Έχουμε υπολογίσει λανθασμένα το ζώδιο μας -Η εξήγηση της NASA που τα αλλάζει όλα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έχουμε υπολογίσει λανθασμένα το ζώδιο μας -Η εξήγηση της NASA που τα αλλάζει όλα

👉Εδώ και αρκετά χρόνια, προκύπτει στην επικαιρότητα ένα ζήτημα αναφορικά με την ύπαρξη... 13 και όχι 12 ζωδίων στον ζωδιακό κύκλο. Αυτή η λεπτομέρεια, αλλά και η θέση του άξονα της γης με την πάροδο των χρόνων, ενδεχομένως να αλλάζει τον τρόπο που πρέπει κανείς να υπολογίζει το ζώδιό του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τον περασμένο μήνα, διέρρευσαν για μια ακόμη φορά στο διαδίκτυο, πληροφορίες που ήθελαν τη NASA να ανακαλύπτει ένα νέο ζώδιο, τον Οφιούχο, αλλάζοντας τον υπολογισμό του ωροσκοπίου όσων έχουν γεννηθεί από τις 29 Νοεμβρίου ως τις 17 Δεκέμβρη.

Το 13ο ζώδιο αλλάζει όλες τις ημερομηνίες του ζωδιακού κύκλου

Αντίστοιχα, η μετατόπιση των ημερών προκειμένου να ενταχθεί το 13ο ζώδιο στον ζωδιακό κύκλο, θα επηρέαζε όλα τα ζώδια διαταράσσοντας τον τρόπο που υπολογίζεται στην αστρολογία το ωροσκόπιο ενός ανθρώπου, με βάση την ημερομηνία γέννησής του. Αρχικά, θα πρέπει να σημειώσουμε πως η συζήτηση περί 13ου ζωδίου δεν είναι νέα και έχει προκύψει στην ειδησεογραφία πολλές φορές στο παρελθόν.

Πέραν τούτου όμως, η NASA, βλέποντας όλη αυτή τη συζήτηση στα social media έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. «Βλέπουμε τα σχόλιά σας για την ζωδιακή ιστορία που επανέρχεται κάθε τόσο» έγραψε η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος και πρόσθεσε: «Όχι, δεν αλλάξαμε τον ζωδιακό κύκλο».


Τα άστρα και η γη κινούνται, το ίδιο και τα ζώδια

Η NASA ωστόσο, με αφορμή τις συνωμοσιακού τύπου συζητήσεις, φρόντισε να θέσει στην πραγματική τους βάση τα του ζωδιακού κύκλου. Σε ανάρτηση του λογαριασμού της NASA στο tumblr, αλλά και σε ειδική ιστοσελίδα για παιδιά, περιγράφεται κατ’ αρχάς η διαφορά μεταξύ Αστρολογίας και Αστρονομίας. Μια διαφοροποίηση που για τους Έλληνες είναι ίσως απλή, αλλά για άλλους πολίτες μπορεί να μην είναι ξεκάθαρη.

Τα άστρα στον ουρανό δημιουργούν την εντύπωση σχηματισμών, όπως ζώων και αντικειμένων, ορισμένα από τα οποία αναπαριστούν τους αστερισμούς στον ζωδιακό κύκλο. Πώς ορίζεται όμως ο ζωδιακός κύκλος; Φανταστείτε, σημειώνει η NASA, μια ευθεία γραμμή από τη γη στον ήλιο και από εκεί, εκτός ηλιακού συστήματος, όπου υπάρχουν οι αστερισμοί.

Με αυτό ως δεδομένο, κάντε εικόνα την κίνηση της γης γύρω από τον ήλιο, κατά την οποία η νοητή αυτή γραμμή θα «σημαδεύει» διαφορετικά αστέρια κάθε φορά κατά τη διάρκεια μιας πλήρους περιστροφής του πλανήτη μας γύρω από τον ήλιο (δηλαδή σε διάστημα ενός χρόνου). Όλα τα αστέρια που βρίσκονται εντός του φανταστικού αυτού δίσκου και σαρώνονται διαδοχικά από τη νοητή γραμμή κατά την κίνηση της γης, αποτελούν τον ζωδιακό κύκλο.

Οι Βαβυλώνιοι και τα ζώδια όπως τα ξέρουμε

Οι πρώτοι που επινόησαν τα ζώδια, όπως τα γνωρίζουμε στον δυτικό κόσμο, ήταν οι Βαβυλώνιοι. Σύμφωνα με τη NASA, ο λαός είχε ήδη αναπτύξει 12μηνο ημερολόγιο, με βάση τις φάσεις της σελήνης και έτσι ήταν φυσικό να επιθυμεί και τα ζώδια να είναι ισάριθμα. Χώρισαν λοιπόν, κάπως αυθαίρετα, τον ζωδιακό κύκλο σε 12 ίσα μέρη και επέλεξαν 12 αστερισμούς για κάθε ένα από αυτά. Ωστόσο, ακόμη και από την εποχή των Βαβυλώνιων Αστρολόγων ήταν γνωστή η ύπαρξη του 13ου ζωδίου.

Ο αρχαίος όμως εκείνος πολιτισμός επέλεξε να τον παραβλέψει, παρά το γεγονός πως τα 12 εναπομείναντα ζώδια δεν «ταίριαζαν» στην περίοδο που όρισαν για το κάθε ένα μέσα στο χρόνο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις το ένα επικάλυπτε χρονικά, το άλλο.

Δεν είσαι το ζώδιο που πιστεύεις

Το πιο εντυπωσιακό όμως στοιχείο που δίνει η NASA για τα ζώδια είναι άλλο. Ο βαβυλωνιακός πολιτισμός και μαζί του η αστρολογία, ήκμασε πριν από 3.000 χρόνια. Τότε, ένας άνθρωπος άνηκε στο ζώδιο του Λέοντα για παράδειγμα, εφόσον γεννιόταν μεταξύ 23 Ιουλίου και 22 Αυγούστου. Ωστόσο, έπειτα από 3 χιλιετίες, η θέση των αστερισμών στον ουρανό μετατοπίστηκε καθώς ο άξονας της γης δεν «δείχνει» προς τον ζωδιακό κύκλο με την ίδια κατεύθυνση.

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός πως κάθε αστερισμός δεν έχει το ίδιο μέγεθος και σχήμα, σημαίνει πολύ απλά πως ο ήλιος παραμένει διαφορετικά χρονικά διαστήματα ευθυγραμμισμένος με κάθε έναν από αυτούς. Η ευρέως διαδεδομένη Αστρολογία όμως, δίνει ίσης χρονικής διάρκειας διαστήματα για κάθε ένα από τα 12 ζώδια, δηλαδή περίπου 30 ημέρες το καθένα.

Έτσι για παράδειγμα, αν μελετούσαμε σχολαστικά τη θέση της γης και του ήλιου σε σχέση με τους αστερισμούς, κάποιος που γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου σήμερα θα άνηκε στο ζώδιο του Καρκίνου (ένα πριν τον Λέοντα). Επίσης, με βάση την κίνηση του Ήλιου, το ζώδιο της Παρθένου θα έπρεπε να διαρκεί 45 ημέρες και εκείνο του Σκορπιού μόλις 7.
Από τη NASA τονίζουν πως δεν άλλαξαν ποτέ τα ζώδια. Το μόνο που έκαναν είναι τους υπολογισμούς!Το διάβασα στο www.iefimerida.gr


ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας και ίασης με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,423,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1922,ΑΠΟΨΕΙΣ,41,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,105,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,690,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,122,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,746,ΒΙΝΤΕΟ,182,ΒΟΛΟΣ,52,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1810,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,145,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,734,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,63,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,24,ΕΡΕΥΝΕΣ,44,ΖΩΗ,141,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,35,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,38,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,336,Κόσμος,9460,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,45,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,317,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1513,Πολιτική,6782,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5918,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,58,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1087,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2556,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,87,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,608,Eco-News,2748,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Έχουμε υπολογίσει λανθασμένα το ζώδιο μας -Η εξήγηση της NASA που τα αλλάζει όλα
Έχουμε υπολογίσει λανθασμένα το ζώδιο μας -Η εξήγηση της NASA που τα αλλάζει όλα
Έχουμε υπολογίσει λανθασμένα το ζώδιο μας -Η εξήγηση της NASA που τα αλλάζει όλα
https://www.stylist.co.uk/images/app/uploads/2019/07/22120221/gettyimages-1094164166-crop-1594717270-2048x1073.jpg?w=1680&h=880&fit=max&auto=format%2Ccompress
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/nasa.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/nasa.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content