Προειδοποιήσεις των επιστημόνων για κίνδυνο τσουνάμι από την υπερθέρμανση και τις κατολισθήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Προειδοποιήσεις των επιστημόνων για κίνδυνο τσουνάμι από την υπερθέρμανση και τις κατολισθήσεις

👉Νέα έρευνα δείχνει τη σχέση της υπερθέρμανσης του πλανήτη με τη δημιουργία τσουνάμι. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ό,τι υπάρχει σχέση μεταξύ της ταχείας υπερθέρμανσης του πλανήτη και των κατολισθήσεων, που θα μπορούσαν να απειλήσουν πόλεις και τουριστικά αξιοθέατα.

Στην Αλάσκα και σε άλλα κρύα μέρη σε μεγάλο υψόμετρο, υψόμετρο, φαίνεται πως βράχια καταρρέουν καθώς λιώνουν οι πάγοι, απειλώντας με τσουνάμι γειτονικές περιοχές, σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι κατοικημένες περιοχές και τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα κινδυνεύουν από πάγους και βράχια που υποχωρούν. 

Για παράδειγμα μεγάλη ανησυχία επικρατεί, για μία πλαγιά του φιόρδ Barry Arm στην Αλάσκα, που αποτελεί και δημοφιλές πέρασμα για κρουαζιερόπλοια. Οι πάγοι άρχισαν να λιώνουν στις αρχές του περασμένου αιώνα και πριν από μια δεκαετία η διαδικασία επιταχύνθηκε, όπως αποκαλύφθηκε φέτος μέσω δορυφορικών φωτογραφιών.

Εάν καταρρεύσει αυτό κομμάτι, το κύμα θα μπορούσε να χτυπήσει τα κρουαζιερόπλοια που περνούν από την περιοχή, και να φτάσει εκατοντάδες μέτρα ψηλά. Θα μπορούσε ακόμα να πλημμυρίσει τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό και να σαρώσει την πόλη του Whittier, με κύμα ύψους δέκα μέτρων. Μέσα στο 2020, ήδη 14 γεωλόγοι προειδοποίησαν ό,τι αυτή η κατολίσθηση της πλαγιάς είναι «πιθανό να συμβεί» μέσα στο 2020, και πολύ «πιθανό να συμβεί» μέσα στην επόμενη 20ετία. 

Το 2015, μια παρόμοια κατολίσθηση, σε μια πλαγιά που είχε επίσης αρχίσει να «σπάει» πριν δεκαετίες, δημιούργησε ένα τσουνάμι που έκοψε στα δύο δάση, 193 μέτρα πάνω από τις πλαγιές του Taan Fiord της Αλάσκας.

«Όταν αλλάζει το κλίμα», δήλωσε ο γεωλόγος Bretwood Higman, ο οποίος έχει εργαστεί στα Taan Fiord και Barry Arm, «το τοπίο χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί. Εάν ένας παγετώνας υποχωρήσει πολύ γρήγορα, μπορεί να αιφνιδιάσει τις γύρω πλαγιές. 

Έτσι μπορεί να υπάρξει καταστροφή αντί για προσαρμογή». Έπειτα από εξέταση δορυφορικών φωτογραφιών των τελευταίων 30 χρόνων, η γεωλόγος Erin Bessette-Kirton διαπίστωσε ό,τι οι κατολισθήσεις στα βουνά St Elias της Αλάσκας και στο Glacier Bay ανταποκρίνονται στις θερμότερες χρονιές.

Η θέρμανση οδηγεί σαφώς σε κατολισθήσεις και το ζητούμενο είναι να προβλέψουν οι επιστήμονες πότε θα συμβεί αυτό. «Έχουμε συσχετισμούς, αλλά δεν γνωρίζουμε την κινητήρια δύναμη.

Τι προϋποθέτει η κατολίσθηση και τι την ενεργοποιεί» λέει η Bessette-Kirkton. Πρόσφατη έρευνα του Dan Shugar, γεωμορφολόγου στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι, δείχνει ότι καθώς οι παγετώνες έχουν συρρικνωθεί, οι παγετώδεις λίμνες έχουν αυξηθεί, έως και 50% σε επίπεδο αριθμού και μεγέθους, τα τελευταία 18 χρόνια.

Στον ωκεανό, τα φιόρδ επιμηκύνονται καθώς υποχωρεί ο πάγος. Οι πλαγιές που κρέμονταν πάνω από τον πάγο τώρα κρέμονται πάνω από το νερό. Τον τελευταίο αιώνα, 10 από τα 14 ψηλότερα τσουνάμι που καταγράφηκαν, προκλήθηκαν από παγετώδεις ορεινές περιοχές. Το 1958, η κατολίσθηση στον κόλπο Lituya της Αλάσκας δημιούργησε κύμα 524 μέτρων. 

Το ψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ. Στον σεισμό της Αλάσκας το 1964, οι περισσότεροι θάνατοι προήλθαν από τσουνάμι, έπειτα από υποβρύχιες κατολισθήσεις.

Για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο, οι ειδικοί θέλουν να είναι σε θέση να προβλέψουν πότε μια κατολίσθηση είναι πιο πιθανό να συμβεί. Για να το καταφέρουν αυτό, τοποθετούν αισθητήρες στις πιο επικίνδυνες πλαγιές όπου μετρούν δυνάμεις και επιταχύνσεις.
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας και ίασης με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,423,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1913,ΑΠΟΨΕΙΣ,41,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,104,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,686,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,121,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,743,ΒΙΝΤΕΟ,182,ΒΟΛΟΣ,50,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1810,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,144,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,729,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,63,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,24,ΕΡΕΥΝΕΣ,44,ΖΩΗ,140,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,35,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,326,Κόσμος,9454,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,45,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,308,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1512,Πολιτική,6782,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5913,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,58,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1086,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2550,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,33,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,86,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,606,Eco-News,2748,GP - info,5,voice healing therapy,32,
ltr
item
Ploumistos.com: Προειδοποιήσεις των επιστημόνων για κίνδυνο τσουνάμι από την υπερθέρμανση και τις κατολισθήσεις
Προειδοποιήσεις των επιστημόνων για κίνδυνο τσουνάμι από την υπερθέρμανση και τις κατολισθήσεις
Προειδοποιήσεις των επιστημόνων για κίνδυνο τσουνάμι από την υπερθέρμανση και τις κατολισθήσεις
https://www.daily-sun.com/assets/news_images/2018/09/08/thumbnails/GettyImages-110399188.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_566.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_566.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content