Τελετή φωταγώγησης της Ακρόπολης-Μια παγκόσμια γιορτή με πανανθρώπινα μηνύματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τελετή φωταγώγησης της Ακρόπολης- Μια παγκόσμια γιορτή με πανανθρώπινα μηνύματα

👉«Μια γιορτή πάνω και πέρα από σύνορα και γλώσσες», όπως την περιέγραψε ο... πρωθυπουργός, ήταν η αποψινή τελετή παρουσίασης του νέου φωτισμού της Ακρόπολης. Το αιώνιο σύμβολο του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας «αγκαλιάστηκε από το φως του 21ου αιώνα», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλοντας σημαντικά μηνύματα ενότητας, δύναμης αλλά και αποφασιστικότητας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η νέα εικόνα του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, έτσι όπως διαμορφώθηκε μέσα από τις εντυπωσιακές φωτιστικές παρεμβάσεις της πολυβραβευμένης Ελευθερία Ντεκώ, έμοιζε μαγευτική ξεπροβάλλοντας, ως ανεπανάληπτο φυσικό φόντο, της ιερής Πνύκας, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή φωταγώγησής της, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη και του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση – έκανε τη δωρεά για το έργο - κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.
   
Μια τελετή στην οποία τηρήθηκαν όλα τα απαραότητα μέτρα ασφαλείας - όλοι όσοι παραβρέθηκαν φορούσαν μάσκες - και ξεκίνησε φαντασμαγορικά με ένα φωτιστικό - ακουστικό δρώμενο της Ελευθερία Ντεκώ, σε πρωτότυπη μουσική του Σταύρου Γασπαράτου, που έκλεψε τις εντυπώσεις. Πενήντα μία διαφορετικές δέσμες φωτός, προερχόμενες από τα μνημεία του Ιερού Βράχου, που φωτίστηκαν για πρώτη φορά στο σύνολό τους, «στόλισαν» τον Αττικό ουρανό σε μια λιτή αλλά ουσιαστική επίδειξη πολιτιστικού και ιδεολογικού μεγαλείου!«Η αλλαγή που δρομολογείται σήμερα δεν ήταν μια απλή τεχνική απόγφαση. Ήταν μια συνειδητή πολιτική επιλoγή να επανενταχθεί δυναμικά στη σύγχονη καθημερινότητα το σύμβολο της κλασικής Ελλάδας και μαζί του να ξαναγίνουν πρωταγωνιστές οι ακατάλυτες αξίες» υπογράμμισε με νόημα ο πρωθυπουργός προσθέτοντας με έμφαση: «Η δημοκρατία και οι αρχές τις κλασικής Αθήνας χρειάζονται περισσότερο φως στις μέρες μας καθώς κάποιοι αμφισβητούν το πολίτευμα του μέτρου και την ικανότητά του να φέρει ισότητα αλλά και δίκαιη συμμετοχή σην πολιτική διαδικασία. Απαιτούν όμως και διαφορετικό φωτισμό, εκείνων των πλευρών που θα οδηγήσουν στον αναστοχασμό των δημοκρατικών κανόνων στη σκιά των νέων προκλήσεων με τις οποίες αναμετρώνται».

Ο 

Στην ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επιτακτική ανάγκη για συνεργασία στην αντιμετώπιση των μεγάλων «σκοπέλων» της εποχής μας: «Πριν από 3 χρόνια ο Πρόεδρος Μακρόν μίλησε για μια νέα ευρωπαϊκή κυριαρχία και όσα μεσολάβησαν επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητά της. Προβλήματα δεν μπορούν να απαντηθούν μεμονωμένα παρά με τη συνεργασία όλων των χωρών και των λαών της Ηπείρου μας που είναι η κοινή μας πατρίδα. Στο χέρι μας ειναι να κερδίσουμε τα κρίσιμα στοιχήματα των καιρών μας αν τα αντιμετωπίσουμε ενωμένοι».

Επιλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως στις 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, θα εγκαινιαστεί και η λειτουργία του νέου ανελκυστήρα της Ακρόπολης.

Η 

Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη επέλεξε να υποδεχτεί την νέα εικόνα της Ακρόπολης με ένα απόσπασμα από την «Προσευχή πάνω στην Ακρόπολη» του Γάλλου ιστορικού και φιλοφόφου Ερνέστου Ρενάν: «Η εντύπωση που μου έκανε η Αθήνα είναι ό,τι εντονότερο έχω νιώσει ποτέ μου. Η τελειότητα υπήρξε μόνο μια φορά και σε έναν τόπο. Kαι ο τόπος αυτός ήταν η Αθήνα. Δεν είχα φανταστεί ποτέ κάτι παρόμοιο. Είχα μπροστά μου το ιδεώδες αποκρυσταλλωμένο σε μάρμαρο πεντελικό. Μέχρι τότε, πίστευα πως δεν υπάρχει τελειότητα σ΄ αυτόν τον κόσμο... Όταν είδα την Ακρόπολη, μου αποκαλύφθηκε το θείο...»

Παράθεσε επίσης, για συμβολικούς λόγους, ένα απόσπασμα από τον εμβληματικό λόγο που εκφώνησε, στις 28 Μαϊου 1959, o Αντρέ Μαλρώ, ως υπουργός Πολιτισμού του Ντε Γκωλ, με αφορμή την πρώτη φωταγώγηση της Ακρόπολης: «Η Ακρόπολη όμως είναι ο μοναδικός τόπος του κόσμου που κατοικείται ταυτόχρονα από το πνεύμα και από το θάρρος. Απέναντι στην αρχαία Ανατολή ξέρουμε σήμερα ότι η Ελλάδα δημιούργησε έναν τύπο ανθρώπου που δεν είχε υπάρξει ποτέ ως τότε... 

Για τον κόσμο η Ελλάδα είναι πάντα η σκεπτόμενη Αθηνά που ακουμπάει στο δόρυ της. Και ποτέ πριν από αυτήν η τέχνη δεν είχε συνενώσει το δόρυ με τη σκέψη. Δεν θα πάψουμε ποτέ να το διακηρύσσουμε: Ό,τι σημαίνει για μας η συγκεχυμένη λέξη παιδεία –το σύνολο των έργων της τέχνης και του πνεύματος- η Ελλάδα το μετέτρεψε, προς δόξαν της, σε μείζον θέμα διαπαιδαγώγησης του ανθρώπου».

Ο 

Ως «εκπλήρωση οφειλής» περιέγραψε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, χορηγού του έργου, Αντώνης Παπαδημητρίου την συνδρομή στον ανασχεδιασμό της Ακρόπολης. «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε χρειάζεται η Αθήνα, χρειάζεται η Ευρώπη, χρειάζεται ο κόσμος να ξαναδεί συμβολικά τον Παρθενώνα, πιο φωτεινό, πιο ευδιάκριτο, πιο παρηγορητικό.

Η αλήθεια της Δημοκρατίας και η αξία των ανθρώπινων δικαιωμάτων πρέπει να φωτιστούν συμβολικά και ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης σηματοδοτεί αυτή την ανάγκη» δήλωσε ο ίδιος με νόημα.Το διάβασα στο  www.protothema.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας και ίασης με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,423,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1921,ΑΠΟΨΕΙΣ,41,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,104,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,689,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,122,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,745,ΒΙΝΤΕΟ,182,ΒΟΛΟΣ,52,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1810,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,145,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,733,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,63,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,24,ΕΡΕΥΝΕΣ,44,ΖΩΗ,141,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,35,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,38,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,335,Κόσμος,9460,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,45,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,315,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1513,Πολιτική,6782,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5917,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,58,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1087,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2556,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,87,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,607,Eco-News,2748,GP - info,5,voice healing therapy,34,
ltr
item
Ploumistos.com: Τελετή φωταγώγησης της Ακρόπολης-Μια παγκόσμια γιορτή με πανανθρώπινα μηνύματα
Τελετή φωταγώγησης της Ακρόπολης-Μια παγκόσμια γιορτή με πανανθρώπινα μηνύματα
Τελετή φωταγώγησης της Ακρόπολης- Μια παγκόσμια γιορτή με πανανθρώπινα μηνύματα
https://i1.prth.gr/images/w880/files/2020-09-30/acropolis-3.jpg
https://i.ytimg.com/vi/2_Dd3JBAHv4/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_1.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_1.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content