Διάγνωση με selfie στον καρδιολόγο

Διάγνωση με selfie στον καρδιολόγο

👉Νέα έρευνα του European Sociaty of Cardiology αποκαλύπτει ότι η αποστολή μιας φωτογραφίας στον... γιατρό μας είναι ο πιο απλός τρόπος για να διαγνωστεί κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα.

Η συγκεκριμένη έρευνα, σύμφωνα με τη European Society of Cardiology, είναι η πρώτη που δείχνει ότι είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ένας αλγόριθμος μηχανικής μάθησης (deep learning) για τον εντοπισμό στεφανιαίας νόσου μέσω ανάλυσης τεσσάρων φωτογραφιών ενός προσώπου.

Αν και ο αλγόριθμος πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω και να δοκιμαστεί σε μεγαλύτερες ομάδες ατόμων, με διαφορετικά εθνοτικά χαρακτηριστικά, οι ερευνητές εκτιμούν πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο ελέγχου που θα μπορούσε να εντοπίζει πιθανές καρδιοπάθειες σε άτομα του γενικού πληθυσμού ή σε ευπαθείς ομάδες, προκειμένου να εξεταστούν περαιτέρω.

«Από όσο γνωρίζουμε είναι η πρώτη δουλειά που υποδεικνύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση προσώπων προκειμένου να εντοπιστούν καρδιοπάθειες. Είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης ενός εργαλείου με βάση το deep learning που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση του κινδύνου καρδιοπάθειας…σκοπός μας είναι να αναπτύξουμε μια εφαρμογή αυτοαναφοράς για ομάδες υψηλού κινδύνου προκειμένου να αξιολογείται ο κίνδυνος καρδιοπάθειας πριν γίνει επίσκεψη σε κλινική…ωστόσο ο αλγόριθμος θέλει περισσότερη εξέλιξη και εξωτερική επικύρωση σε άλλους πληθυσμούς και εθνότητες» είπε ο καθηγητής Ζε Ζανγκ, του Εθνικού Κέντρου Καρδιαγγειακών Παθήσεων στην Κίνα.

Είναι ήδη γνωστό, σύμφωνα με δημοσίευμα της naftemporiki.gr πως συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του προσώπου σχετίζονται με έναν αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας. Αυτά περιλαμβάνουν αραίωμα ή γκριζάρισμα των μαλλιών, ρυτίδες κ.α. Ωστόσο είναι δύσκολο να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά από ανθρώπους παρατηρητές για την πρόβλεψη και ποσοτικοποίηση του κινδύνου καρδιοπάθειας.

Ο Ζενγκ, ο καθηγητής Σιανγκ Γιανγκ Τζι του Τμήματος Αυτοματισμού του Πανεπιστημίου Τσινγκουά και άλλοι συνάδελφοί τους αξιοποίησαν για τον σκοπό της έρευνας 5.796 ασθενείς από οκτώ νοσοκομεία στην Κίνα, στο διάστημα Ιουλίου 2017- Μαρτίου 2019. Νοσηλευτές τράβηξαν από τέσσερις φωτογραφίες και μίλησαν με τους ασθενείς για να συλλέξουν σχετικά δεδομένα, όπως ο τρόπος ζωής, το ιατρικό ιστορικό κ.α. Ακτινολόγοοι είδαν εξετάσεις των ασθενών και οι πληροφορίες αυτές στο σύνολό τους χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία και την «εκπαίδευση» του αλγορίθμου. 

Ο αλγόριθμος αυτός δοκιμάστηκε σε άλλους 1.013 ασθενείς, ως επί το πλείστον Κινέζους Χαν. Όπως διαπιστώθηκε, οι επιδόσεις ήταν καλύτερες σε σχέση με υπάρχουσες μεθόδους πρόγνωσης κινδύνου καρδιοπάθειας: Ειδικότερα, στην ομάδα επικύρωσης εντόπισε με επιτυχία καρδιοπάθειες στο 80% των περιπτώσεων, και διαπίστωσε σωστά πως δεν υπήρχε καρδιοπάθεια στο 61% των περιπτώσεων. Στην ομάδα δοκιμής τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 80% και 54%.

«Ο αλγόριθμος είχε μέτριες επιδόσεις, και επιπλέον κλινικές πληροφορίες δεν βελτίωσαν τις επιδόσεις του, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εύκολα για την πρόβλεψη πιθανών καρδιοπαθειών με βάση φωτογραφίες προσώπου και μόνο. Τα μάγουλα, το μέτωπο και η μύτη συνέβαλαν περισσότερες πληροφορίες στον αλγόριθμο από άλλες περιοχές του προσώπου» τόνισε ο καθηγητής Τζι, προσθέτοντας ωστόσο πως πρέπει να βελτιωθούν οι επιδόσεις ως προς τη διαπίστωση μη ύπαρξης καρδιοπάθειας, για να αποφευχθούν η πρόκληση άγχους στους ασθενείς και η πιθανή υπερφόρτωση του συστήματος υγείας με μη απαραίτητες εξετάσεις.Το διάβασα στο www.in.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,357,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1721,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,572,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,622,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,35,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,39,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,44,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9097,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,34,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5709,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,50,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2285,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,21,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,451,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Διάγνωση με selfie στον καρδιολόγο
Διάγνωση με selfie στον καρδιολόγο
Διάγνωση με selfie στον καρδιολόγο
https://cdn.dxomark.com/wp-content/uploads/medias/post-22171/selfierise_title2.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/09/selfie.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/09/selfie.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content