Είναι το Facebook κακό για την κοινωνία ;

Είναι το Facebook κακό για την κοινωνία ;

👉Είναι το Facebook μια θετική ή αρνητική επιρροή στην κοινωνία – και η εταιρεία, ή όντως κάποιος... που είναι σε θέση να εφαρμόσει οποιοδήποτε είδος αλλαγής, πραγματικά ενδιαφέρεται;Αυτό το ερώτημα έχει τεθεί από πολλές ερευνητικές εκθέσεις και ακαδημαϊκές αναλύσεις με την πάροδο των ετών, αλλά φαινομενικά, ο ευρύτερος πληθυσμός, τουλάχιστον στα δυτικά έθνη, στην πραγματικότητα δεν είχε δώσει μεγάλη προσοχή μέχρι τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2016, όταν αποκαλύφθηκε, στη συνέχεια, ότι ξένοι πράκτορες, πολιτικοί ακτιβιστές και άλλες ομάδες χρησιμοποιούν διαφημίσεις Facebook, δημοσιεύσεις και ομάδες για να επηρεάσουν τη δραστηριότητα των ψηφοφόρων στις ΗΠΑ.

Ξαφνικά, πολλοί συνειδητοποίησαν ότι μπορεί να έχουν υποστεί χειραγώγηση και ενώ το Κοινωνικό Δίκτυο έχει πλέον εφαρμόσει πολύ περισσότερα μέτρα προστασίας και ανίχνευσης για την καταπολέμηση της «συντονισμένης μη αυθεντικής συμπεριφοράς» από τέτοιες ομάδες, η ανησυχία είναι ότι αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό και να είναι πολύ αργά για να σταματήσει ο επικίνδυνος αντίκτυπος που είχε και έχει το Facebook στην κοινωνία συνολικά.

Το αρχικό σύνθημα του Facebook «move fast and break things» θα μπορούσε, πράγματι, να «σπάσει» την κοινωνία όπως τη γνωρίζουμε. Αυτό μπορεί να φαίνεται ανησυχητικό, αλλά τα στοιχεία γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρα.

Γρήγορη κίνηση

Η κυκλοφορία του News Feed του Facebook τον Σεπτέμβριο του 2006 ήταν μια στιγμή ορόσημο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρέχοντας έναν νέο τρόπο για τους ανθρώπους, να αλληλεπιδρούν με τις κοινωνικές πλατφόρμες και, τελικά, για τις ίδιες τις πλατφόρμες να διευκολύνουν καλύτερα την αφοσίωση των χρηστών επισημαίνοντας τις δημοσιεύσεις που ενδιαφέρουν περισσότερο τους χρήστες .
Εκείνη την εποχή, το Facebook μόλις άρχισε να κερδίζει δυναμική, με συνολικά 12 εκατομμύρια χρήστες, αν και αυτό ήταν ήδη υπερδιπλάσιο του συνολικού αριθμού κοινού από το προηγούμενο έτος.

Το Facebook επίσης είχε αρχίσει να έχει αργά και σταθερά το κοινό του προηγούμενου ηγέτη των κοινωνικών μέσων MySpace και μέχρι το 2007, με 20 εκατομμύρια χρήστες, το Facebook είχε ήδη μπει στη διαδικασία προετοιμασίας για το επόμενο στάδιο και πώς θα μπορούσε να κρατήσει τους ανθρώπους πιο αφοσιωμένους και κολλημένους στην εφαρμογή του.

Εισήγαγε το κουμπί Like το 2007, το οποίο έδωσε στους χρήστες πιο έμμεσα μέσα για να δείξουν το ενδιαφέρον τους για μια ανάρτηση ή μια σελίδα, και στη συνέχεια το 2009, ξεκίνησε τον αλγόριθμο News Feed, ο οποίος λάμβανε στα υπόψιν διάφορες συμπεριφορές χρηστών και τις χρησιμοποίησε για να καθορίσει τη σειρά με την οποία θα εμφανίζονται οι δημοσιεύσεις στη ροή κάθε ατόμου – η οποία, πάλι, επικεντρώθηκε στο να κάνει την πλατφόρμα πιο εθιστική και πιο συναρπαστική.

Και λειτούργησε – η χρήση του Facebook συνέχισε να αυξάνεται και η αφοσίωση στην πλατφόρμα αυξήθηκε στα ύψη, και μέχρι το τέλος του 2009, το Facebook είχε περισσότερους από 350 εκατομμύρια συνολικούς χρήστες.

Αυτό σχεδόν διπλασιάστηκε ξανά μέχρι τα τέλη του 2010, ενώ έφτασε το ένα δισεκατομμύριο συνολικούς χρήστες το 2012.Σαφώς, αυτή η προσέγγιση των αλγορίθμων λειτουργούσε όπως είχε προβλεφθεί.Το διάβασα στο www.socialmediatoday.com
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,371,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1739,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,40,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,587,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,35,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,645,ΒΙΝΤΕΟ,147,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,54,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,78,ΕΛΛΑΔΑ,222,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,12,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,64,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,89,Κόσμος,9152,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,20,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,60,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5732,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,68,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,50,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,991,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2326,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,35,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,474,Eco-News,2664,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Είναι το Facebook κακό για την κοινωνία ;
Είναι το Facebook κακό για την κοινωνία ;
Είναι το Facebook κακό για την κοινωνία ;
https://icdn2.digitaltrends.com/image/digitaltrends/faceboo-mental-health.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/09/facebook.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/09/facebook.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content