Δίκη Χρυσής Αυγής: 5-15 χρόνια η ποινή για εγκληματική οργάνωση (ΦΩΤΟ)

Δίκη Χρυσής Αυγής: 5-15 χρόνια η ποινή για εγκληματική οργάνωση (ΦΩΤΟ)

👉Αντιμέτωποι με ποινή κάθειρξης έως 15 έτη σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του Ποινικού Κώδικα βρίσκονται πλέον οι ένοχοι για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Πιο αναλυτικά, το προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προβλέπει από 5 έως 10 χρόνια κάθειρξη. Αν αναγνωριστεί ελαφρυντικό τότε το πλαίσιο ποινής κυμαίνεται από 1 έως 5 έτη.

Η ποινή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην οποία καταδικάστηκαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι από 5 έως 15 χρόνια κάθειρξη. Αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά, τότε το πλαίσιο ποινής αρχίζει από τα 2 έτη και φτάνει τα 8 έτη.

Από τη στιγμή που οι δικαστές αποφάσισαν ενοχή για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης η όλη διαδικασία όσον αφορά τις ποινές αναμένεται να διαρκέσει ημέρες καθώς θα πρέπει να λάβουν το λόγο οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για να ζητήσουν ελαφρυντικά, να αγορεύσει η εισαγγελέας και το δικαστήριο να αποσυρθεί για να αποφασίσει αν θα τα χορηγήσει.

Ακολούθως, θα πρέπει να υπάρξει απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές που θα επιβληθούν (αν υπάρξει ενοχή πάντα), αλλά και για το αν θα υπάρχουν αναστολές στην εκτέλεση τους. «Μάχη» θα δοθεί και για το αν θα υπάρξουν αναστολές στην εκτέλεση των ποινών, καθώς από αυτό εξαρτάται αν οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή ή θα αφεθούν ελεύθεροι με όρους.

Ποιοι κρίθηκαν ένοχοι

Συγκεκριμένα ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Νίκος Παπάς και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Παράλληλα ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι:

Άγγος
Αποστόλου
Καζαντζόγλου
Καλαρίτης
Μιχαλάρος
Μπαρέκας
Παπαβασιλείου
Παπαδόπουλος
Πόπορη
Ρουπακιάς
Σκιατούνης
Σκάλκος
Στεργιόπουλος
Στράτος
Τσακανίκας
Τσόρβας
Τσαλίκης
Χατζηδάκης
Χρυσαφίτης
Ζαρούλια
Μίχος
Μπούκουρας
Αρβανίτης

Εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή

Χιλιάδες πολίτες υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την απόφαση – «Ο Παύλος τα κατάφερε», είπε η Μάγδα Φύσσα – Νίκη της Δημοκρατίας η απόφαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων τονίζει σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός – Μελανή στιγμή στη μέρα της ιστορικής απόφασης τα επεισόδια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας – Για τη μεγαλύτερη δίκη φασιστών από τη δίκη της Νυρεμβέργης μιλούν διεθνή μέσα ενημέρωσηςΤου Proto ThemaΟκτώβριος 7, 2020

‘Ηταν 19 Σεπτεμβρίου του 2013 – λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα- όταν ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας έστελνε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη 32 δικογραφίες με κοινό παρονομαστή την δράση στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας ότι «η δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του Κράτους Δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας». 


Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που ανακοινώθηκε στις 11.47 το πρωί της Τετάρτης, 7 Οκτωβρίου επισφράγισε αυτή την κρίση και έκρινε τη Χρυσή Αυγή, που από το Μάιο του 2012 είχε ενδυθεί το μανδύα του κοινοβουλευτικού κόμματος, εγκληματική οργάνωση. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και έκρινε τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο ένοχο για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με έξι μέλη της τότε κοινοβουλευτικής της ομάδας. Πρόκειται για τους Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Οι υπόλοιποι έντεκα κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.


Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης χιλιάδες πολίτες και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο, αναμένοντας την κρίση του.

Ντυμένη στα μαύρα – όπως τα τελευταία επτά χρόνια, από τη στιγμή που κράτησε νεκρό το παιδί της στα χέρια της- η Μάνα του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα πέρασε την πύλη του δικαστικού μεγάρου. Η γυναίκα που εδώ και πεντέμισι χρόνια ήταν παρούσα σε κάθε στιγμή της δίκης και έχει πλέον αναχθεί σε σύμβολο, είδε στη δικαστική απόφαση τη νίκη του παιδιού της ενάντια στον φασισμό. «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου…», είπε. Η μάνα του Παύλου, που περίμενε την απόφαση με σφιγμένα τα χέρια και φορώντας μάσκα με το «Killah P.» τυπωμένο πάνω, βγήκε έξω και ύψωσε τα χέρια της στον ουρανό. Κράτησε σφιγμένες τις γροθιές της, δικαιωμένη μετά από έναν αγώνα που πολύ λίγο ήταν προσωπικός, της μάνας που σκότωσαν τον μοναχογιό της και έγινε κοινός για μια κοινωνία: «Σιγά μη φοβηθώ…» φώναζε με κάθε τρόπο όλα αυτά τα χρόνια.

Η δικαστική απόφαση επί της ενοχής των επτά κατηγορουμένων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και των άλλων 11 για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα μέσα στη δικαστική αίθουσα. Η αρεοπαγίτης Μαρία Λεπενιώτη που ως πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων διηύθυνε υποδειγματικά την πολύκροτη και ιστορική δίκη, αντέδρασε έντονα, ζητώντας σε όλους να επανέλθουν στην δικαστική τάξη. Σύμφωνα με τον νομικό κόσμο, η κυρία Λεπενιώτη είναι «ό,τι καλύτερο διαθέτει αυτή τη στιγμή η Δικαιοσύνη».

Το κλίμα της χαράς και της ικανοποίησης που βγήκε μέσα σε δευτερόλεπτα από την δικαστική αίθουσα και απλώθηκε στους χιλιάδες που βρίσκονταν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και τους γύρω δρόμους αμαυρώθηκε από τα επεισόδια που εκδηλώθηκαν ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και μερίδα των συγκεντρωμένων. Αναψαν φωτιές, έπεσαν χημικά σε μια μέρα που είναι γιορτή της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.

Σημαντική μέρα για τη Δημοκρατία

Στη Δημοκρατία που έχει πάντα τη δυνατότητα να αποκρούει τις απόπειρες υπονόμευσής της επικέντρωσε τη δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Δημοκρατία. Στην μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήτανε πάντοτε ξένα.

Η σημερινή απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Δημοκρατία και οι Θεσμοί της έχουν πάντα την δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους».

Νίκη της Δημοκρατίας

Νίκη της Δημοκρατίας χαρακτήρισε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφαση, χωρίς να παραλείψει να επισημάνει ότι πολιτικά η υπόθεση «έχει, ευτυχώς, κριθεί με τη νίκη της Δημοκρατίας, που εξόρισε απ’ τη Βουλή το ναζιστικό μόρφωμα. Τώρα, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δίνει και αυτή την δική της απάντηση».

Η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα σε ελάχιστα λεπτά, και μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως οι New York Times έστελναν έκτακτες ενημερώσεις με την είδηση της καταδίκης. Μέσα όπως η βρετανική εφημερίδα Guardian μετέδωσαν την είδηση μιλώντας για τη «μεγαλύτερη δίκη φασιστών μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης».

Η απόφαση για την Χρυσή Αυγή στέλνει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, όπου τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης νεοναζιστικά μορφώματα βρήκαν χώρο.

Πλέον η Δικαιοσύνη θα πει την τελευταία της λέξη με την ανακοίνωση των ποινών.

Το διάβασα στο longform.protothema.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1539,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6352,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,81,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Δίκη Χρυσής Αυγής: 5-15 χρόνια η ποινή για εγκληματική οργάνωση (ΦΩΤΟ)
Δίκη Χρυσής Αυγής: 5-15 χρόνια η ποινή για εγκληματική οργάνωση (ΦΩΤΟ)
Δίκη Χρυσής Αυγής: 5-15 χρόνια η ποινή για εγκληματική οργάνωση (ΦΩΤΟ)
https://m.popaganda.gr/wp-content/uploads/2020/10/x21854600-500x333.jpg.pagespeed.ic.layf99VOnw.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/5-15.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/5-15.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content