Πώς η διαίσθηση συνδέεται με την ευφυΐα

Πώς η διαίσθηση συνδέεται με την ευφυΐα

👉Διαίσθηση είναι η αντίληψη και η γνώση κάποιων πραγμάτων, που δεν προκύπτει από τις αισθήσεις... ή τη λογική αλλά με απροσδιόριστο τρόπο, αναφέρει η επιστήμη. Η διαίσθηση είναι το πρώτο μας ένστικτο. Αυτό που αισθανόμαστε αμέσως, πριν ο νους βρει το χρόνο να μπει στη μέση και να αναλύσει συνειδητά. 

Συχνά ακούμε για ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στο θάνατο και όλα μοιάζουν ξεκάθαρα και ενστικτωδώς ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Δεν υπάρχει χρόνος για σκέψη και αναλαμβάνει η διαίσθηση.

Από πού προέρχεται η διαίσθηση;


Γνωρίζετε ενδεχομένως από ένα προαίσθημα που έχετε, ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτό είναι η διαίσθηση και ενώ συνήθως την αισθανόμαστε στην περιοχή του στομάχου, πολλοί θεωρούν ότι προέρχεται από την καρδιά. Το ντοκιμαντέρ ‘’The Power Of The Heart’’, εξηγεί πώς αυτό το συναίσθημα προέρχεται από την καρδιά και η καρδιά είναι η πρώτη που αντιδρά σε κάθε κατάσταση. 



Ενστικτωδώς, η καρδιά ξέρει τι συμβαίνει.

Η διαίσθηση αυτή καθαυτή δεν ισοδυναμεί με την εξυπνάδα, αλλά διαίσθηση με δράση, σχεδόν σίγουρα μπορεί να οδηγεί σε εξυπνάδα. Αυτοί που εμπιστεύονται το ένστικτό τους επιδιώκουν συνεχώς να μαθαίνουν νέα πράγματα και είναι έτοιμοι να αναθεωρήσουν τις βεβαιότητές τους και να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους. Συνεπώς λειτουργούν πιο έξυπνα από τους υπόλοιπους, οι οποίοι απλά κινούνται σε σίγουρα μονοπάτια μέσω της λογικής. Διαίσθηση είναι η ικανότητά μας να κατανοούμε τη συλλογική νοημοσύνη που έχει ξεχωρίσει ποιά στοιχεία μας είναι χρήσιμα και ποιά όχι.

«Το διαισθητικό μυαλό είναι ένα ιερό δώρο και το αναλυτικό, ορθολογικό μυαλό είναι ένας πιστός υπηρέτης. Δημιουργήσαμε μια κοινωνία που τιμά τον υπηρέτη, αλλά έχει ξεχάσει το δώρο», υποστήριζε ο Albert Einstein.

Πιθανόν έχετε σκεφτεί στο παρελθόν ‘’ήξερα ότι αυτή ήταν η απάντηση, θα έπρεπε να είχα δράσει σύμφωνα με το ένστικτό μου’’.Αυτό είναι ένα παράδειγμα του πώς η διαίσθησή σας συχνά γνωρίζει αυτό που το μυαλό σας δεν ξέρει.

Ο ψυχολόγος Gerd Gigerenzer, διευθυντής στο Max Planck Institute for Human Development, δηλώνει πως ο ίδιος χρησιμοποιεί εξίσου τη διαίσθηση και τη λογική. Σε μελέτες που κάνει λέει ότι συνήθως δοκιμάζει την πρώτη του διαίσθηση για να δει αν ήταν σωστή και συχνά είναι.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Gut Feelings: The Intelligence of the Unconscious, θεωρεί ότι διαίσθηση είναι να κατανοείς ενστικτωδώς ποιά πληροφορία είναι ασήμαντη και μπορείς να την αγνοήσεις.
Κάτω από αυτό το πρίσμα η διαίσθηση είναι μια μορφή εξυπνάδας.

Έχοντας εμπιστοσύνη στη διαίσθηση
Το σημαντικό όσον αφορά τη διαίσθηση είναι ότι μπορεί να τη σκεφτούμε ως ένα μυ. Κάθε φορά που τη χρησιμοποιούμε και την εμπιστευόμαστε γίνεται ισχυρότερη. Αν αισθάνεστε ότι η διαίσθησή σας δεν είναι σαφής προσπαθήστε να δυναμώσετε αυτόν το μυ.

Την επόμενη φορά δράστε σύμφωνα με την πρώτη ιδέα που έρχεται στο δρόμο σας.
Δοκιμάστε να συμπεριφερθείτε σύμφωνα με την πρώτη αυθόρμητη σκέψη που σας υπαγορεύει η εσωτερική σας φωνή. Εμπιστευτείτε την και δείτε οτι συχνά σας οδηγεί εκεί που θέλετε να πάτε ή σας δίνει τη σωστή απάντηση. Μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα. Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Οι έξυπνοι άνθρωποι τιθασεύουν την δύναμη αυτή προς όφελός τους και κάνουν θαύματα στη ζωή τους.

Το διάβασα στο spiritearth.gr

"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Πώς η διαίσθηση συνδέεται με την ευφυΐα
Πώς η διαίσθηση συνδέεται με την ευφυΐα
Πώς η διαίσθηση συνδέεται με την ευφυΐα
https://www.eticamente.net/wp-content/uploads/2018/12/intuizione.jpg
https://i.ytimg.com/vi/KA3BuexOBLE/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_516.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_516.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content