Αν επιθυμείτε κάτι πολύ σταματήστε να τρέχετε πίσω του, αφήστε το να έρθει μόνο του!

Αν επιθυμείτε κάτι πολύ σταματήστε να τρέχετε πίσω του, αφήστε το να έρθει μόνο του!

👉Φέρτε αυτό στο μυαλό σας. Εάν θέλετε να πιάσετε μία πεταλούδα, θα δείτε ότι όσο την... κυνηγάτε, τόσο περισσότερο εκείνη σας ξεφεύγει. Αντιθέτως, εάν την αφήσετε ελεύθερη, μπορεί να έρθει και να καθίσει στον ώμο σας.

Η παραπάνω πρόταση είναι πολύ ταιριαστή και εάν την εφαρμόσουμε στην πραγματική ζωή, θα δούμε ότι εφαρμόζει απόλυτα με περιπτώσεις προσώπων που έχουν την τάση να καταπιέζουν τους άλλους.
Εάν κάποιος καταπιέζει κάποιον άλλον, πετυχαίνει το αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο που επιθυμεί.

Αυτό είναι μια πραγματικότητα∙ μήπως κι εσείς κάποια στιγμή δεχτήκατε πιέσεις από κάποιον φίλο ή γνωστό, με τον οποίο τελικά κόψατε κάθε δεσμό;Γενικά, δεν μας αρέσει να μας υποχρεώνουν να κάνουμε κάτι, ό,τι κι αν είναι αυτό. Εάν θελήσουμε κάτι, τότε από μόνοι μας στρεφόμαστε προς τους άλλους για βοήθεια.

Συνήθως όταν η συμπεριφορά μας είναι επίμονη απέναντι σε κάποιον, είτε σε φιλικό είτε σε προσωπικό επίπεδο, πολύ πιθανόν να τον χάσουμε, διότι κανένας δεν αντέχει να καταπιέζεται και να υποχρεώνεται σε πράξεις που δεν είναι επιθυμητές.

Για παράδειγμα, ας φανταστούμε ότι έχουμε έναν φίλο με τον οποίο έχουμε μία μόνιμη συχνή επαφή, αλλά κάποια δεδομένη στιγμή, λόγω έλλειψης χρόνου, ή λόγω φόρτου εργασίας, ή της απλής μας ανάγκης να παραμείνουμε μόνοι μας, χάνουμε την επιθυμία να τον δούμε.Εκείνη τη στιγμή, συνειδητοποιούμε το είδος του ανθρώπου με τον οποίον σχετιζόμαστε.

Πώς ενεργούν οι ώριμοι και ανεξάρτητοι άνθρωποι.

Εάν κάποιος, τον οποίον εκτιμούσατε, διακόψει τη σχέση του μαζί σας, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι, ουσιαστικοί και ώριμοι για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας.Ένας αξιοπρεπής τρόπος αντίδρασης είναι να μιλήσουμε ως εξής: «πάει καιρός που δεν μιλήσαμε, ελπίζω να βρούμε λίγο χρόνο μέσα στη δύσκολη καθημερινότητά μας να τα πούμε κάποια στιγμή», «ελπίζω να είσαι καλά, μου λείπεις», «πώς είσαι; Ελπίζω κάποια στιγμή να πιούμε ένα καφεδάκι».

Αυτός ο τρόπος επικοινωνίας δείχνει την επιθυμία να συναντηθούμε με τον άλλον χωρίς πίεση, χωρίς να γινόμαστε φορτικοί και χωρίς να γινόμαστε θύμα της επιθυμίας του άλλου.
Σε περίπτωση που ο άλλος δεν απαντήσει, ίσως εμείς θα πρέπει να τον αφήσουμε «να φύγει», καθώς είναι προφανές ότι δεν έχει ούτε τη διάθεση, ούτε και τον χρόνο να συνεχίσει τη σχέση του μαζί μας.

Ένα άτομο μη τοξικό και σώφρον, εφ΄όσον επιθυμεί να διατηρήσει την επαφή, θα το κάνει σε κάθε περίπτωση∙ όμως εάν δούμε ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση απέναντι σε μια σχέση, καλύτερα να χαρίσουμε στον άλλον την ελευθερία του, να κάνει τη δική του επιλογή, χωρίς πίεση, χωρίς θυμό.

Αντιδράσεις εκείνων που δεν σέβονται την ελευθερία των άλλων!

Παραδείγματα φράσεων που δείχνουν ότι κάποιος δεν σέβεται την θέλησή μας, τις επιλογές μας και την επιθυμία να διακόψουμε αυτή τη σχέση:
«Γιατί δεν μου γράφεις; Είσαι θυμωμένος», «είναι καιρός που δεν έχω λάβει νέα σου, δεν ξέρω τι σου έχω κάνει, αλλά είμαι πολύ στενοχωρημένη», «έκανα πολλές προσπάθειες για να σε συναντήσω, αλλά νομίζω ότι με αποφεύγεις», «τι συμβαίνει αγαπητή μου;», «δεν καταλαβαίνω τη στάση σου να με αγνοείς συνεχώς, θα πρέπει να μιλήσουμε σύντομα».

Ας υποθέσουμε ότι είμαστε θυμωμένοι∙ εάν εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας, ή εάν φανούμε επίμονοι να τον συναντήσουμε ασκούμε πιέσεις που αποσκοπούν να ενοχοποιήσουν τον άλλον, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος αρνείται να συνεχίσει μία σχέση. Οπότε για τον λόγο αυτό, το γεγονός ότι βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα και πιέζουμε τον άλλον δεν θα έχει καλά αποτελέσματα.

Η πίεση μόνο αρνητικότητα μπορεί να προκαλέσει

Δεν είναι η πίεση που κρατά τον άλλον κοντά μας. Το μοναδικό αποτέλεσμα που μπορεί να έχει μια τέτοια συμπεριφορά είναι η απομάκρυνση του άλλου, ο οποίος υποφέρει από μια αίσθηση ασφυξίας.
Αντιθέτως, από τη στιγμή που αποδεχθούμε την κατάσταση όπως είναι, μπορεί να είναι ένας πιθανός λόγος που το άλλο άτομο θα επιστρέψει κοντά μας, από τη στιγμή που και ο ίδιος το επιθυμεί.

Είναι το παράδειγμα που ισχύει για τους καλούς φίλους, που δεν βλέπονται συνεχώς, αλλά υπάρχει σεβασμός του προσωπικού χώρου∙ οπότε οι άνθρωποι αυτοί που δημιουργούν τέτοιες σχέσεις είναι ελεύθεροι να απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον όταν έχουν την ανάγκη να νιώσουν μόνοι, ή δεν έχουν πολύ χρόνο.

Αυτή η ελευθερία να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να απομακρυνθούμε από τον άλλον για λίγο, χωρίς αυτό να θεωρηθεί αρνητικό για τον άλλον, ενισχύει τους δεσμούς με τους γύρω μας.

Από τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι ο τρόπος που αντιδρούμε είναι αποδεκτός, οι σχέσεις ενισχύονται, διότι νιώθουμε ελεύθεροι να απομακρυνθούμε γνωρίζοντας πως ο άλλος είναι διατεθειμένος να εκτιμήσει την παρέα μας εφ΄όσον αυτό είναι δυνατόν και να κατανοήσει ότι μπορεί και ο ίδιος να κάνει το ίδιο.

Εάν αγαπάτε κάποιον, αφήστε του ελεύθερο χώρο, αφήστε τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά και ο χρόνος θα κάνει αυτό που πρέπει, την ώρα που πρέπει∙ το πρόσωπο εκείνο που έχει απομακρυνθεί από κοντά μας θα επιστρέψει με τη δική του θέληση, χωρίς καταπίεση, χωρίς να αισθανθεί θύτης.

Ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσουμε κοντά μας πρόσωπα που εκτιμούν τις στιγμές που περνούν μαζί μας είναι: να γνωριστούμε καλά μεταξύ μας, να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας, το ενδιαφέρον μας και να αφήσουμε ελεύθερο χώρο στον άλλον να κάνει ένα βήμα κοντά μας, να μας πλησιάσει∙ εάν αυτό δε συμβεί, καλύτερα να κυνηγήσουμε μια άλλη πεταλούδα.Το διάβασα στο share24.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,371,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1739,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,41,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,587,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,35,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,645,ΒΙΝΤΕΟ,147,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,56,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,80,ΕΛΛΑΔΑ,222,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,12,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,65,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,89,Κόσμος,9154,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,20,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,60,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5732,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,68,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,50,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,991,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2328,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,36,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,475,Eco-News,2665,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Αν επιθυμείτε κάτι πολύ σταματήστε να τρέχετε πίσω του, αφήστε το να έρθει μόνο του!
Αν επιθυμείτε κάτι πολύ σταματήστε να τρέχετε πίσω του, αφήστε το να έρθει μόνο του!
Αν επιθυμείτε κάτι πολύ σταματήστε να τρέχετε πίσω του, αφήστε το να έρθει μόνο του!
https://i1.wp.com/digital-photography-school.com/wp-content/uploads/2019/03/Herb-paynter-Manipulation.jpg?fit=1500%2C844&ssl=1
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_16.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_16.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content