''Ψυχοφυσιολογικές Διαταραχές''- Τι προκαλούν τα συναισθήματα στο σώμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

''Ψυχοφυσιολογικές Διαταραχές''- Τι προκαλούν τα συναισθήματα στο σώμα

👉Είναι εύκολο να καταλάβουμε πως τα συναισθήματα είναι στενά συνδεδεμένα με τον... φυσικό πόνο. Οπότε ήδη καταλαβαίνετε τι περίπου είναι οι ψυχοφυσιολογικές διαταραχές: φυσικές ασθένειες που προέρχονται ( ή αναπτύσσονται) από ψυχολογικούς παράγοντες.
«Από τις ενενήντα αρρώστιες, οι πενήντα προκαλούνται από ενοχές και οι σαράντα από άγνοια.» -Paolo Mantegazza

Γιατί τα συναισθήματα επηρεάζουν τις ψυχοφυσιολογικές διαταραχές;

Τα συναισθήματα εκδηλώνονται μέσω ενός τριπλού συστήματος απόκρισης: του γνωστικού, του φυσιολογικού και του κινητικού. Το γνωστικό σύστημα αναφέρεται στις σκέψεις που έχουμε όταν βιώνουμε διαφορετικά συναισθήματα.

Για παράδειγμα, όταν ο θυμός εμφανίζεται, οι σκέψεις μας είναι του τύπου: «προσπαθούν να με ενοχλήσουν», «δεν μπορώ να πιστέψω πως μου το κάνουν αυτό» κτλ. Ωστόσο, αυτός ο εσωτερικός μονόλογος είναι εντελώς διαφορετικός όταν είμαστε λυπημένοι.

Έπειτα, το κινητικό σύστημα είναι το σύνολο συμπεριφορών που αποκτούμε σύμφωνα με τα συναισθήματα που νιώθουμε. Όταν φοβόμαστε, προσπαθούμε να προστατευτούμε ή να φύγουμε. Φυσικά, η συμπεριφορά είναι διαφορετική αν είμαστε χαρούμενοι.

Τέλος, το φυσιολογικό σύστημα αποτελείται από τις αισθήσεις που εμφανίζονται στο σώμα σας. Μιλώντας φυσιολογικά, υπάρχουν συναισθήματα που μας ενεργοποιούν μέχρι ένα βαθμό όπως υπάρχουν και άλλα που μας απενεργοποιούν.

Το άγχος, για παράδειγμα, είναι ένα συναίσθημα που μας ενεργοποιεί φυσιολογικά σε ένα μεγαλύτερο βαθμό, αυξάνοντας τον παλμό της καρδιάς, κάνοντας μας να αναπνέουμε γρηγορότερα.

Πως το άγχος και ο θυμός επηρεάζουν τις ψυχοφυσιολογικές διαταραχές;

Υπάρχουν πολλές ψυχοφυσιολογικές διαταραχές. Κάποιες από αυτές είναι:

Καρδιαγγειακές (υπέρταση)

Αναπνευστικές (βρογχικό άσθμα)

Ενδοκρινείς (διαβήτης)

Γαστρεντερικές (πεπτικό έλκος)

Δερματολογικές (κνίδωση)

Ανοσολογικές

Χρόνιοι πόνοι (ρευματοειδής αρθρίτιδα)

Αυτά είναι απλώς κάποια παραδείγματα. Η φυσιολογία και τα συναισθήματα σας είναι στενά συνδεδεμένα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το άγχος και τον θυμό.

«Σε σύγκριση με τις ασθένειες που προκαλούνται από την μιζέρια, την θλίψη, την αγωνία και την κοινωνική κακοτυχία των ανθρώπων, τα μικρόβια, ως αιτίες ασθένειας σχετίζονται πολύ λιγότερο.» -Ramón Carrillo

Και το άγχος και ο θυμός οδηγούν σε ένα υψηλό επίπεδο φυσιολογικής δραστηριοποίησης. Η μυϊκή ένταση, ο υπεραερισμός και οι αυξημένοι παλμοί της καρδιάς είναι κάποια από τα φυσιολογικά συμπτώματα.

Αρχικά, το σώμα μας το κάνει αυτό για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο που υποθέτει ότι προκάλεσε αυτά τα συναισθήματα. Επομένως, δεν είναι μια εκ φύσεως «κακή» δραστηριοποίηση.

Το πρόβλημα είναι όταν νιώθουμε αυτά τα συναισθήματα πολύ έντονα, πολύ συχνά ή για ένα παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Σε αυτή την περίπτωση, το σώμα παραμένει σε μια κατάσταση έντασης ανεξάρτητα από το πώς ανταποκρινόμαστε στον «κίνδυνο», ενώ θα έπρεπε να έχει εξαφανιστεί μόλις ανταποκριθούμε.

Αλλά από την στιγμή που δεν το κάνει, τα όργανα δουλεύουν υπερβολικά και ξεκινούν να λειτουργούν διαφορετικά.

Πως τα σωματικά συμπτώματα επηρεάζουν αυτή τη διαδικασία;

Όλα αυτά που είπαμε μέχρι τώρα, μας οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: η διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων εξαρτάται από το πώς αντιλαμβανόμαστε και ερμηνεύουμε διαφορετικές καταστάσεις.

Αν καταλήξουμε σε μια προσαρμοστική (υγιή) λύση, θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε το σώμα μας από το να ενεργοποιήσει αυτά τα συμπτώματα και επίσης μειώνεται το ρίσκο των ψυχοφυσιολογικών διαταραχών.

Το ίδιο πράγμα συμβαίνει όταν υπάρχει μια φυσική ασθένεια από μόνη της. Υπάρχουν κάποιες προσαρμοστικές λύσεις: ο ασθενής μπορεί να πειστεί πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Να ξέρει πως είναι σοβαρό αλλά να θέλει να παλέψει επειδή έχει πειστεί πως υπάρχει ελπίδα. Ή να ξέρει πως είναι σοβαρό αλλά να αποφασίσει να ζήσει τη ζωή του όσο καλύτερα γίνεται.

«Η ασθένεια που εμφανίζεται απροσδόκητα είναι πιο επικίνδυνη»
– Séneca

Αν επιλέξετε μια από τις τρεις επιλογές, θα αποτρέψετε το άγχος και τον θυμό από το να ενεργοποιήσουν τις ψυχοφυσιολογικές διαταραχές. Μπορεί να μην είναι εύκολο αλλά με την βοήθεια ενός καλού ψυχολόγου είναι δυνατό.Το διάβασα στο exploringyourmind.com
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,422,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1909,ΑΠΟΨΕΙΣ,40,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,104,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,686,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,120,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,742,ΒΙΝΤΕΟ,182,ΒΟΛΟΣ,49,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1810,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,143,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,719,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,63,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,24,ΕΡΕΥΝΕΣ,43,ΖΩΗ,140,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,35,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,324,Κόσμος,9453,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,44,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,306,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1512,Πολιτική,6782,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5911,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,58,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1086,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2548,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,33,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,86,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,604,Eco-News,2748,GP - info,5,voice healing therapy,32,
ltr
item
Ploumistos.com: ''Ψυχοφυσιολογικές Διαταραχές''- Τι προκαλούν τα συναισθήματα στο σώμα
''Ψυχοφυσιολογικές Διαταραχές''- Τι προκαλούν τα συναισθήματα στο σώμα
''Ψυχοφυσιολογικές Διαταραχές''- Τι προκαλούν τα συναισθήματα στο σώμα
https://www.forwoman.gr/images/2017/PSYXOLOGIA_17-18/DIATARXH-SOMA.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_397.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_397.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content