Ραγδαία η μεταβολή του κλίματος: Αυξάνεται πιο γρήγορα η θερμοκρασία στον «σκοτεινό» ωκεανό

Ραγδαία η μεταβολή του κλίματος: Αυξάνεται πιο γρήγορα η θερμοκρασία στον «σκοτεινό» ωκεανό

👉Άκρως ανησυχητικά για την κλιματική αλλαγή και της συνέπειές της είναι τα μηνύματα... που λαμβάνουν οι επιστήμονες από τα στοιχεία των μετρήσεων στα βάθη των ωκεανών. Σύμφωνα με τα δεδομένα νέας έρευνας, η θερμοκρασία στα «σκοτεινά» βάθη -εκεί που δεν φτάνει ούτε το φως του Ήλιου- όχι απλώς αυξάνεται, αλλά αυξάνεται με ρυθμό ταχύτερο από εκείνον που είχε προβλεφθεί σε ανάλογη έρευνα πριν λίγα χρόνια.
Όπως καταγράφηκε σε σταθμούς που έχουν τοποθετηθεί σε τέσσερα διαφορετικά βάθη στον Ατλαντικό Ωκεανό, στα ανοικτά των ακτών της Ουρουγουάης, στο διάστημα μεταξύ 2009 και 2019, το νερό εκεί σε βάθος από 1.360 μέτρων έως και 4.757 μέτρων, θερμάνθηκε κατά 0,02 έως 0,04 βαθμούς Κελσίου.

Η αλλαγή μπορεί να φαίνεται μικρή, αλλά είναι σημαντική και επηρεάζει τη θερμοκρασία των νερών στα μικρότερα βάθη και κατ' επέκταση την αλλαγή του κλίματος σε όλον τον πλανήτη.

«Αν σκεφτείτε πόσο μεγάλος είναι ο βαθύς ωκεανός, πρόκειται για μια τεράστια ποσότητα θερμότητας», δήλωσε ο Christopher Meinen, ωκεανογράφος στην Εθνική Ωκεάνια και Ατμοσφαιρική Διοίκηση των ΗΠΑ (NOAA) και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Geophysical Research Letters.


Ενώ η γενική εκτίμηση ήταν ότι ο βαθύς ωκεανός θερμαίνεται, οι επιστήμονες έπρεπε να βασίζονται σε μία βάση δεδομένων που συλλέγονται κάθε 10 χρόνια από ερευνητικά σκάφη. Τα κλιματικά μοντέλα διαπίστωσαν ότι τα υψηλά επίπεδα της ρύπανσης του κλίματος μέχρι το τέλος του αιώνα θα διεισδύσουν βαθύτερα στον ωκεανό, απειλώντας τα θαλάσσια πλάσματα του σκοτεινού βυθού.

Περίπου το 90% της θερμότητας που απορροφάται από τη Γη πηγαίνει στους ωκεανούς. Αν και θερμαίνονται αργά, η θερμότητα κάνει τα μόρια του νερού να διαστέλλονται, συμβάλλοντας στην αύξηση της στάθμης της θάλασσας. Εντείνει επίσης τους τυφώνες, οι οποίοι προκαλούνται από τη διαφορά θερμοκρασίας των θαλάσσιων υδάτων, με τις αέριες μάζες που κινούνται.

Συγκριτικά, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες επιφανείας ξηράς και ωκεανών θερμαίνονται πολύ πιο γρήγορα. Το 2009, ήταν 0,56C υψηλότερα από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο. Μέχρι το 2019, είχαν φτάσει 0,95C υψηλότερα, σύμφωνα με τα δεδομένα της NOAA.


Ο Μέινεν δήλωσε ότι τα νέα ευρήματα συνάδουν με την κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα, επειδή δεν υπάρχουν αρκετά ιστορικά δεδομένα για τον βαθύ ωκεανό.

«Δεν περιμέναμε να βλέπουμε παραλλαγές από ώρα σε ώρα και μέρα με τη μέρα τόσο βαθιά», είπε ο Meinen. «Υπάρχουν διεργασίες στον βαθύ ωκεανό που κάνουν τα πράγματα να αλλάζουν γρήγορα και δεν ξέρουμε πραγματικά ποιες είναι αυτές οι διαδικασίες», συμπλήρωσε.

Οι επιστήμονες κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι οι θερμοκρασίες στα μεγάλα βάθη των ωκεανών πρέπει να λαμβάνονται τουλάχιστον κάθε χρόνο για να κατανοήσουν τις μακροπρόθεσμες τάσεις.


Το διάβασα στο www.protothema.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,371,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1738,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,39,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,586,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,34,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,643,ΒΙΝΤΕΟ,146,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,54,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,76,ΕΛΛΑΔΑ,222,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,12,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,64,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,89,Κόσμος,9150,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,20,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,59,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5730,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,68,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,50,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,990,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2323,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,34,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,473,Eco-News,2662,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Ραγδαία η μεταβολή του κλίματος: Αυξάνεται πιο γρήγορα η θερμοκρασία στον «σκοτεινό» ωκεανό
Ραγδαία η μεταβολή του κλίματος: Αυξάνεται πιο γρήγορα η θερμοκρασία στον «σκοτεινό» ωκεανό
Ραγδαία η μεταβολή του κλίματος: Αυξάνεται πιο γρήγορα η θερμοκρασία στον «σκοτεινό» ωκεανό
https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2020-10-14/deap_ocean.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_385.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_385.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content