Κέρος: «Το μυστήριο των σπασμένων ειδωλίων»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κέρος: «Το μυστήριο των σπασμένων ειδωλίων»

👉Είναι, πλέον, γνωστό σε όλο τον κόσμο το θαύμα της Κέρου, δηλαδή αυτού του μικρού νησιού... στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων που έφερε στο φως κρυμμένα μυστικά: χάρη σε μια ομάδα αρχαιολόγων ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο ναυτικό ιερό της ανθρωπότητας που όχι μόνο άλλαξε τα δεδομένα στην Αρχαιολογία αλλά όσα ξέραμε και για την προιστορική ανθρωπότητα. 

Πρόκειται για ένα πραγματικό θαύμα που φέρνει ξανά τις Κυκλάδες στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος αποδεικνύοντας ότι ο Κυκλαδικός πολιτισμός δεν ήταν μόνο αυτός που γνωρίζουμε αλλά ενδεχομένως πολύ αρχαιότερος αφού η Κέρος, όπως καταδεικνύουν οι εκεί αρχαιολογικές ανακαλύψεις-δηλαδή τόσο στο νησί της Κέρου όσο και του γειτονικού Δασκαλιού-αποτέλεσε τη γενέτειρα ενός νέου τρόπου ζωής. Όλα αυτά τα αξιοθαύμαστα μπορεί κανείς να τα δει στο ντοκιμαντέρ “Κέρος: Το μυστήριο των σπασμένων ειδωλίων” που ουσιαστικά εγκαινιάζει τη σύμπραξη της Cosmote Tv με το National Geographic καθώς πρόκειται για την πρώτη τους συμπαραγωγή.

Το ντοκιμαντέρ «Κέρος: Το Μυστήριο των σπασμένων ειδωλίων» βασίζεται στην αρχαιολογική έρευνα και τα ευρήματα του Cambridge Keros Project. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και μίας ομάδας ειδικών επιστημόνων, ο αρχαιολόγος, Δρ. Κώστας Πασχαλίδης (Διδάκτορας Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Επιμελητής της Συλλογής Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών), αναλαμβάνει να μας μεταφέρει στο νησί της Κέρου, όπου η ανακάλυψη εκατοντάδων σπασμένων, μαρμάρινων ειδωλίων αποτελεί αντικείμενο πολυετούς επιστημονικής μελέτης.


Στο αρχαιολογικό ταξίδι, συμμετέχουν ο Καθηγητής Κόλιν Ρένφριου και ο Δρ. Μάικλ Μπόιντ, συνδιευθυντές του Keros Project από το Πανεπιστήμιο Cambridge, οι οποίοι ηγούνται της έρευνας στην Κέρο. O Καθηγητής Ρένφριου, ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολόγους παγκοσμίως, Εξερευνητής και μέλος του National Geographic Society, μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας και της Βουλής των Λόρδων του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι ένας από τους πρώτους επιστήμονες που βρέθηκαν στην Κέρο το 1963. 


Ο Δρ. Μάικλ Μπόιντ είναι επικεφαλής ερευνητής στο Ινστιτούτο McDonald για την Αρχαιολογική Έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Το βασικό αντικείμενο της έρευνάς του αφορά στο προϊστορικό Αιγαίο - ο ίδιος έχει διεξάγει εργασίες στις Κυκλάδες και την Πελοπόννησο. Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν επίσης ερευνητές από το Ινστιτούτο της Κύπρου, όπως η επίκουρη καθηγήτρια Αρχαιοβοτανολογίας και υποδιευθύντρια του Cambridge Keros Project, Δρ. Εύη Μαργαρίτη, η οποία μέσω της μελέτης αρχαίων σπόρων, αποκαλύπτει περισσότερα σχετικά µε τις δραστηριότητες των κατοίκων της Κέρου.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα στην περιοχή του Δασκαλιού, που στο παρελθόν συνδεόταν χερσαία με την Κέρο. Το νησί εκτιμάται ότι καλυπτόταν από επιβλητικές κατασκευές, μαρμάρινες σκάλες και ένα πολύπλοκο σύστημα αποστραγγιστικών αγωγών, αποτελώντας έναν από τους πιο εξελιγμένους οικισμούς της πρώιμης Εποχής του Χαλκού. Με τη βοήθεια προηγμένων ψηφιακών μεθόδων καταγραφής, ο Δρ. Γεώργιος Αρτόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο Ινστιτούτο Κύπρου, δημιουργεί την τρισδιάστατη απεικόνιση του μοναδικού αυτού οικισμού, σε όλο του το μεγαλείο. Όλοι αυτοί συμμετέχουν σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον αρχαιολογικό ταξίδι που μας έκανε περήφανους με όλα αυτά τα αξιοθαύμαστα και τα σπουδαία και τώρα ξαναζωντανεύει μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Την εκτέλεση παραγωγής του ντοκιμαντέρ ανέλαβε η Green Olive Films.

Με αφορμή την επικείμενη προβολή του Ντοκιμαντέρ το “Πρώτο Θέμα” έθεσε διαδικτιακά το ερώτημα στον επικεφαλής της ομάδας, κορυφαίο Βρετανό αρχαιολόγο και επιστήμονα Λόρδο Κόλιν Ρένφριου γιατί αυτό το συγκεκριμένο νησί φαινόταν να βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και τι είναι αυτό που το έκανε να διακρίνεται σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα σε μια εποχή που δεν υπήρχαν καν ίχνη κυκλαδικού πολιτισμού-μέχρι που ήρθε στο φως αυτή η ανακάλυψη. 

Ο Καθηγητής Κόλιν Ρένφριου είναι μια σημαίνουσα προσωπικότητα, αναγνωρισμένος Βρετανός αρχαιολόγος, γνωστός για το έργο του στην επανάσταση της χρήσης ραδιενεργού άνθρακα, την προϊστορία των γλωσσών, την αρχαιογενετική και την πρόληψη της αρχαιοκαπηλείας. Είναι Επίτιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και ιδρυτικός διευθυντής του Ινστιτούτου McDonald για την Αρχαιολογική Έρευνα. Έχει πραγματοποιήσει ανασκαφές σε προϊστορικές τοποθεσίες στην Ελλάδα και τις νήσους Όρκνεϊ και ενδιαφέρεται για την αρχαιολογική θεωρία που περιλαμβάνει τη γνωστική αρχαιολογία. Μετά το έργο του πάνω στις κουλτούρες της νεολιθικής εποχής και της εποχής του Χαλκού στις Κυκλάδες άλλαξαν μάλιστα όλα τα δεδομένα που ξέραμε για την εποχή και τις ίδιες τις Κυκλάδες.


Στην Κέρο, στην οποία είχε πρωτοβρεθεί ήδη ως φοιτητής οι θεωρίες του επιβεβαιώθηκαν περίτρανα και με την συνέργεια των πολύτιμων συνεργατών και της τεχνολογίας κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν αυτή την σπουδαία ανακάλυψη που οδήγησε στο ντοκιμαντέρ που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει από το Cosmote Tv. Πριν την προβολή έλαβε μάλιστα και σχετική συνέντευξη τύπου στην οποία παρεβρέθηκαν τόσο ο καθηγητής Κόλιν Ρένφριου όσο και ο συν-διευθυντής του Cambridge Keros Project Μάικλ Μπόιντ, η Επίκουρη Καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Κύπρου δρ Εύη Μαργαρίτη, ο Επίκουρος καθηγητής στο Ινστιτούτο Κύπρου κ, δρ Γιώργος Αρτόπουλος αλλά και αρχαιολόγος που έχει αναλάβει το δύσκολο ρόλο της παρουσίασης και της αφήγησης, ο δρ Κώστας Πασχαλίδης. Παρόντες και ο κ. Δημήτρης Μιχαλάκης, Executive Director της Cosmote TV και ο κ. Βασίλης Ηλιόπουλος, Country Manager της The Walt Disney Company Greece.Το διάβασα στο www.protothema.gr


ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,422,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1910,ΑΠΟΨΕΙΣ,41,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,104,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,686,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,121,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,742,ΒΙΝΤΕΟ,182,ΒΟΛΟΣ,49,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1810,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,143,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,719,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,63,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,24,ΕΡΕΥΝΕΣ,43,ΖΩΗ,140,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,35,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,324,Κόσμος,9453,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,44,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,306,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1512,Πολιτική,6782,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5912,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,58,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1086,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2548,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,33,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,86,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,604,Eco-News,2748,GP - info,5,voice healing therapy,32,
ltr
item
Ploumistos.com: Κέρος: «Το μυστήριο των σπασμένων ειδωλίων»
Κέρος: «Το μυστήριο των σπασμένων ειδωλίων»
Κέρος: «Το μυστήριο των σπασμένων ειδωλίων»
https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2020-10-03/Keros_COSMOTE_TV_-_NAT_GEO-8.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_31.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_31.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content