Πόλεις και Ιερά της Ελλάδας σε διάταξη των άστρων και των αστερισμών σε χάρτες

👉Ποιος σήκωσε τα μάτια του στον Ουρανό και δεν ένοιωσε μέσα του το μυστηριώδες κάλεσμα των άστρων;

👉Ποιος σήκωσε τα μάτια του στον Ουρανό και δεν ένοιωσε μέσα του το μυστηριώδες κάλεσμα των άστρων; Οι πόλεις και τα ιερά της Ελλάδας είναι τοποθετημένα σε διάταξη που συμφωνεί απόλυτα με την διάταξη των άστρων και των αστερισμών.

Μία διαπίστωση απολύτως αληθινή…

ΕΛΛΑΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ, ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗΝ.

ΟΜΙΛΟΥΜΕΝ ΚΑΙ ΤΕ ΠΡΑΤΟΜΜΕΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΘΥΜΕΙΣΘΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗΝ ΥΜΑΣ.
ΚΑΛΕΙΤΕ ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΦΟΙΒΟΥ ΑΝΑΞ.

ΟΥΤΟΣ ΕΙΣ ΓΑΙΑ ΔΕΜΕΙ ΝΟΥ ΚΑΙ ΧΙΤΩΝΑ.

ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝ ΚΑΙ ΤΕ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΗΛΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
ΦΟΙΒΟ ΣΕΙΡΙΟ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΩΡΑ ΙΝΑ
ΣΩΖΟΜΕΝ ΤΗ ΘΕΑ ΜΗΤΕΡΑ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΘΝΗΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΙΑ ΡΕΑ ΓΑ.
ΕΡΡΩΣΘΕ ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕ ΗΜΙΑΦΥΠΝΙΣΘΕΝΤΕΣ.

-d- Παρακολουθείστε το το video που ακολουθεί από Σέκερης Απολλώνας και στην συνέχεια δείτε τους χάρτες όπως τους είδαμε στο http://geoment.e-e-e.gr/astronomikisximatismoi.htm -d-


ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ


Η διαδρομή προς τον κάθε ιερό τόπο περιελάμβανε το πέρασμα από πολλά μέρη. Τα σημεία – κλειδιά που ακολουθούσε αυτός ο τελετουργικός χορός φαίνεται πως βρί­σκονταν σε προκαθορισμένες με ακρίβεια αποστάσεις, όπως για παράδειγμα οι μεσαιωνικές “στάσεις του Σταυρού”.

Τα δίκτυα αυτών των σημείων – κλειδιών που σημάδευαν τις πορείες, από το ένα προσκύνημα στο άλλο. θεωρούνταν ότι έπρεπε να παραμένουν αναλλοίωτα και αιώνια, τόσο όσο και τα αστέρια.



Πραγματική η πορεία που ακολουθούσε ο προσκυνητής ήταν βασισμένη στην κίνηση των άστρων και στο περίγραμμα των αστερισμών και των ζωδιακών.

Για παράδειγμα, η διαδρομή που περνούσε από : Τεγέα, Ελευσίνα, Ναό Αφαίας Αθηνάς, Ναό Ποσειδώνος Σουνίου, Αθήνα, αντανακλά το σχήμα του αστερισμού της παρθένου, ενώ η πορεία από ιερό σε ιερό στην περιοχή του Μαραθώνα αντανακλά το σχήμα του αστερισμού του Σκορπιού.



Για τους αρχαίους Έλληνες, κατόχους της προκατακλυσμιαίας γνώσεως, τα αστέρια αντανακλούσαν και συμβόλιζαν την αιώνιο ρυθμική τάξη. Τη διαβεβαίωση ότι ο κόσμος είναι μια δημιουργία με συνοχή και νόημα και όχι κάτι που έγινε τυχαία, όπως προσπαθεί να μας πείσει τους δυο τελευταίους αιώνες η επιστήμη, που αντικατέστησε προοδευτικά τη θρησκεία, ως αιχμή δόρατος της εκάστοτε εξουσίας.

Η, με απόλυτα γεωμετρικά σχήματα, γεωγραφική κατανομή των ιερών τόπων στην επιφάνεια του ελλαδικού χώρου είχε αυτόν ακριβώς το σκοπό: να δώσει στην ανθρώπινη κλίμακα το ανάλογο της ουράνιας τάξης, για την εκμετάλλευση στο έπακρο όχι μόνο του δυναμικού της γης, αλλά και αυτής της κοσμικής ενέργειας.

Αυτό φαίνεται από τον συγκεκριμένο προσανατολισμό που είχαν τα διάφορα ιερά. ώστε να παρέχουν συγκε­κριμένες πληροφορίες ως προς την ευεργετική επίδραση του Ηλίου, της Σελήνης, των πλανητών και των άστρων.



Για παράδειγμα, 0 αστερισμός της Μεγάλης Άρκτου, απαραίτητος για τον προσανατολισμό των ναυτικών, είναι γνωστός και με άλλα ονόματα όπως Καρότσα, Κιβωτός και Καράβι, ονόματα και έννοιες που διατηρήθηκαν και στην χριστιανική παράδοση.

Η σύλληψη της ιδέας του ναού ήταν το ανακλώμενο είδωλο αυτού του ουράνιου καραβιού. τοποθετημένου επάνω στη γη. Στο ναό είχε αποδοθεί μονιμότητα και αμετάβλητη υπόσταση όπως αυτή των αστερι­σμών, επειδή θεωρήθηκε το κατάλληλο πρότυπο των αιωνίων μυστηρίων της Γαίας και όλης της δημιουργίας που συμβολι­ζόταν από τον Πολικό αστέρα, τον επί χιλιετίες φίλο οδηγό των θαλασσοπόρων Ελλήνων.


Η Επιμέλεια, επιλογή κειμένων, εικόνων, video από ellaniapili και geoment έγινε από diadrastika.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Πόλεις και Ιερά της Ελλάδας σε διάταξη των άστρων και των αστερισμών σε χάρτες
Πόλεις και Ιερά της Ελλάδας σε διάταξη των άστρων και των αστερισμών σε χάρτες
https://www.diadrastika.com/wp-content/uploads/2017/03/asterismoi-thessaloniki-min-640x463.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_61.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_61.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content