Πως η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθά στην πρόγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας

Πως η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθά στην πρόγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας

👉Ένα από τα πιο κοινά προειδοποιητικά σήματα της οξείας καρδιακής ανεπάρκειας... είναι η υπερβολή παρουσία υγρού στους πνεύμονες, μια κατάσταση που είναι γνωστή ως πνευμονικό οίδημα.Το ακριβές επίπεδο υπερβολικού επιπέδου υγρού συχνά υπαγορεύει τις ενέργειες του γιατρού, ωστόσο η εξαγωγή σχετικών συμπερασμάτων είναι δύσκολη και συχνά προϋποθέτει οι γιατροί να βασίζονται σε ενδείξεις σε ακτινογραφίες οι οποίες κάποιες φορές μπορεί να οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα και θεραπείες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ομάδα της οποίας ηγήθηκαν ερευνητές στο CSAIL (Computer Science and Artificial Intelligence Lab) του ΜΙΤ ανέπτυξαν ένα μοντέλο machine learning που μπορεί να εξετάσει μια ακτινογραφία για να ποσοτικοποιήσει τη σοβαρότητα του οιδήματος σε μια κλίμακα τεσσάρων βαθμίδων- από το 0 (υγιές) ως το 3 (πολύ κακή κατάσταση). Το σύστημα έβρισκε το σωστό επίπεδο πάνω από τις μισές φορές και έβρισκε σωστά τις περιπτώσεις επιπέδου 3 στο 90% των περιπτώσεων.

«Το πρόγραμμα αυτό προορίζεται να βελτιώσει τη ροή της εργασίας των γιατρών, παρέχοντας επιπλέον πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καλύτερη πληροφόρηση ως προς τις διαγνώσεις τους, καθώς και για να επιτρέπουν αναδρομικές αναλύσεις» είπε ο Ρουΐζι Λιάο, διδακτορικός ο οποίος ήταν ένας εκ των lead authors του σχετικού επιστημονικού άρθρου, μαζί με τη διδακτορική Γκίτικα Τσαουχάν και τους καθηγητές του ΜΙΤ Πολίνα Γκόλαντ και Πίτερ Σόλοβιτς.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, καλύτερες διαγνώσεις οιδήματος θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους γιατρούς να διαχειριστούν καλύτερα όχι μόνο καρδιοπάθειες, αλλά και άλλα νοσήματα που σχετίζονται μαζί του.

Το εν λόγω σύστημα machine learning «εκπαιδεύτηκε» όχι μόνο σε πάνω από 300.000 ακτινογραφίες, μα και στα κείμενα των σχετικών αναφορών από ακτινολόγους. Μάλιστα, αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη το ότι το σύστημα σημείωσε επιτυχία χρησιμοποιώντας αυτές τις αναφορές, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν είχαν ενδείξεις που να εξηγούν το ακριβές επίπεδο σοβαρότητας του οιδήματος.

Οι προσπάθειες εστιάστηκαν στο να βοηθηθεί το σύστημα να ερμηνεύει το κείμενο των αναφορών, που μπορεί να ήταν εξαιρετικά σύντομο σε κάποιες περιπτώσεις (μία ή δύο προτάσεις)- και αυτό επιπρόσθετα στην τεχνική πρόκληση του σχεδιασμού ενός μοντέλου που μπορεί από κοινού να αξιοποιεί ουσιωδώς εικόνα και κείμενο.

«Το μοντέλο μας μπορεί να μετατρέπει τόσο εικόνες όσο και κείμενο σε συμπαγείς αριθμητικές αναπαραστάσεις από τις οποίες μπορεί να εξαχθεί μια ερμηνεία» είπε η Τσαουχάν. «Το εκπαιδεύσαμε να ελαχιστοποιεί τη διαφορά μεταξύ των αναπαραστάσεων των ακτινογραφιών και του κειμένου των ακτινολογικών αναφορών, χρησιμοποιώντας τις αναφορές για να βελτιώνει την ερμηνεία της εικόνας».

Επιπροσθέτως, το σύστημα μπορεί να «εξηγεί» αυτά που κάνει, δείχνοντας ποια τμήματα και σημεία των αναφορών και ακτινογραφιών αντιστοιχούν στο μοντέλο πρόγνωσης. Η Τσαουχάν ελπίζει πως στο μέλλον αντίστοιχες έρευνες στον τομέα αυτό θα παρέχουν ακόμα πιο ακριβείς συσχετισμούς κειμένου- εικόνας.Το διάβασα στο www.el.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,371,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1739,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,40,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,587,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,35,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,645,ΒΙΝΤΕΟ,147,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,54,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,78,ΕΛΛΑΔΑ,222,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,12,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,64,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,89,Κόσμος,9152,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,20,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,60,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5732,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,68,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,50,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,991,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2326,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,35,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,474,Eco-News,2664,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Πως η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθά στην πρόγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας
Πως η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθά στην πρόγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας
Πως η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθά στην πρόγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας
https://www.medicalmanage.gr/images/art_inte.jpeg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_93.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_93.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content