Ο μυστηριώδης πάπυρος του Φαραώ Αμενχοτέπ…

Ο μυστηριώδης πάπυρος του Φαραώ Αμενχοτέπ…

👉Σύμφωνα με πληροφορίες των αγγλικών εφημερίδων, το Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου υπήρξε κατά τις αρχές της δεκαετίας του 1930 ένα θέατρο περιεργότατων φαινομένων. Ως γνωστόν, το μουσείο αυτό, μετά το Βρετανικό Μουσείο, περικλείει τα λαμπρότερα μνημεία των Φαραώ και κατέχει πλούτο παπύρων, όσο καμία άλλη συλλογή του κόσμου.

Στο διαμέρισμα, λοιπόν, των παπύρων συνέβη κάτι πολύ παράξενο, το οποίο δεν είχε διευκρινιστεί και το οποίο είχε αρχίσει να προκαλεί την ιδέα ότι επρόκειτο για υπερφυσικά φαινόμενα.

Ένας από αυτούς τους παπύρους είχε προκαλέσει σε διάφορους αιγυπτιολόγους πολλούς κόπους, δεδομένου ότι ήταν ιδιαιτέρως φθαρμένος και συνεπώς, η ανάγνωσή του παρουσίαζε εξαιρετικές δυσκολίες. Ο εν λόγω πάπυρος περιελάμβανε έναν επαινετικό λόγο προς κάποιον ανώτερο ιερέα, ο οποίος είχε πέσει θύμα δολοφονικής απόπειρας.Στην προθήκη με αριθμό 14 ήταν εναποτεθειμένοι πάπυροι, που ανάγονταν στην εποχή του βασιλέα Αμενχοτέπ (Αμένωφις Γ’). Οι πάπυροι αυτοί είχαν ανευρεθεί κατά το πλείστον μέσα σε τάφους και περιείχαν προσευχές ή επαίνους για την οικογένεια του θανόντος, προς τιμήν της οποίας είχαν γραφτεί.

Ένας νεαρός αιγυπτιολόγος από την Οξφόρδη είχε αναλάβει, το φθινόπωρο του 1930, το ακανθώδες έργο να μελετήσει και να διασαφηνίσει το περιεχόμενο του παπύρου. Δεν είχε παρέλθει πολύς καιρός αφ’ ότου ο Άγγλος επιστήμονας επιδόθηκε στο έργο αυτό, οπότε όλως αιφνιδίως ασθένησε και παρουσίασε συμπτώματα οξείας δηλητηρίασης. Οι ιατροί, για έναν ολόκληρο μήνα, πάλευαν να τον γλιτώσουν από τον θάνατο. Τελικά, ο ισχυρός οργανισμός του νεαρού υπερνίκησε τη μυστηριώδη ασθένεια.

Τον Φεβρουάριο του 1931, ένας άλλος αρχαιολόγος, ο Oliver Crewe, ενδιαφέρθηκε για τον πάπυρο αυτόν, τον οποίο υπέβαλε σε συστηματική μελέτη. Δύο ημέρες μετά, ο νέος αυτός ασθένησε με υψηλό πυρετό, αφού προηγουμένως παρουσίασε κι αυτός συμπτώματα δηλητηρίασης. Μετά από έναν ολόκληρο μήνα, εξακολουθούσε να χαροπαλεύει.

Η αλλόκοτη αυτή διπλή περίπτωση έκανε τους ειδικούς να πιστεύουν ότι δεν επρόκειτο για απλή σύμπτωση και ότι μεταξύ των δύο ασθενειών και του παπύρου υπήρχε μια ανεξήγητη σύνδεση, χωρίς βεβαίως να δύναται κανείς να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Εν τω μεταξύ, γνωστοποιήθηκε μια άκρως παράξενη λεπτομέρεια. Ο κύλινδρος του παπύρου βρισκόταν παλαιότερα στην προθήκη με αριθμό 8 για πολλά χρόνια. Μια μέρα, όμως, ο φύλακας της συλλογής παρατήρησε ότι πάνω στην τζαμαρία της βιτρίνας αυτής είχε αποτυπωθεί μια ακριβέστατη απεικόνιση ενός μέρους της επιγραφής του παπύρου.

Ο κύλινδρος ήταν λίγο ανοιχτός και το ορατό μέρος της επιγραφής αποτυπώθηκε αυτομάτως πάνω στην προθήκη τόσο ζωηρά, ώστε κατορθώθηκε να τραβηχτεί και η σχετική φωτογραφία. Το πώς αποτυπώθηκε το ομοίωμα της επιγραφής του παπύρου πάνω στην προστατευτική βιτρίνα, θεωρήθηκε απολύτως αινιγματικό και μυστηριώδες. Η φωτογραφία, που πιστοποιούσε την αυθεντικότητα του περίεργου γεγονότος, βρίσκεται σήμερα στην κατοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου του Καΐρου.

Λίγα χρόνια πριν, εξαιτίας των θανάτων ανθρώπων που σχετίζονταν με την ανακάλυψη των θησαυρών του Φαραώ Τουταγχαμόν, είχε εκφραστεί τελικά η υπόθεση ότι η περίφημη “Κατάρα των Φαραώ” δε σχετιζόταν διόλου με υπερφυσικά θέματα, αλλά στηριζόταν απολύτως σε υλική βάση.

Πολλοί φημισμένοι αιγυπτιολόγοι είχαν αναφέρει το έθιμο των Αιγυπτίων ιερέων της Παλαιάς Εποχής να παρασκευάζουν με ορισμένα δηλητηριώδη στοιχεία τις μούμιες υψηλών προσωπικοτήτων, όπως και τα οστά που είχαν εναποτεθεί στους τάφους, για να τα προφυλάξουν τοιουτοτρόπως από τους ιερόσυλους, που βεβήλωναν την αιώνια αταραξία τους από τη σύληση των τάφων τους.

Έτσι, ο μυστηριώδης πάπυρος του Αμενχοτέπ ήρθε να επιβεβαιώσει τη θεωρία αυτή. Τα συμπτώματα δηλητηρίασης, λοιπόν, τα οποία είχαν εμφανίσει οι δύο Άγγλοι αιγυπτιολόγοι, θα έπρεπε προφανώς να αποδοθούν στην επίδραση του τοξικού εκείνου στοιχείου, με το οποίο είχε παρασκευαστεί ο πάπυρος.

Επίσης, με τη χρήση κάποιου άγνωστου για εμάς ραδιενεργού στοιχείου που είχαν μεταχειριστεί οι ιερείς, ίσως να έγινε κατορθωτό να αποτυπωθεί τμήμα της επιγραφής του παπύρου πάνω στην επιφάνεια της προθήκης. Ως γνωστόν, τα ραδιενεργά σώματα εκπέμπουν συνεχώς ακτίνες, οι οποίες μπορούν να αμαυρώσουν τη φωτογραφική πλάκα. Κατά συνέπεια, το ράδιο δύναται να φωτογραφηθεί δια του ιδίου φωτός, όταν είναι περικλεισμένο σε ένα τεμάχιο χαρτιού, ευαίσθητου στο φως.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 05/03/1931…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 05/03/1931

Το διάβασα στο strangepress.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,371,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1738,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,40,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,587,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,34,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,644,ΒΙΝΤΕΟ,146,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,54,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,77,ΕΛΛΑΔΑ,222,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,12,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,64,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,89,Κόσμος,9151,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,20,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,60,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5731,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,68,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,50,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,991,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2324,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,34,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,473,Eco-News,2662,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Ο μυστηριώδης πάπυρος του Φαραώ Αμενχοτέπ…
Ο μυστηριώδης πάπυρος του Φαραώ Αμενχοτέπ…
Ο μυστηριώδης πάπυρος του Φαραώ Αμενχοτέπ…
https://strangepress.gr/wp-content/uploads/2020/10/%CE%9101801.a-768x480.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_191.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_191.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content