Ραγδαία η μεταβολή του κλίματος: Αυξάνεται πιο γρήγορα η θερμοκρασία στον «σκοτεινό» ωκεανό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ραγδαία η μεταβολή του κλίματος: Αυξάνεται πιο γρήγορα η θερμοκρασία στον «σκοτεινό» ωκεανό

👉Άκρως ανησυχητικά για την κλιματική αλλαγή και της συνέπειές της είναι τα μηνύματα... που λαμβάνουν οι επιστήμονες από τα στοιχεία των μετρήσεων στα βάθη των ωκεανών. Σύμφωνα με τα δεδομένα νέας έρευνας, η θερμοκρασία στα «σκοτεινά» βάθη -εκεί που δεν φτάνει ούτε το φως του Ήλιου- όχι απλώς αυξάνεται, αλλά αυξάνεται με ρυθμό ταχύτερο από εκείνον που είχε προβλεφθεί σε ανάλογη έρευνα πριν λίγα χρόνια.
Όπως καταγράφηκε σε σταθμούς που έχουν τοποθετηθεί σε τέσσερα διαφορετικά βάθη στον Ατλαντικό Ωκεανό, στα ανοικτά των ακτών της Ουρουγουάης, στο διάστημα μεταξύ 2009 και 2019, το νερό εκεί σε βάθος από 1.360 μέτρων έως και 4.757 μέτρων, θερμάνθηκε κατά 0,02 έως 0,04 βαθμούς Κελσίου.

Η αλλαγή μπορεί να φαίνεται μικρή, αλλά είναι σημαντική και επηρεάζει τη θερμοκρασία των νερών στα μικρότερα βάθη και κατ' επέκταση την αλλαγή του κλίματος σε όλον τον πλανήτη.

«Αν σκεφτείτε πόσο μεγάλος είναι ο βαθύς ωκεανός, πρόκειται για μια τεράστια ποσότητα θερμότητας», δήλωσε ο Christopher Meinen, ωκεανογράφος στην Εθνική Ωκεάνια και Ατμοσφαιρική Διοίκηση των ΗΠΑ (NOAA) και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Geophysical Research Letters.


Ενώ η γενική εκτίμηση ήταν ότι ο βαθύς ωκεανός θερμαίνεται, οι επιστήμονες έπρεπε να βασίζονται σε μία βάση δεδομένων που συλλέγονται κάθε 10 χρόνια από ερευνητικά σκάφη. Τα κλιματικά μοντέλα διαπίστωσαν ότι τα υψηλά επίπεδα της ρύπανσης του κλίματος μέχρι το τέλος του αιώνα θα διεισδύσουν βαθύτερα στον ωκεανό, απειλώντας τα θαλάσσια πλάσματα του σκοτεινού βυθού.

Περίπου το 90% της θερμότητας που απορροφάται από τη Γη πηγαίνει στους ωκεανούς. Αν και θερμαίνονται αργά, η θερμότητα κάνει τα μόρια του νερού να διαστέλλονται, συμβάλλοντας στην αύξηση της στάθμης της θάλασσας. Εντείνει επίσης τους τυφώνες, οι οποίοι προκαλούνται από τη διαφορά θερμοκρασίας των θαλάσσιων υδάτων, με τις αέριες μάζες που κινούνται.

Συγκριτικά, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες επιφανείας ξηράς και ωκεανών θερμαίνονται πολύ πιο γρήγορα. Το 2009, ήταν 0,56C υψηλότερα από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο. Μέχρι το 2019, είχαν φτάσει 0,95C υψηλότερα, σύμφωνα με τα δεδομένα της NOAA.


Ο Μέινεν δήλωσε ότι τα νέα ευρήματα συνάδουν με την κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα, επειδή δεν υπάρχουν αρκετά ιστορικά δεδομένα για τον βαθύ ωκεανό.

«Δεν περιμέναμε να βλέπουμε παραλλαγές από ώρα σε ώρα και μέρα με τη μέρα τόσο βαθιά», είπε ο Meinen. «Υπάρχουν διεργασίες στον βαθύ ωκεανό που κάνουν τα πράγματα να αλλάζουν γρήγορα και δεν ξέρουμε πραγματικά ποιες είναι αυτές οι διαδικασίες», συμπλήρωσε.

Οι επιστήμονες κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι οι θερμοκρασίες στα μεγάλα βάθη των ωκεανών πρέπει να λαμβάνονται τουλάχιστον κάθε χρόνο για να κατανοήσουν τις μακροπρόθεσμες τάσεις.


Το διάβασα στο www.protothema.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας και ίασης με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,423,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1919,ΑΠΟΨΕΙΣ,41,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,104,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,686,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,122,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,743,ΒΙΝΤΕΟ,182,ΒΟΛΟΣ,51,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1810,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,144,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,730,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,63,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,24,ΕΡΕΥΝΕΣ,44,ΖΩΗ,140,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,35,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,38,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,330,Κόσμος,9457,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,45,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,314,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1512,Πολιτική,6782,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5914,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,58,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1086,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2553,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,33,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,86,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,607,Eco-News,2748,GP - info,5,voice healing therapy,32,
ltr
item
Ploumistos.com: Ραγδαία η μεταβολή του κλίματος: Αυξάνεται πιο γρήγορα η θερμοκρασία στον «σκοτεινό» ωκεανό
Ραγδαία η μεταβολή του κλίματος: Αυξάνεται πιο γρήγορα η θερμοκρασία στον «σκοτεινό» ωκεανό
Ραγδαία η μεταβολή του κλίματος: Αυξάνεται πιο γρήγορα η θερμοκρασία στον «σκοτεινό» ωκεανό
https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2020-10-14/deap_ocean.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_385.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_385.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content