Ψυχική ανθεκτικότητα: Οι 8 συμβουλές για να επανέλθεις από μία δύσκολη κατάσταση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ψυχική ανθεκτικότητα: Οι 8 συμβουλές για να επανέλθεις από μία δύσκολη κατάσταση

👉Η κλινική ψυχολόγος Meg Jay τονίζει ότι οι άνθρωποι δε νιώθουν ότι τους κατανοούν όταν κάποιος τους λέει «επανέκαμψες από αυτή τη δυσκολία», γιατί δε φαίνεται να καταλαβαίνουν το πόσο περίπλοκο και δύσκολο είναι το να επανέλθει κανείς από μία δύσκολη κατάσταση.

Όπως ισχυρίζεται η ίδια, η ψυχική ανθεκτικότητα είναι μία ηρωική μάχη και όχι απλώς μία επαναφορά, αφού η διαδικασία της ανθεκτικότητας είναι συνεχής και μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

Η Jay στο νέο της βιβλίο Supernormal, συγκεντρώνει τα μαθήματα που έμαθε για την ανθεκτικότητα μέσα από την κλινική της άσκηση και τις ιστορίες των ανθρώπων που βλέπει θεραπευτικά εδώ και περίπου δύο δεκαετίες. Αναφέρει ότι η ανθεκτικότητα δεν είναι ένα εγγενές χαρακτηριστικό, που απλώς μας δίνεται ως χάρισμα. Για τον λόγο αυτό, αναφέρει κάποιους βοηθητικούς τρόπους για να την καλλιεργήσουμε:

1. Αναγνωρίστε ότι η μάχη που δίνετε είναι σημαντική, ανεξάρτητα με το τι είναι αυτό με το οποίο παλεύετε

Δεν πρέπει να ντρέπεστε για ό,τι σας δημιουργεί άγχος. Πολλοί άνθρωποι λένε «εντάξει, δεν είμαι και στον πόλεμο..». Πρέπει να αναγνωρίζετε ότι οι πιο κοινές ανησυχίες είναι και οι πιο χρόνια στρεσογόνες.

2. Συνειδητοποιείστε με ποιους τρόπους είστε ήδη ανθεκτικοί

Μπορεί στο σπίτι σας να μην έχετε προβλήματα αλκοολισμού και ναρκωτικών, ωστόσο θα έχετε περάσει από κάποια δυσκολία. Αναρωτηθείτε, ποιες ήταν οι τρεις πιο δύσκολες καταστάσεις στη ζωή σας και πώς καταφέρατε να τις διαχειριστείτε; Πιθανότατα, λοιπόν, γνωρίζετε ήδη κάτι γύρω από την ανθεκτικότητα.

3. Μην περιμένετε να επιλυθεί η δυσκολία από μόνη της

Οι ψυχικά ανθεκτικοί άνθρωποι ενεργοποιούν μηχανισμούς άμυνας. Σκέφτονται τι μπορούν να κάνουν οι ίδιοι για αυτό που τους απασχολεί και αναζητούν τρόπους να ελευθερωθούν από αυτό, υπενθυμίζοντας στον εαυτό τους ότι μπορεί να μη λυθεί μέσα σε μία νύχτα, αλλά όλα τα προβλήματα έχουν τρόπους προσέγγισης.

4. Αναγνωρίστε τις δυνάμεις σας και χρησιμοποιείστε τες

Οι άνθρωποι με ψυχική ανθεκτικότητα τείνουν να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις που έχουν. Ο κάθε άνθρωπος έχει και διαφορετικές δυνάμεις. Για κάποιους μπορεί να είναι η έντονη προσωπικότητά τους, για άλλους η νοημοσύνη τους, ένα ταλέντο ή η ηθική τους. Χρησιμοποιώντας τις ξεχωριστές του δυνάμεις ο καθένας, μπορεί να αντιπαρέρχεται σε όσες δυσκολίες του εμφανίζονται στη ζωή του.

5. Μην το δοκιμάσετε μόνοι σας…

Ένας από τους σπουδαιότερους προβλεπτικούς παράγοντες αντιμετώπισης δυσκολιών είναι το να έχει κανείς δίπλα του ανθρώπους που νοιάζονται. Ένα πράγμα που κάνουν οι άνθρωποι με ανθεκτικότητα, είναι ότι ζητούν υποστήριξη. Δεν είναι απαραίτητο να τη ζητήσουν από έναν θεραπευτή. Μπορεί να τη ζητήσουν από τον καλύτερό τους φίλο, μία θεία τους ή τον σύντροφό τους. Οι ψυχικά ανθεκτικοί άνθρωποι στηρίζονται σε άλλους ανθρώπους και δεν προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους ότι δεν τους χρειάζονται.

6. …αλλά να ξέρετε ότι δε χρειάζεται να το πείτε και σε όλους.

Ο καθένας μπορεί να αυξήσει τον αριθμό και την ποιότητα των σχέσεών του όπως ο ίδιος το επιθυμεί. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν ελάχιστοι άνθρωποι να γνωρίζουν τα πάντα για αυτούς, ενώ άλλοι προτιμούν να τα μοιράζονται με περισσότερους. Η αγάπη είναι αγάπη και είναι πολύ ισχυρή. Ο εγκέφαλός μας δεν επιλέγει κάποιο συγκεκριμένο είδος αγάπης από κάποιο άλλο. Απλώς αναπτύσσεται κάθε φορά που έχει μία θετική εμπειρία με έναν άλλον άνθρωπο. Βγείτε έξω και αισθανθείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που σας βλέπουν, σας κατανοούν και σας νοιάζονται.7. Βρείτε τον αγαπημένο σας τρόπο για να κάνετε ένα ψυχικό διάλειμμα

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη φαντασία τους, τα βιβλία, κάποιο χόμπι ή βγαίνουν έξω με τους φίλους τους για να κάνουν ένα διάλειμμα από μία κατάσταση που δεν μπορούν να τη λύσουν σε μία νύχτα. Μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να λύσετε ένα πρόβλημα, αλλά μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από το να νιώθει δυσφορία εξαιτίας του.

Μπορείτε να κάνετε τα εξής: διαβάστε ένα βιβλίο, βγείτε με τους φίλους σας, κλείστε τις ειδοποιήσεις των ειδήσεων από το κινητό σας. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα αυτή τη στιγμή στον κόσμο τα οποία μας δημιουργούν δυσφορία. Οι ψυχικά ανθεκτικοί άνθρωποι πολεμούν όπου όπου μπορούν, αλλά βρίσκουν και χρόνο να κάνουν ένα διάλειμμα.

8. Να είστε συμπονετικοί με τον εαυτό σας και να συνειδητοποιήσετε όλους τους τρόπους με τις οποίες οι αντιξοότητες σας έκαναν πιο δυνατούς

Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη ζωή τους γίνονται πιο δυνατοί. Φυσικά, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το πόσο μεγάλη ήταν η δυσκολία, πόση υποστήριξη είχαν, τι μηχανισμούς άμυνας χρησιμοποίησαν, αλλά μαθαίνοντας να αντιμετωπίζουμε το στρες και έχοντας το βίωμα μιας δύσκολης κατάστασης, κερδίζουμε αυτοπεποίθηση και προετοιμάζουμε τον εαυτό μας για να ξεπερνάει δυσκολίες.

Πολλές φορές το ξεχνάμε αυτό. Βλέπουμε πόσο πληγωμένοι είμαστε αλλά όχι πόσο δυνατοί. Επικεντρωθείτε στην ανθεκτικότητά σας και δείτε τον εαυτό σας ως κάποιον καλύτερα προετοιμασμένο για τη ζωή από το μέσο όρο, διότι ήδη έχετε ζήσει τόσα πολλά από αυτή.

Πηγή: ideas.ted.com.ted.com
Απόδοση: Γλυκερία Αποστολοπούλου, Ψυχολόγος
Το διάβασα στο psychologynow.gr

ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας και ίασης με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,423,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1913,ΑΠΟΨΕΙΣ,41,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,104,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,686,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,121,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,743,ΒΙΝΤΕΟ,182,ΒΟΛΟΣ,50,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1810,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,144,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,729,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,63,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,24,ΕΡΕΥΝΕΣ,44,ΖΩΗ,140,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,35,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,326,Κόσμος,9454,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,45,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,308,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1512,Πολιτική,6782,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5913,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,58,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1086,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2550,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,33,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,86,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,606,Eco-News,2748,GP - info,5,voice healing therapy,32,
ltr
item
Ploumistos.com: Ψυχική ανθεκτικότητα: Οι 8 συμβουλές για να επανέλθεις από μία δύσκολη κατάσταση
Ψυχική ανθεκτικότητα: Οι 8 συμβουλές για να επανέλθεις από μία δύσκολη κατάσταση
Ψυχική ανθεκτικότητα: Οι 8 συμβουλές για να επανέλθεις από μία δύσκολη κατάσταση
https://www.psychologynow.gr/images/Arthra_Psixikis_Ygeias/proagogi_psixikis_ygeias/anthektikothta/NurtMentResil_ful.jpg
https://i.ytimg.com/vi/_FMSRBYt3N8/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/8.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/8.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content