Οστεόφυτα: Τα “καρφιά” στα κόκκαλα με τους ανυπόφορους πόνους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οστεόφυτα: Τα “καρφιά” στα κόκκαλα με τους ανυπόφορους πόνους

👉Τα οστεόφυτα είναι μία πάθηση κατά την οποία άλατα ή κομμάτια οστού που αναπτύσσονται... στο ισχίο, τη σπονδυλική στήλη και το γόνατο και παρά το γεγονός ότι προσβάλει πολύ κόσμο, ελάχιστοι γνωρίζουν περισσότερες λεπτομέρειες.

 Προσβάλει ανθρώπους άνω των 50 ετών

Κυρίως πάσχουν οι μεγάλοι σε ηλικίας άνθρωποι. Προσβάλλει κυρίως άτομα που είναι άνω των 50 ετών και σε μερικές περιπτώσεις δημιουργούν πόνους. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι σύμφωνα με τους γιατρούς αν δεν υπάρχουν πόνοι ή νευρολογικά συμπτώματα, είναι ένα απλό σύμπτωμα ηλικίας και δεν χρήζει ανησυχίας!

 Πως δημιουργούνται

Σχηματίζονται όταν οι σύνδεσμοι ή οι τένοντες γύρω από μια άρθρωση έχουν υποστεί βλάβη ή φλεγμονή. Η βλάβη ή η φλεγμονή, επηρεάζει την ανάπτυξη του οστού(καθώς το οστό έχει την δυνατότητα της ανάπλασης). Ως αποτέλεσμα, νέα οστικά κύτταρα αναπτύσσονται σε σημεία που φυσιολογικά δεν θα έπρεπε.

 Πως προκαλούνται

Συνήθως προέρχονται από την οστεοαρθρίτιδα, την αλλοίωση δηλαδή των αρθρικών επιφανειών. Σύμφωνα με το Physiopolis, προκαλούνται όταν στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, στις αρθρώσεις που προσβάλλονται εμπλέκονται ο μεσοσπονδύλιος δίσκος και τα facets. Εκεί ο σχηματισμός οστεοφύτων καλείται αυχενική σπονδύλωση. Ακτινογραφικά τα οστεόφυτα απεικονίζονται σαν ”καρφιά” πάνω στα οστά, ενώ στην πραγματικότητα είναι στρογγυλεμένα. Πολλές φορές μπορεί να είναι μέρος της οστεοαρθρίτιδας.

Παράγοντες που τα δημιουργούν

Οι παράγοντες που συνήθως δημιουργούν οστεόφυτα είναι το μεγάλο σωματικό βάρος, η κακή στάση σώματος, παλιοί τραυματισμοί στην άρθρωση και τα κακής ποιότητας παπούτσια. Επίσης μπορεί να προκληθούν και από σπάνια νοσήματα όπως η διάχυτη σκελετική υπερόστωση (DISH, diffuse idiopathic skeletal hyperostosis) και η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα.

Συμπτώματα

Αρχικά πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν προκαλούν πάντα συμπτώματα τα οστεόφυτα. Παρόλα αυτά αν πάσχετε από οστεόφυτα μπορεί να υποφέρεται από κάψιμο ή τσίμπημα που μπορεί να επεκτείνεται ακόμη και στα άκρα, σε περίπτωση στένωσης των σπονδυλικών τρημάτων της σπονδυλικής στήλης και πίεση των νεύρων που διέρχονται από αυτά. Σε περίπτωση που τα οστεόφυτα δημιουργήθηκαν εξαιτίας της οστεοαρθρίτιδας δημιουργείται δυσκολία στις κινήσεις των αρθρώσεων, δυσκαμψία και πόνος σε χέρια και πόδια.

Συχνά συμπτώματα είναι επίσης ο πόνος στην άρθρωση,η απώλεια συντονισμού σε κάποιο μέρος του σώματος, η μυική αδυναμία ή ο μυικός πόνος και οι κράμπες, τα μουδιάσματα και οι κεφαλαλγίες καθώς επίσης και οι διαταραχές στην ούρηση και στο έντερο.

Πως γίνεται η διάγνωση

Η διάγνωση γίνεται με απλή ακτινογραφία. Αν θέλετε να διαπιστώσετε αν πιέζετε ο νωτιαίος μυελός τότε θα κάνετε μαγνητική τομογραφία.

Πως αντιμετωπίζονται

Για να αντιμετωπίσετε τα οστεόφυτα χρειάζεστε γυμναστική και όχι ξεκούραση. Συγκεκριμένα αν τα προλάβετε σε αρχικό στάδιο τότε η θεραπεία θα είναι πολύ συντηρητική και θα περιλαμβάνει διατάσεις, χαλάρωση και κρυοθεραπεία. Η φαρμακευτική αγωγή που μπορεί να πάρετε θα είναι αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Αν τα συμπτώματα χειροτερέψουν με την κίνηση τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε ειδικό φυσιοθεραπευτή. Ο φυσιοθεραπευτής θα σας βοηθήσει να διορθώσετε την κακή στάση σώματος και θα σας κάνει τις ασκήσεις που έχει πραγματικά ανάγκη ο οργανισμός σας. Αν όλα αυτά δεν επιτύχουν τότε η χειρουργική επέμβαση αποτελεί λύση για την πάθηση.


Το διάβασα στο www.enimerotiko.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας και ίασης με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,423,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1914,ΑΠΟΨΕΙΣ,41,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,104,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,686,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,121,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,743,ΒΙΝΤΕΟ,182,ΒΟΛΟΣ,50,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1810,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,144,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,729,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,63,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,24,ΕΡΕΥΝΕΣ,44,ΖΩΗ,140,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,35,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,326,Κόσμος,9454,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,45,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,308,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1512,Πολιτική,6782,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5913,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,58,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1086,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2550,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,33,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,86,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,606,Eco-News,2748,GP - info,5,voice healing therapy,32,
ltr
item
Ploumistos.com: Οστεόφυτα: Τα “καρφιά” στα κόκκαλα με τους ανυπόφορους πόνους
Οστεόφυτα: Τα “καρφιά” στα κόκκαλα με τους ανυπόφορους πόνους
Οστεόφυτα: Τα “καρφιά” στα κόκκαλα με τους ανυπόφορους πόνους
https://www.medinova.gr/wp-content/uploads/2015/08/osteofyta.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_649.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_649.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content