Κορωνοϊός: Τι ισχύει για γάντια, αντισηπτικά και ανοσία της αγέλης – Οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για γάντια, αντισηπτικά και ανοσία της αγέλης – Οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν

👉Την πραγματική διάσταση πίσω από συνήθεις παρανοήσεις για πολλές πτυχές της πανδημίας του κορωνοϊού αποτυπώνουν ειδικοί λοιμωξιολόγοι του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Ντέιβις (UC Davis).

Οι μολυσμένες επιφάνειες δεν είναι ο υψηλότερος κίνδυνος


Η κύρια οδός μετάδοσης της νόσου COVID-19 δεν είναι το άγγιγμα μολυσμένης επιφάνειας, αλλά μέσω του αναπνευστικού συστήματος, τονίζει ο Dean Blumberg, επικεφαλής του Παιδιατρικού Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Ντέιβις.

Επισημαίνει πως αυτό στο οποίο πρέπει να επικεντρωνόμαστε πρωτίστως είναι η χρήση μάσκας και η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, και λιγότερο η απολύμανση επιφανειών.

Για την απολύμανση με καθαριστικά χρειάζεται τουλάχιστον ένα λεπτό

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού πρέπει να παραμείνουν σε υγρή μορφή επάνω στην επιφάνεια για τουλάχιστον ένα λεπτό, πιθανώς έως και 10 λεπτά, προτού σκουπίσουμε το σημείο, προσθέτει η Natascha Tuznik, επίκουρη καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του UC Davis.

Αντισηπτικά χεριών: Τρίψτε τα χέρια σας μέχρι να στεγνώσουν

Όταν χρησιμοποιείτε αντισηπτικό χεριών, μην αφήνετε τα χέρια σας να στεγνώσουν στον αέρα. Για να είναι το αντισηπτικό πιο αποτελεσματικό, τρίψτε τα χέρια σας μέχρι να στεγνώσουν, σύμφωνα με την Δρ Natascha Tuznik.

Τα αντισηπτικά χεριών πρέπει να έχουν περιεκτικότητα σε αιθυλική αλκοόλη τουλάχιστον 60%. Μην χρησιμοποιείτε αντισηπτικά με μεθανόλη. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει προειδοποιήσει ότι η μεθανόλη είναι τοξική και μπορεί να απορροφηθεί μέσω του δέρματος.

Δεν είναι απαραίτητο να φοράμε γάντια

Δεν υφίστανται μελέτες που να καταδεικνύουν ότι τα γάντια μίας χρήσης αυξάνουν την προστασία έναντι της νόσου COVID-19. Το άγγιγμα μολυσμένης επιφάνειας δεν αποτελεί κύρια πηγή μετάδοσης COVID-19 και εάν μολυνθείτε θα είναι επειδή αγγίξατε το πρόσωπό σας -με ή χωρίς γάντια.

Οι μάσκες με βαλβίδα εκπνοής είναι επικίνδυνες

Οι μάσκες με βαλβίδα δεν εμποδίζουν τη μετάδοση του κορωνοϊού καθώς φιλτράρουν τον αέρα που εισέρχεται αλλά δεν αποτρέπουν την εκπνοή του. Το ίδιο ισχύει για μάσκες ειδικές κατασκευασμένες για άτομα που εργάζονται σε περιβάλλον με καυστικές και τοξικές ουσίες.

Εάν αναρρώσουμε δεν έχουμε απαραίτητα ανοσία

Η επιστημονική κοινότητα εξακολουθεί να μην γνωρίζει εάν οι ασθενείς που αναρρώνουν από τον κορωνοϊό έχουν ανοσία και ποια η χρονική διάρκεια αυτής, επισημαίνει ο Dean Blumberg. Οι καλύτερες εκτιμήσεις επ’ αυτού, στη βάση ομοιοτήτων του SARS-COV-2 με άλλους κορονοϊούς, είναι ότι η ανοσία ενδέχεται να διαρκεί μερικούς μήνες. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορούν να απαιτηθούν επαναληπτικές δόσεις όταν αναπτυχθεί εμβόλιο για τη νόσο COVID-19.

Η ανοσία της αγέλης δεν είναι η καλύτερη επιλογή

Η επίτευξη ανοσίας της αγέλης δίχως εμβόλιο θα έχει τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Παγκοσμίως θα απαιτηθεί να προσβληθεί το 70-90% των ανθρώπων και επί του παρόντος βρισκόμαστε μόλις στο 2-3%.

Ο φόβος είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι θα νοσήσουν ταυτόχρονα και τα νοσοκομεία δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, όπως είδαμε ήδη στη Νέα Υόρκη και την Ιταλία, κατά τον ειδικό λοιμωξιολόγο. Εάν συμβεί αυτό, δεν θα υπάρχουν επαρκείς κλίνες, γιατροί και νοσηλευτές για τη φροντίδα των ανθρώπων.

Ακόμη και αν οι άλλοι «φαίνονται» υγιείς, αποφύγετε το συγχρωτισμό

Μια συνήθης εξήγηση που δίνουν μερικοί άνθρωποι όταν βρίσκονται σε περιβάλλον μεγάλου συγχρωτισμού είναι ότι αισθάνονται ασφαλείς επειδή όλοι «φαίνονται» υγιείς. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ εκτιμά ότι περίπου τα δύο τρίτα των κρουσμάτων COVID-19 προέρχονται από ασυμπτωματικούς φορείς. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δίνεται τόσο μεγάλη έμφαση στη χρήση μάσκας, την τήρηση αποστάσεων και την αποφυγή συγχρωτισμού.

Το διάβασα στο ygeiamou.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,371,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1738,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,40,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,587,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,34,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,644,ΒΙΝΤΕΟ,146,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,54,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,77,ΕΛΛΑΔΑ,222,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,12,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,64,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,89,Κόσμος,9151,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,20,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,60,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5731,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,68,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,50,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,991,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2324,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,34,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,473,Eco-News,2662,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Κορωνοϊός: Τι ισχύει για γάντια, αντισηπτικά και ανοσία της αγέλης – Οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν
Κορωνοϊός: Τι ισχύει για γάντια, αντισηπτικά και ανοσία της αγέλης – Οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν
Κορωνοϊός: Τι ισχύει για γάντια, αντισηπτικά και ανοσία της αγέλης – Οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν
https://ygeiamou.gr/wp-content/uploads/2020/10/201012195405_corona_doctor.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_800.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_800.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content