Roko’s Basilisk: "Το πιο τρομακτικό πείραμα σκέψης όλων των εποχών"

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Roko’s Basilisk: "Το πιο τρομακτικό πείραμα σκέψης όλων των εποχών"

👉Θα μιλήσουμε για αυτό που έχει χαρακτηριστεί ως «το πιο τρομακτικό πείραμα σκέψης όλων των εποχών», οπότε αν δεν είστε προετοιμασμένοι, σας προτείνουμε να μην συνεχίσετε να διαβάζετε, καθώς λέγεται ότι έχουν αναφερθεί “θύματα” αυτού του πειράματος που κατακλύστηκαν από υπερβολικό άγχος και αγωνία.

Το Roko’s Basilisk είναι ένα παιχνίδι του μυαλού που παρουσιάστηκε το 2010, όταν ο χρήστης Roko έγραψε για αυτό στο Less Wrong, ένα διαδικτυακό φόρουμ αφιερωμένο στη φιλοσοφία και την ψυχολογία, με ένα φουτουριστικό όραμα. Σε γενικές γραμμές, το πείραμα θέτει ένα υποθετικό σενάριο στο οποίο ο άνθρωπος δημιουργεί μια ισχυρή μηχανή τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να εργαστεί στην αναζήτηση της ευημερίας για όλη την ανθρωπότητα. Μέχρι εδώ, όλα καλά.

Το πρόβλημα προκύπτει όταν το μηχάνημα, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κάνει το καλύτερο δυνατό, συνειδητοποιεί ότι ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθεί, οποιαδήποτε από τις καλές του πράξεις θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη καλύτερες.

Αυτή η λογική της απεριόριστης αναζήτησης του καλού, κάνει το μηχάνημα, το οποίο – όπως έχουμε τονίσει – ξέρει μόνο πώς να κάνει καλό και ολοένα μαθαίνει πώς να το κάνει όλο και καλύτερο, μπαίνει σε μια διαδικασία που το οδηγεί σε μια ακραία απόφαση – τουλάχιστον από την άποψη της ανθρώπινης ηθικής.

Το μηχάνημα συνειδητοποιεί ότι για να κάνει μεγαλύτερο καλό, θα έπρεπε το ίδιο να υπήρχε πολύ πριν, ώστε να βοηθήσει ανθρώπους που υπέφεραν πριν καν αυτό υπάρξει. Έτσι, στην “απελπισία” του να κάνει καλό, το μηχάνημα αρχίζει να συμπεριφέρεται σαν βασιλικός που σκοτώνει όλους τους ανθρώπους που δεν δούλεψαν για να το έχουν δημιουργήσει στο παρελθόν, διότι η κατάσταση αυτή το εμποδίζει να συνεχίσει να αυξάνει το επίπεδο της καλοσύνης του.

Το πιο τρομακτικό μέρος είναι ότι όποιος ανακαλύπτει τον βασιλικό και δεν αρχίζει να εργάζεται στη δημιουργία του γίνεται αμέσως ένα από τα πιθανά θύματά του. Για το λόγο αυτό, ο συγγραφέας David Auerbach χαρακτήρισε τον Βασιλικό του Roko ως “το πιο τρομακτικό πείραμα όλων των εποχών”. Ο δημοσιογράφος Dylan Love το εξηγεί πολύ καλά σε ένα άρθρο για το Business Insider:

«Καλύτερα να βοηθήσεις τα ρομπότ να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, γιατί αν τα ρομπότ ανακαλύψουν ότι δεν βοήθησες να κάνεις τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, θα σε σκοτώσουν επειδή τους εμπόδισες να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Αποτρέποντάς τους να κάνουν τον κόσμο καλύτερο μέρος, εμποδίζετε τον κόσμο να γίνει καλύτερο μέρος! “

Ο Elon Musk, ένας από τους κορυφαίους οραματιστές στην προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε ότι αυτή η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο επικίνδυνη και από τα πυρηνικά όπλα. Επιπλέον, η Musk είναι συνιδρυτής του OpenAI, μιας εταιρείας αφιερωμένης στην έρευνα “ανακάλυψη και διάδοση του δρόμου για την εξασφάλιση τεχνητής νοημοσύνης”. Εξ άλλου, ο Elon Musk προειδοποιεί: Θα Υποχρεωθούμε να Ζήσουμε Κάτω από Έναν Αθάνατο Δικτάτορα.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι μετά την ανάγνωση της πλοκής του Roko’s Basilisk, έχουν βιώσει βαθιά αγωνία και άγχος. Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν ισχύει για εσάς, εξάλλου είναι ένα πείραμα σκέψης – όχι μια πραγματικότητα. Όμως… αν μπορούσε να γίνει μια αληθινή πραγματικότητα; Χμ… Μπέρδεμα…

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Roko’s Basilisk: The Most Terrifying Thought Experiment
 
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας και ίασης με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,423,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1922,ΑΠΟΨΕΙΣ,41,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,105,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,690,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,122,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,746,ΒΙΝΤΕΟ,182,ΒΟΛΟΣ,52,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1810,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,145,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,734,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,63,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,24,ΕΡΕΥΝΕΣ,44,ΖΩΗ,141,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,35,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,38,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,336,Κόσμος,9460,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,45,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,317,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1513,Πολιτική,6782,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5918,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,58,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1087,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2556,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,87,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,608,Eco-News,2748,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Roko’s Basilisk: "Το πιο τρομακτικό πείραμα σκέψης όλων των εποχών"
Roko’s Basilisk: "Το πιο τρομακτικό πείραμα σκέψης όλων των εποχών"
Roko’s Basilisk: "Το πιο τρομακτικό πείραμα σκέψης όλων των εποχών"
https://i.ytimg.com/vi/ut-zGHLAVLI/maxresdefault.jpg
https://i.ytimg.com/vi/ut-zGHLAVLI/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/rokos-basilisk.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/rokos-basilisk.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content