Στ. Πλουμιστός: Πως η ενεργή σεξουαλική ζωή ρυθμίζει την πνευματικότητα

Στ. Πλουμιστός: Πως η ενεργή σεξουαλική ζωή ρυθμίζει την πνευματικότητα

👉Η ικανότητα του ανθρώπου να ζει πολλά χρόνια, αποτέλεσε το αντικείμενο μελέτης πολλών ερευνητών, κυρίως μέσω της καταγραφής των συνηθειών των αιωνόβιων ανθρώπων και είναι ίσως το σημαντικότερο ζητούμενο για τον καθένα από εμάς. Πορευόμαστε, αναζητώντας τον «δρόμο» ή το «κλειδί» που θα μας εξασφαλίσει μια ευτυχισμένη αλλά και μακρά ζωή. 

Η ερωτική επαφή, προάγοντας την ψυχική ισορροπία ανδρών και γυναικών, προσφέρει την επιβεβαίωση που χρειάζεται το άτομο ώστε να βελτιώσει τα ψυχικά του δεδομένα, καθώς και ένα ισχυρό κίνητρο για να βελτιώσει την εικόνα του στο άλλο φύλο. Πράγματι, μέσα από την προσδοκία της ερωτικής επαφής, κάθε σύντροφος προσέχει περισσότερο την εμφάνισή του, ενώ ενδιαφέρεται για τη σωματική και ψυχική του ευεξία.

Από την αρχαιότητα οι Έλληνες έδιναν μεγάλη σημασία στο σεξ και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Αυτό φαίνεται και στα ιατρικά κείμενα της εποχής, στα οποία παρέχονταν συνταγές θεραπείας της ανδρικής δυσλειτουργίας, όταν αυτή εμφανιζόταν. Ο Ιπποκράτης υποστήριζε πως η σεξουαλική επαφή είναι ικανή να γιατρεύσει τη δυσεντερία και τον ίκτερο, ενώ θεωρούσε ότι δρα ως αναλγητικό για τον πόνο από δάγκωμα φιδιού ή σκορπιού. Αντίστοιχα ο Αριστοτέλης αξιολογούσε τη σεξουαλική επαφή ως πηγή ευχαρίστησης και υγείας τόσο του νου όσο και του σώματος. Το σεξ συνδέεται με όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης (ψυχολογία, βιολογία, κοινωνία) και παρουσιάζει μια αμφίδρομη σχέση με την υγεία του ατόμου, καθώς την ενισχύει, αλλά ταυτόχρονα ενισχύεται από εκείνη. Σήμερα, που ο άνθρωπος «δεν γερνάει», έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει τη σεξουαλικότητά του μέχρι και το βαθύ γήρας, ζώντας θετικά το κάθε μέρα της ζωής του.

Το άγχος είναι ένα συναίσθημα που χαρακτηρίζει την καθημερινότητα όλων μας, καθώς οι ευθύνες και η ανησυχία για το μέλλον δεν σταματούν. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ο εγκέφαλος «κατακλύζεται» από ενδορφίνες, οι οποίες ενισχύουν τη διάθεση, και βοηθούν στη μείωση της κορτιζόλης που εκκρίνεται σε καταστάσεις άγχους. Το σεξ βελτιώνει την ψυχική και σωματική υγεία καθώς δρα προστατευτικά ενάντια στην κατάθλιψη, τις καρδιαγγειακές παθήσεις, την υπέρταση, τη νόσο Alzheimer, τις λοιμώξεις και τον καρκίνο προστάτη και μαστού. Ακόμα, τα άτομα που κάνουν συχνά σεξ παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα του αντισώματος της ανοσοσφαιρίνης Α (lgA), επομένως δεν είναι τόσο επιρρεπή στην εμφάνιση κρυολογημάτων, γριπών ή λοιμώξεων.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με 10ετή ερευνητική μελέτη του Royal Hospital του Εδιμβούργου, η σεξουαλική δραστηριότητα κάνει τον άνθρωπο να δείχνει έως και 10 χρόνια νεότερος. Σε ανάλογη μελέτη ζητήθηκε από άνδρες και γυναίκες να καταγράφουν τη σεξουαλική τους ζωή σε ένα ημερολόγιο εν μέσω μιας περιόδου όπου έπρεπε να πραγματοποιούν πολλές δημόσιες ομιλίες. Τα συμπεράσματα των ερευνητών ήταν ότι η σεξουαλική επαφή έχει ωφέλιμη δράση μειώνοντας τα αρνητικά συναισθήματα, καθώς απελευθερώνονται ενδορφίνες στον εγκέφαλο, αλλά και η ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία βελτιώνει την ψυχική κατάσταση των συμμετεχόντων. Η «ορμόνη της αγάπης», όπως είναι πιο γνωστή η ωκυτοκίνη, παράγεται στον οπίσθιο λοβό της υπόφυσης, στη βάση του εγκεφάλου και εκκρίνεται, όταν οι άνθρωποι έρχονται κοντά σωματικά, σεξουαλικά ή κοινωνικά.



Το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα σταματήσει τη βέλτιστη λειτουργία του.

Μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που έχουν λιγότερο ενεργή ή απούσα ζωής από το sex έχουν επίσης ένα ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα σε σχέση με τους ανθρώπους που συνεχίζουν να το απολαμβάνουν τακτικά. Ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα σημαίνει ευκολότερη πρόσβαση των μικροβίων στον οργανισμό!

Περισσότερη ένταση και άγχος

Καθώς ο οργανισμός δεν επωφελείται από τις ενδορφίνες που απελευθερώνονται κανονικά κατά τη διάρκεια της πράξης, το μυαλό σας θα αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο νευρωτικό, θα εpε8ίζεστε πιο εύκολα από τις καθημερινές καταστάσεις και το εξωτερικό άγχος θα σας κυριεύει ευκολότερα σε σχέση με το πριν.

Η άσκηση γίνεται πιο δύσκολη

Όπως και με τη σωματική άσκηση, όσο λιγότερο κοκό κάνετε, τόσο περισσότερο βρίσκετε δύσκολη και επώδυνη τη σωματική άσκηση. Για τους άνδρες, αυτό συνεπάγεται μέχρι και δυσκολία στη διατήρηση της “ανόδου”. Για τις γυναίκες, συνήθως σημαίνει δυσκολία στο να φτάνουν στην αποκορύφωση κατά τη διάρκεια της πράξης.

Τα όνειρά σας μπορεί να αλλάξουν

Ο εγκέφαλος είναι μια πολύπλοκη μηχανή και η συνείδησή σας δεν διαφέρει. Εάν επιθυμείτε κάτι που δεν μπορείτε να το πάρετε στην πραγματική ζωή, αρχίζετε να ονειρεύεστε γι ‘αυτό. Το sex δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν κάνετε λίγο έως και καθόλου στον ξύπνιο σας, τόσο περισσότερο θα εμφανιστεί στα όνειρά σας. Μπορεί να φτάσετε μέχρι και στην απο-κορύφωση ενώ κοιμάστε.

Χαμηλή λiμπιντo

Αν σου λείπει από τη ζωή είναι λογικό να το ζητάς λαι πιο πολύ… Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια. Αρχικά, το λιγότερο κοκό σου δημιουργεί μεγαλύτερη ανάγκη για αυτό.. Αλλά εάν συνεχίσετε χωρίς αυτό, το σώμα θα προσαρμοστεί και οι πόνοι της ανάγκης θα υποχωρήσουν. Μπορείτε ακόμη και να φτάσετε στο σημείο όπου δεν αισθάνεστε καμία ανάγκη για την πράξη.

Λιγότερος ύπνο

Λόγω της έντασης και του στρες που συσσωρεύονται αν δεν έχετε μία μορφή απελευθέρωσης μέσω της πράξης, η ποιότητα και η διάρκεια του ύπνου σας θα αρχίσουν να ολισθαίνουν. Θα κοιμάστε λιγότερο και δεν θα αισθάνεστε και τόσο ξεκούραστοι σε σχέση με το πριν.

Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου

Όσο περισσότερο κοκό κάνουν οι άνδρες, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο τεστοστερόνης στο σώμα τους. Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά στην προστασία του προστάτη από φλεγμονή και, τελικά και από τον καρκίνο. Επίσης, περισσότερο κοκό βοηθά στη διατήρηση μιας πιο υγιούς καρδιάς καθώς από μόνο του μπορούμε να πούμε πως αποτελεί μία πολύ καλή προπόνηση για την καρδιά.


Ρυθμίζει την πνευματικότητα

Η σεξουαλική ενέργεια είναι η δημιουργική ενέργεια του σύμπαντος που έχει δημιουργήσει όλα τα όντα τους πλανήτες τους ήλιους και τους γαλαξίες του σύμπαντος και το να χαρακτηρίζεται δαιμονική (κυρίως από θρησκευτικά δόγματα) είναι βεβαίως άγνοια, ασυνειδησία και δεισιδαιμονία.

Είναι προφανές όμως (όπως σε όλα τα άλλα πράγματα της ζωής) ότι ο τρόπος που χρησιμοποιείται η σεξουαλική ενέργεια μπορεί να προκαλέσει καλό ή αντίθετα ασθένειες σωματικές, συναισθηματικές, νοητικές μέχρι και να μετατρέψει τον άνθρωπο σε δαίμονα. 
 
Ένα παράδειγμα που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε και την σεξουαλικότητα στην σωστή της βάση είναι η λειτουργία της πείνας και η θρέψη.

Το να πεινάει κανείς και να τρώει για να γιατρέψει την πείνα του αλλά και να θρέψει σωστά το σώμα και το νου του είναι κάτι φυσιολογικό και θεάρεστο. Η δε ευχαρίστηση που μας δίνει η βρώση είναι και αυτή φυσιολογική και δώρο Θεού. Όμως η λαιμαργία χρησιμοποιεί λανθασμένα την λειτουργία της θρέψης (λάθος τροφές, υπερβολική τροφή, λήψη τροφής πριν την χώνεψη κ.λπ.) και προκαλεί ασθένειες σωματικές και ψυχολογικές, δυστυχία στον ίδιο αλλά και τους άλλους, τα ζώα και το περιβάλλον (σκοτώνουμε καθημερινά στον πλανήτη εκατομμύρια αθώων ζώων για να ικανοποιήσουμε τη λαιμαργία μας για κρέας).

Το ίδιο συμβαίνει και με την σεξουαλική λειτουργία. Η σωστή χρήση της σεξουαλικής ενέργειας μας ενδυναμώνει, μας αναζωογονεί και μας εξυψώνει πνευματικά, ενώ η λανθασμένη δημιουργεί ασθένειες σωματικές, συναισθηματικές, νοητικές. 

Ο καθένας πρέπει να αρχίσει την πνευματική του πορεία και άσκηση λαμβάνοντας υπ’ όψη το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται καθώς και τις αδυναμίες και τις δυνατότητες του. Θα πρέπει να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και να μην παραμυθιάζεται ποικιλοτρόπως. Αυτό βεβαίως στην αρχή είναι δύσκολο γιατί ο νους του κινείται στην φαντασία και διαστρεβλώνει τα πράγματα. 

Όμως αν κάποιος ασκείται με συνέπεια και ακολουθεί έναν ενεργειακό τρόπο ζωής σταδιακά η διάκριση του και η κατανόηση του θα του επιτρέψουν να ξεκαθαρίσει πολλά σημαντικά θέματα που αφορούν την πνευματική άσκηση και τον πνευματικό δρόμο γενικότερα. Θα μπορέσει επίσης να ξεκαθαρίσει τη στάση του στο θέμα της σεξουαλικότητας μέσα από μια βαθύτερη κατανόηση. Θα μπορέσει να αποφασίσει με καθαρότητα αν προτιμά την μοναχική ζωή ή την έγγαμη ζωή αλλά και να προσδιορίσει την σεξουαλική του συμπεριφορά μέσα σε αυτή.

Όταν η στάση μας ή η δράση μας είναι αποτέλεσμα κατανόησης και όχι της επιπολαιότητας ή παρορμητισμού του εγώ τότε βρισκόμαστε πιο κοντά στην αρμονία, την ισορροπία την υγεία και τη πραγματική χαρά της ζωής.

Είναι βέβαιο ότι αυτός που ολόκαρδα θέλει να πετύχει την Φώτιση και την απελευθέρωση από την ψευδαίσθηση αυτού του κόσμου θα πρέπει κάποια στιγμή της αυτογνωσίας του να απελευθερωθεί από την συμβατική επιθυμία για σεξουαλική απόλαυση και να συγκεντρώσει όλη του την ενέργεια στην πλήρη διάλυση του εγώ και την ολοκληρωτική απορρόφηση της διάνοιας του στην παγκόσμια Συνειδητότητα, κοινώς ονομαζόμενη Θεός.

Με πληροφορίες από το άρθρο του Θάνου Ασκητή στο "Ενεργή σεξουαλική ζωή σημαίνει μακροζωία" estiator.com και το άρθρο του Nityananda Atman "Σεξουαλική ενέργεια και πνευματικότητα" στο elmisattva-gnosis
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Πως η ενεργή σεξουαλική ζωή ρυθμίζει την πνευματικότητα
Στ. Πλουμιστός: Πως η ενεργή σεξουαλική ζωή ρυθμίζει την πνευματικότητα
Στ. Πλουμιστός: Πως η ενεργή σεξουαλική ζωή ρυθμίζει την πνευματικότητα
https://miro.medium.com/max/3840/1*O33Hsfh5XdRwYQfdbHqyWg.jpeg
https://i.ytimg.com/vi/TomOREKO2ps/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_499.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_499.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content