Αντιγριπικό εμβόλιο-Πέντε σοβαροί λόγοι για να το κάνουμε φέτος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αντιγριπικό εμβόλιο-Πέντε σοβαροί λόγοι για να το κάνουμε φέτος

👉Την καίρια σημασία που αποκτά φέτος ο αντιγριπικός εμβολιασμός, υπό το πρίσμα της συνύπαρξης με την πανδημία του... κορωνοϊού, υπογραμμίζουν ειδικοί του Πανεπιστημίου Γέιλ στις Ηνωμένες Πολιτείες, παραθέτοντας πέντε σημαντικούς λόγους για να κάνουμε το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης.Αποφυγή επιβάρυνσης των νοσοκομείων

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός μπορεί να αποτρέψει την επιβάρυνση του συστήματος υγείας από τη διαχείριση της εποχικής γρίπης και του ιού SARS-CoV-2 ταυτόχρονα.Ακόμη και σε έτη κατά τα οποία δεν υπήρχε η απειλή της COVID-19, τα κρούσματα εποχικής γρίπης μπορούσαν να οδηγήσουν σε ελλείψεις κλινών στα νοσοκομεία, επισημαίνει ο Δρ Matthew Grant, εξειδικευμένος λοιμωξιολόγος στην Ιατρική Σχολή του Γέιλ.

Ο ίδιος έχει μετάσχει σε εκτενή σχεδιασμό για την πιθανότητα ενός «twindemic», μίας διπλής επιδημίας γρίπης και κορωνοϊού, ένα σενάριο που κατά ορισμένους ιατρούς στις ΗΠΑ θα σήμαινε αρχική αντιμετώπιση κάθε ασθενούς ως κρούσμα COVID-19, με την απομόνωσή του μέχρι να ελεγχθεί και να διαγνωστεί.Εάν είτε το ποσοστό κρουσμάτων γρίπης, είτε κορωνοϊού, αυξηθεί και μόνο κατά 10%, θα επηρεάσει το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι επαγγελματίες υγείας.

Παράλληλα, ο αντιγριπικός εμβολιασμός μπορεί να προστατεύσει και τους γύρω μας· η γρίπη είναι μεταδοτική 48 ώρες πριν το άτομο εμφανίσει συμπτώματα, συνεπώς την μεταδίδουμε χωρίς ακόμη να γνωρίζουμε ότι πάσχουμε από τον ιό.

Αποφυγή σύγχυσης των συμπτωμάτων

Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης θα μπορούσε να εμποδίσει τη σύγχυση των συμπτωμάτων. Υφίσταται σημαντική αλληλεπικάλυψη μεταξύ των συμπτωμάτων και εκτιμάται ότι θα αποτελέσει πρόκληση η διάκριση μεταξύ των ιών.

Οι ειδικοί σημειώνουν πως αν και ο εμβολιασμός δεν συνεπάγεται πως κάποιος δεν μπορεί να προσβληθεί από τη γρίπη, το να γνωρίζει ο ιατρός εάν ο ασθενής έχει εμβολιαστεί ή όχι είναι σημαντικό στοιχείο εν μέσω της πανδημίας.

Αμφότεροι οι ιοί μπορούν να προκαλέσουν νόσο που μπορεί να κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), τόσο η γρίπη όσο και η COVID-19 μπορεί να προκαλέσουν τα ακόλουθα συμπτώματα:

Πυρετό ή αίσθημα πυρετού/ρίγη

Βήχα

Δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή

Κόπωση

Πονόλαιμο

Καταρροή ή βουλωμένη μύτη

Μυϊκό πόνο ή πόνοι στο σώμα

Πονοκέφαλο

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να παρουσιάσουν εμετό και διάρροια, αν και αυτό είναι πιο συχνό στα παιδιά από τους ενήλικεςΕίναι σημαντικό επίσης να σημειωθεί ότι η απώλεια γεύσης και οσμής είναι αποκλειστικά σύμπτωμα της COVID-19.

Πιθανή προστασία από βαριάς μορφής COVID-19

Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που εφαρμόζονται ήδη για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού θα μπορέσουν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά και ως προς τη μετάδοση της γρίπης. Η χρήση χειρουργικής μάσκας είναι ο πρωταρχικός τρόπος μείωσης της εξάπλωσης της γρίπης στους χώρους των νοσοκομείων μαζί με το πλύσιμο των χεριών,

«Γνωρίζουμε από χρόνια εμπειρίας με τη γρίπη ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να διακόψουν τη μετάδοση. Οι χειρουργικές μάσκες είναι ο πρωταρχικός τρόπος μείωσης της εξάπλωσης της γρίπης στο νοσοκομείο, μαζί με το πλύσιμο των χεριών», λέει ο Δρ Grant.

Όμως, το εμβόλιο θεωρείται το πιο σημαντικό εργαλείο για την πρόληψη της γρίπης και αποτελεί παράλληλα, έμμεσα, στρατηγική για την πρόληψη της COVID-19, επειδή μπορεί να κρατήσει τους ανθρώπους μακριά από το τμήμα επειγόντων περιστατικών.
«Το τμήμα επειγόντων αποτελεί χώρο όπου κινδυνεύετε να εκτεθείτε στον κορωνοϊό» λέει ο Δρ Grant.

Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί επίσης να προστατεύσει από την COVID-19 και κατ’ άλλους τρόπους. Οι γιατροί δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα εάν η γρίπη θα έκανε κάποιον πιο ευαίσθητο στον κορωνοϊό ή το αντίστροφο -αν και γνωρίζουμε ότι η γρίπη κάνει τους ανθρώπους πιο ευάλωτους σε βακτηριακές λοιμώξεις, όπως η πνευμονία, κατά τον ίδιο.

Δεν γνωρίζουμε ούτε τι θα συνέβαινε εάν κάποιος προσβληθεί ταυτόχρονα από γρίπη και COVID-19. «Πραγματικά δεν γνωρίζουμε, αλλά μπορεί κανείς να φανταστεί ότι οι δύο ιοί θα μπορούσαν να δράσουν συνδυαστικά και να προκαλέσουν βαρύτερη νόσο» αναφέρει.

Βαριάς μορφής γρίπη μπορεί να απειλήσει τη ζωή

Τα στατιστικά στοιχεία για τα κρούσματα και τους θανάτους από την COVID-19 είναι πάρα πολύ ανησυχητικά, όμως και ο αριθμός των ατόμων που νοσούν σοβαρά από τη γρίπη είναι εξίσου.Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2018-2019 στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι 35,5 εκατ.άνθρωποι νόσησαν από γρίπη. Πολλοί εμφάνισαν ήπια μορφή και μπορούσαν να φροντίσουν τον εαυτό τους στο σπίτι. Ωστόσο, 16,5 εκατ χρειάστηκαν ιατρική επίσκεψη, 490.600 νοσηλεύτηκαν και 34.200 πέθαναν, σύμφωνα με το CDC.

Και ο απολογισμός θα μπορούσε να είναι βαρύτερος. Σύμφωνα με το CDC, κατά την ίδια περίοδο, το εμβόλιο της γρίπης πιστεύεται ότι εμπόδισε περίπου 4,4 εκατομμύρια κρούσματα γρίπης, 58.000 νοσηλείες και 3.500 θανάτους.

Όπως παρατηρείται και με την COVID-19, οι ηλικιωμένοι διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο για επιπλοκές της γρίπης, αλλά και νέοι, υγιείς άνθρωποι αρρωσταίνουν επίσης σοβαρά. «Μερικές φορές βλέπουμε απόλυτα υγιείς εφήβους και νεαρούς ενήλικες που έχουν τόσο σοβαρής μορφής γρίπη, που πρέπει να μπουν σε αναπνευστική υποστήριξη, -και είναι και μερικοί που πεθαίνουν και αυτό είναι πολύ τραγικό» λέει ο Δρ Grant.Το διάβασα στο www.gnomip.gr
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης,
Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες,
Αυτοβελτίωσης και Αφυπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,392,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1792,ΑΠΟΨΕΙΣ,14,Άρθρα,808,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,87,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,637,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,83,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,703,ΒΙΝΤΕΟ,164,ΒΟΛΟΣ,19,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1785,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,105,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,445,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,19,ΕΡΕΥΝΕΣ,24,ΖΩΗ,102,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,6,Θεσσαλία,1313,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,15,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,Κόσμος,9321,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,7,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,29,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,159,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1495,Πολιτική,6768,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5800,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,69,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,55,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1037,Τοπικά,11670,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2437,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,23,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,66,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,537,Eco-News,2703,GP - info,5,voice healing therapy,18,
ltr
item
Ploumistos.com: Αντιγριπικό εμβόλιο-Πέντε σοβαροί λόγοι για να το κάνουμε φέτος
Αντιγριπικό εμβόλιο-Πέντε σοβαροί λόγοι για να το κάνουμε φέτος
Αντιγριπικό εμβόλιο-Πέντε σοβαροί λόγοι για να το κάνουμε φέτος
https://ygeiamou.gr/wp-content/uploads/2020/08/200819101641_emvolio_2.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_768.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_768.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content