«Πόλεμος» Μακρόν - Ερντογάν: Οργή στην Ευρώπη κατά Τουρκίας – Στήριξη στον Γάλλο πρόεδρο

«Πόλεμος» Μακρόν - Ερντογάν: Οργή στην Ευρώπη κατά Τουρκίας – Στήριξη στον Γάλλο πρόεδρο

👉Το κύμα συμπαράστασης, αλλά κυρίως σύμπλευσης με τον Εμμανουέλ Μακρόν μοιάζει να παρασύρει και όσους παρακολουθούσαν με αμηχανία τη μετωπική σύγκρουση μεταξύ του Γάλλου και του Τούρκου ηγέτη. Είναι, άλλωστε, εκκωφαντική η καθυστέρηση, με την οποία αντέδρασε τελικά το Βερολίνο, αλλά και η χλιαρότητα, με την οποία αντιμετώπισε εντέλει την απροκάλυπτη επίθεση όχι μόνο στο Παρίσι, αλλά και στον ίδιο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Μόλις χθες, πήρε τελικά θέση το Γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Ο Χάικο Μάας, σχολίασε πως η προσωπική επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν είναι απαράδεκτη και σηματοδοτεί «ένα νέο χαμηλό». Ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ περιορίστηκε να χαρακτηρίσει «απολύτως απαράδεκτες» τις δηλώσεις του Ερντογάν. Ακολούθησε η καταδίκη και του Ιταλού πρωθυπουργού. «Τα λόγια με τα οποία ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στον πρόεδρο Μακρόν είναι απαράδεκτα. Οι προσωπικές επιθέσεις δεν βοηθούν την θετική ατζέντα την οποία η Ευρωπαική Ένωση θέλει να πράξει με την Τουρκία, αλλά αντιθέτως απομακρύνουν τις λύσεις».

Εντωμεταξύ, δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις ενός μέρους του μουσουλμανικού κόσμου, ειδικά μετά και το κάλεσμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα. Μιλώντας σε εκδήλωση του Εθνικού Συνεδρίου – Πολιτιστικού Κέντρο Bestepe στην Άγκυρα, ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Μακρόν για αντι-ισλαμική ρητορική και ζήτησε την «αρωγή» των Ευρωπαίων ηγετών ώστε «να μπει τέλος στην ατζέντα του». Έφτασε, μάλιστα, και στο σημείο να καλέσει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να βάλουν τέλος «στην εκστρατεία μίσους που κατευθύνεται από τον Μακρόν».

Ο Γάλλος πρεσβευτής κλήθηκε για εξηγήσεις από το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών, μία ημέρα αφότου ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ιμράν Χαν δήλωσε πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «επιτέθηκε στο Ισλάμ». Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ επίσης κατηγόρησε τη Γαλλία ότι «τροφοδοτεί τον εξτρεμισμό». Το Παρίσι δεν σχεδιάζει αμοιβαίο μποϊκοτάζ εναντίον τουρκικών προϊόντων και θα συνεχίσει τις συνομιλίες και τις σχέσεις με την Τουρκία και τον πρόεδρό της, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ.

Αντιθέτως, σύμφωνα με το γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, το Παρίσι εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει τις εισαγωγές τουρκικών προϊόντων.

«Η κυβέρνηση του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, εργάζεται για μια απάντηση, η οποία μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή σε δύο έως τρεις ημέρες» μετέδωσε το Europe 1.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζουν να κλείνουν τζαμιά και να διεξάγονται έρευνες, ώστε να εντοπιστούν και να απελαθούν ριζοσπαστικά στοιχεία. Ο Μακρόν, όμως, βρήκε έναν πολύτιμο σύμμαχο στο πρόσωπο του πρόεδρου του Συμβουλίου Μουσουλμανικής Θρησκείας της Γαλλίας (CFCM). Ο Μοχάμεντ Μουσαουί, ο οποίος είναι ο κατεξοχήν συνομιλητής του γαλλικού κράτους για ζητήματα που αφορούν το Ισλάμ δήλωσε ξεκάθαρα ότι, στη Γαλλία, «οι μουσουλμάνοι πολίτες δεν διώκονται». Αντιθέτως, όπως είπε, «χτίζουν ελεύθερα τα τεμένη τους και ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά καθήκοντά τους».

Ο Μουσαουί, αφού τόνισε ότι «όλες οι εκστρατείες δυσφήμησης της Γαλλίας είναι αντιπαραγωγικές και προκαλούν τον διχασμό», κάλεσε τους «πιστούς» να «προασπιστούν το συμφέρον της χώρας». Ο εκπρόσωπος των Γάλλων μουσουλμάνων αναφέρθηκε και στα επίμαχα σκίτσα του Μωάμεθ και την επιλογή Μακρόν να κοσμούν δημόσια κτίρια, ως μίας συμβολική κίνηση στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης.

Στη διαμάχη αυτή, η Μαρί Λεπέν έχει ήδη εκφράσει την στήριξή της προς τον Γάλλο πρόεδρο. Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναφέρονται στην στάση του Μακρόν ως «προεκλογικό ζήλο» Μακρόν. Σε 18 μηνες, οι Γάλλοι θα κληθούν να αποφασίσουν αν ο ο Γάλλος πρόεδρος θα παραμείνει για δεύτερη θητεία. Η Μαρί Λεπέν είναι η βασική του αντίπαλος και το μεταναστευτικό, η τρομοκρατία και ο ισλαμικός φονταμενταλισμός είναι βασικά θέματα στα οποία επενδύει η Λεπέν για την επικράτησή της.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, πληθαίνουν οι φωνές που επιθυμούν να συζητηθούν άμεσα οι κυρώσεις προς την Τουρκία στο ευρωπαικό συμβούλιο και όχι να μεταφερθεί το ζήτημα αυτό τον προσεχή Δεκέμβρη, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. Το Παρίσι δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του σε σχέση με αυτό το θέμα.

Το διάβασα στο protothema.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: «Πόλεμος» Μακρόν - Ερντογάν: Οργή στην Ευρώπη κατά Τουρκίας – Στήριξη στον Γάλλο πρόεδρο
«Πόλεμος» Μακρόν - Ερντογάν: Οργή στην Ευρώπη κατά Τουρκίας – Στήριξη στον Γάλλο πρόεδρο
«Πόλεμος» Μακρόν - Ερντογάν: Οργή στην Ευρώπη κατά Τουρκίας – Στήριξη στον Γάλλο πρόεδρο
https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2020-10-27/macron_merkel_erdogan_maas_ap_20019498820521.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_846.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_846.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content