Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο λόγος που οι άνδρες νοσούν πιο βαριά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο λόγος που οι άνδρες νοσούν πιο βαριά

👉Πάνω από τους μισούς άνδρες ασθενείς με COVID-19 που εξετάστηκαν στο πλαίσιο επιστημονικής μελέτης παρουσίασαν χαμηλότερα από το φυσιολογικό επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό τους – Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες για τη σχέση της ορμόνης του φύλου με την χειρότερη πρόγνωση της νόσου του κορωνοϊού.

Για πρώτη φορά, δεδομένα που προέρχονται από μια μελέτη ασθενών που νοσηλεύτηκαν με COVID-19 υποδεικνύει ότι η νόσος μπορεί να εξασθενεί τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό των ανδρών. Στη σχετική δημοσίευση στο The Aging Male, οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Mersin της Τουρκίας αναφέρουν ότι καθώς τα επίπεδα τεστοστερόνης των ανδρών μειώνονται σημαντικά, η πιθανότητα εισαγωγής σε ΜΕΘ αυξάνεται σημαντικά.

Ο επικεφαλής ερευνητής και καθηγητής ουρολογίας, Selahittin Çayan, μάλιστα, τονίζει ότι παρόλο που έχει ήδη αναφερθεί ότι τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να αποτελούν αιτία κακής πρόγνωσης μετά από ένα θετικό τεστ στον SARS-CoV-2, αυτή είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει ότι η ίδια η COVID-19 μειώνει την τεστοστερόνη.

Ο ειδικός ευελπιστεί ότι η εξέλιξη της θεωρίας αυτής θα μπορούσε να βοηθήσει να εξηγηθεί ο λόγος που τόσες πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόγνωση των ανδρών είναι χειρότερη από αυτή των γυναικών με COVID-19 και ακολούθως να ανακαλυφθεί πιθανή βελτίωση στα κλινικά αποτελέσματα με τη χρήση θεραπειών με βάση την τεστοστερόνη.

«Η τεστοστερόνη σχετίζεται με το ανοσοποιητικό σύστημα των αναπνευστικών οργάνων, γι’αυτό και τα χαμηλά επίπεδα της ορμόνης μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο αναπνευστικών λοιμώξεων. Η χαμηλή τεστοστερόνη σχετίζεται επίσης με νοσηλεία λόγω λοίμωξης και θανάτου από όλες τις αιτίες στους άνδρες ασθενείς σε ΜΕΘ, επομένως η θεραπεία τεστοστερόνης μπορεί να έχει οφέλη και πέρα από τη βελτίωση των αποτελεσμάτων για την COVID-19», εξηγεί ο καθηγητής.

Στη μελέτη αυτή, το μέσο σύνολο της τεστοστερόνης μειωνόταν, όσο αυξανόταν η σοβαρότητα της COVID-19. Το μέσο συνολικό επίπεδο τεστοστερόνης ήταν σημαντικά χαμηλότερο στην ομάδα ασθενών σε ΜΕΘ από ό,τι στους ασυμπτωματικούς και από την ενδιάμεση ομάδα ασθενών σε ΜΑΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας). Επίσης, το μέσο επίπεδο της ορμόνης διέγερσης ωοθυλακίων ήταν σημαντικά υψηλότερο στην ομάδα ΜΕΘ απ ‘ότι στην ασυμπτωματική ομάδα.

«Βρήκαμε υπογοναδισμό -κατάσταση στην οποία το σώμα δεν παράγει αρκετή τεστοστερόνη- σε 113 (51,1%) από τους άνδρες ασθενείς. Εκείνοι που πέθαναν είχαν σημαντικά χαμηλότερη μέση συνολική τεστοστερόνη από τους ασθενείς που επιβίωσαν. Ωστόσο, ακόμη και στο 65,2% των 46 ανδρών ασθενών που ήταν ασυμπτωματικοί παρατηρήθηκε απώλεια λίμπιντο», σημειώνει ο Δρ. Çayan.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε συνολικά 438 ασθενείς, εκ των οποίων οι 232 ήταν άνδρες με εργαστηριακά επιβεβαιωμένο θετικό τεστ για SARS-CoV-2. Όλα τα δεδομένα συλλέχθηκαν αναδρομικά, ενώ πραγματοποιήθηκε ένα λεπτομερές κλινικό ιστορικό, ολοκληρωμένη σωματική εξέταση και εργαστηριακές και ακτινολογικές μελέτες απεικόνισης σε κάθε ασθενή, τα οποία ελέγχθηκαν και επανεξετάστηκαν από δύο ιατρούς.

Η μελέτη κοόρτης χωρίστηκε σε τρεις ομάδες: τους ασυμπτωματικούς ασθενείς (46), ασθενείς με συμπτώματα που νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ (129) και ασθενείς που νοσηλεύθηκαν σε ΜΑΦ (46). Στους ασθενείς που εξετάστηκαν για γοναδικές ορμόνες πριν την COVID-19 (24 άτομα), τα επίπεδα συνολικής τεστοστερόνης ορού μειώθηκαν σημαντικά από το επίπεδο των 458?±?198?ng/dl πριν την COVID-19 σε 315?±?120?ng/dl την περίοδο νόσησης από COVID-19. Θάνατος καταγράφηκε σε 11 ενήλικες άνδρες (4,97%) και 7 γυναίκες (3,55%), αποκαλύπτοντας μικρή σημασία ανάμεσα στα δύο φύλα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, ο καθηγητής Çayan πρόσθεσε: «Θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι την περίοδο διάγνωσης της COVID-19 θα πρέπει να εξετάζονται και τα επίπεδα τεστοστερόνης. Στους άνδρες με χαμηλά επίπεδα ορμονών του φύλου που διαγιγνώσκονται θετικοί στην COVID-19, η θεραπεία τεστοστερόνης θα μπορούσε να βελτιώσει την πρόγνωσή τους. Χρειάζονται, ωστόσο, περισσότερες έρευνες στο θέμα αυτό».

Ανάμεσα στους περιορισμούς της μελέτης είναι ότι δεν περιελάμβανε ομάδα ελέγχου για ασθενείς με άλλες παθήσεις εκτός της COVID-19, λόγω των περιορισμών του νοσοκομείου, με τους ερευνητές να τονίζουν καταληκτικά ότι οι μελλοντικές μελέτες θα πρέπει να εξετάσουν τα επίπεδα συγκέντρωσης του ACE2 σε σχέση με τα συνολικά επίπεδα τεστοστερόνης.
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας και ίασης με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,423,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1922,ΑΠΟΨΕΙΣ,41,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,105,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,690,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,122,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,746,ΒΙΝΤΕΟ,182,ΒΟΛΟΣ,52,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1810,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,145,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,734,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,63,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,24,ΕΡΕΥΝΕΣ,44,ΖΩΗ,141,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,35,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,38,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,336,Κόσμος,9460,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,45,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,317,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1513,Πολιτική,6782,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5918,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,58,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1087,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2556,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,87,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,608,Eco-News,2748,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο λόγος που οι άνδρες νοσούν πιο βαριά
Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο λόγος που οι άνδρες νοσούν πιο βαριά
Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο λόγος που οι άνδρες νοσούν πιο βαριά
https://ygeiamou.gr/wp-content/uploads/2020/07/200727171046_covid_germ.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_32.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_32.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content