημερινότητα, ξεκινώντας από κάτι απλό, όπως το πλύσιμο των δοντιών. Καθώς τα βουρτσίζει, για παράδειγμα, μπορεί να συγκεντρωθεί στην πίεση της οδοντόβουρτσας, στη γεύση της οδοντόκρεμας και στην αίσθηση του νερού. Η κατάσταση της ολοκληρωτικής βύθισης στο παρόν μπορεί να εφαρμοστεί σε οτιδήποτε κάνουμε. 

Αν μας αποσπάσει την προσοχή μια ανεπιθύμητη σκέψη, δεν κολλάμε σε αυτή ούτε την επικρίνουμε, απλώς την παρατηρούμε. Στη συνειδητότητα, οι σκέψεις που μας αποσπούν την προσοχή γίνονται αντιληπτές και στη συνέχεια απελευθερώνονται. Παίρνοντας μια βαθιά ανάσα ξαναφέρνουμε τον εαυτό μας στο παρόν. Μια πελάτισσα της Μιντζ συγκεντρώνεται ξανά χώνοντας τη μύτη της στο λαιμό του εραστή της και αναπνέοντας τη μυρωδιά του.

«Για να περιγράψουμε τη συνειδητότητα στο σεξ, μπορούμε να πούμε ότι είναι όταν παίρνουμε το focus από τις στάσεις και τις πράξεις και φωτίζουμε την ποιότητα της εμπειρίας. Επικεντρωνόμαστε στο ταξίδι που κάνουμε όταν έχουμε την ίδια στιγμή απόλυτη επίγνωση του εαυτού μας και συγχρόνως βρισκόμαστε εντελώς έξω από αυτόν». Για την ψυχολόγο Εστερ Περέλ, συγγραφέα της Ερωτικής νοημοσύνης (εκδόσεις Κέλευθος), το ερωτικό μας τοπίο είναι πολύ πιο ευρύ και πιο πλούσιο από τη στενή έννοια του σεξ και το ρεπερτόριο των τεχνικών. «Το πιο παραμελημένο σεξουαλικό όργανο είναι ο εγκέφαλος. Το σεξ δεν είναι μόνο μέρος της βιολογίας μας. Για να νιώσουμε ευχαρίστηση και σύνδεση, πρέπει να έχουμε επίγνωση του τι βιώνουμε. 

Είναι πολύ δύσκολο να παίρνεις ευχαρίστηση χωρίς να το γνωρίζεις εκείνη τη στιγμή. Είναι πολύ σκληρό να συνδέεσαι χωρίς να έχεις επίγνωση ότι συνδέεσαι. Για την ακρίβεια, είναι ανέφικτο». Στις πρακτικές συμβουλές που δίνει είναι η τοποθέτηση της συνεύρεσης σε μια περίοπτη θέση στη ζωή μας. Όχι δηλαδή μια υποχρέωση που έχουμε μετά το πλύσιμο των πιάτων ή μια σωματική ανακούφιση ένα σκαλί πάνω από τις άλλες σωματικές ανάγκες, αλλά ένα πρότζεκτ από μόνο του. Η προγραμματισμένη επαφή είναι η ενσυνείδητη πράξη γιατί το μυαλό μας μπαίνει στη διαδικασία της από τη στιγμή κιόλας που την οργανώνουμε. «Το σεξ δεν είναι κάτι που κάνεις. Είναι ένα μέρος όπου πηγαίνεις».


Το διάβασα στο www.marieclaire.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας και ίασης με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,423,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1914,ΑΠΟΨΕΙΣ,41,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,104,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,686,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,121,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,743,ΒΙΝΤΕΟ,182,ΒΟΛΟΣ,50,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1810,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,144,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,729,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,63,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,24,ΕΡΕΥΝΕΣ,44,ΖΩΗ,140,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,35,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,326,Κόσμος,9454,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,45,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,308,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1512,Πολιτική,6782,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5913,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,58,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1086,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2550,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,33,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,86,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,606,Eco-News,2748,GP - info,5,voice healing therapy,32,
ltr
item
Ploumistos.com: Sex in the brain! Τι είναι το ενσυνείδητο σεξ
Sex in the brain! Τι είναι το ενσυνείδητο σεξ
Sex in the brain! Τι είναι το ενσυνείδητο σεξ
https://www.i-cult.it/wp-content/uploads/chimica-nel-cervello.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/sex-in-brain.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/sex-in-brain.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content