Ακραία πρόκληση Αλβανοτσάμηδων : Εβαλαν θέμα αλλαγής συνόρων με την Ελλάδα

Ακραία πρόκληση Αλβανοτσάμηδων : Εβαλαν θέμα αλλαγής συνόρων με την Ελλάδα

👉Θέμα αλλαγής των συνόρων με την Ελλάδα έβαλε ο πρόεδρος των Αλβανοτσάμηδων στον... πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα με αφορμή τη συζήτηση για επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, αναφέροντας ότι σε αυτήν την περίπτωση «θα πρέπει να αναζητήσουμε την περιοχή μας, την τσαμουριά» (φωτογραφία, αριστερά, Ιλίρ Μέτα και δεξιά, Σπετίμ Ιντρίζι, από abcnews.al).
Ανησυχία για το θαλάσσιο ζήτημα

Ο επικεφαλής του Κόμματος για Δικαιοσύνη, Ενσωμάτωση και Ενότητα- PDIU, Σπετίμ Ιντρίζι, εξέφρασε στον πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα την ανησυχία του για το θαλάσσιο ζήτημα με την Ελλάδα μετά τη δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

Ανέφερε ότι πρόκειται για παράλογη δήλωση, εφόσον υπάρχουν σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ιντρίζι είπε – μετά τη συνάντηση με τον αρχηγό του κράτους – ότι ζήτησε από τον τελευταίο οι συζητήσεις με την Ελλάδα να ξεκινήσουν με την κατάργηση της εμπολέμου κατάστασης μεταξύ των δύο χωρών και την περιοχή της «τσαμουριάς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα τις τελευταίες ημέρες αποστασιοποιήθηκε από τις παράλογες δηλώσεις του, καθώς συνειδητοποίησε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επεκταθεί χωρίς τη συγκατάθεση της Αλβανίας, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κρύβει την αλβανική ατζέντα στις συζητήσεις μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας.

«Είναι μια βαθιά κρίση που έχει επιδεινωθεί από σεισμούς, πανδημίες και εσφαλμένη διοίκηση. Εξέφρασα ανησυχία για τη διακήρυξη του πρωθυπουργού της Ελλάδας για επέκταση έναντι της Αλβανίας. Η κοινή γνώμη ανησυχεί επειδή είπαν ότι έχουν ενημερώσει τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, ενώ ο τελευταίος λέει ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να το πράξει» δήλωσε ο Ιντρίζι.
«Δεν ισχύει για την Αλβανία»

«Αυτό δεν ισχύει για την Αλβανία. Το άρθρο 15 της Σύμβασης για τη Θάλασσα αναφέρεται μόνο στις περιπτώσεις που το επιτρέπει η γεωγραφία» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των Αλβανοτσάμηδων είπε, επίσης, ότι «εγώ εξέφρασα την ανησυχία μου προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι σε αυτήν τη συμφωνία, δύο νησιά έχουν λάβει το δικαίωμα επέκτασης, παραβιάζοντας την οικονομική ζώνη της χώρας μας.

»Ο Ράμα τις τελευταίες ημέρες ανακάλεσε και αναφέρθηκε σε αυτό το σημείο που λέει ότι όπου η γεωγραφία δεν το επιτρέπει, ένα κράτος δεν μπορεί να το πράξει μονομερώς».

Ο ίδιος επισήμανε πως «η αλβανική κυβέρνηση δεν πρέπει πλέον να αποδεχθεί το σύνθημα της Ελλάδας και της Σερβίας ότι αυτό που είναι δικό τους είναι δικό τους και αυτό που είναι δικό μας είναι συζητήσιμο».
«Θα αναζητήσουμε την περιοχή μας»

Και τόνισε ότι «Τα σύνορα της Αλβανίας με την Ελλάδα έχουν καθοριστεί από το 1913 και η οριοθέτηση των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων έγινε από διεθνή επιτροπή το 1926. Δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε με την Ελλάδα. Εάν η Ελλάδα ανοίξει το ζήτημα των συνόρων, θα αναζητήσουμε την περιοχή μας».

Ο Ιντρίζι είπε πως έκανε «ξεκάθαρο στον Μέτα ότι οι συνομιλίες πρέπει να ξεκινήσουν με την κατάργηση του εμπολέμου και την επίλυση του ζητήματος της τσαμουριάς».

Και κατέληξε: «Το PDIU εξέφρασε τις ανησυχίες του προς τον πρόεδρο ότι η κυβέρνηση έχει αποκρύψει την αλβανική ατζέντα στις συζητήσεις μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας και έχει προσχωρήσει στην ελληνική ατζέντα».


Το διάβασα στο www.in.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Ακραία πρόκληση Αλβανοτσάμηδων : Εβαλαν θέμα αλλαγής συνόρων με την Ελλάδα
Ακραία πρόκληση Αλβανοτσάμηδων : Εβαλαν θέμα αλλαγής συνόρων με την Ελλάδα
Ακραία πρόκληση Αλβανοτσάμηδων : Εβαλαν θέμα αλλαγής συνόρων με την Ελλάδα
https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/09/albania-alvanotsamides.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_5.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_5.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content