Μάτι του Ώρου: Τα μυστικά αρχαίου και πανίσχυρου συμβόλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

👉Το Μάτι του Ώρου (Eye of Horus) είναι ένα από τα πιο διάσημα σύμβολα

👉Το Μάτι του Ώρου (Eye of Horus) είναι ένα από τα πιο διάσημα σύμβολα της αρχαίας Αιγύπτου. Αυτό το μαγικό σύμβολο πιστεύεται ότι παρέχει προστασία, υγεία και αναζωογόνηση. Ωστόσο, πιστεύεται ότι υπάρχουν και πάρα πολλές κρυφές πτυχές.

Εκείνο, όμως, που διακρίνεται περισσότερο και πάνω από όλα τα άλλα είναι πως το το Μάτι του Ώρου χρησιμοποιήθηκε ευρέως ως φυλαχτό από αρχαίους Αιγύπτιους, τόσο στους εν ζωή όσο και από τους ζωντανούς προς τους νεκρούς τους, λόγω των ισχυρών προστατευτικών δυνάμεών του. Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου τυχαίο που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως σύμβολο προστασίας, ακόμα και στις μέρες μας.

Μπορείτε να το βρείτε εύκολα σε κοσμήματα για το λαιμό, κυρίως, βραχιόλια κλπ, για χρήση ως φυλαχτό, ενώ συναντάται συχνά και ως σύμβολο πολλών οφθαλμολογικών κλινικών. Ωστόσο, ελάχιστοι γνωρίζουν τις πραγματικές του αξίες, σύμφωνα πάντα με τις αρχαίες αιγυπτιακές δοξασίες.

Το Μάτι του Ώρου, προέρχεται από την ιστορία του Ώρου, γιου του θεού Όσιρη που δολοφόνησε ο Σεθ, ο αδελφός του. Ο Ώρος, για να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα του Όσιρη και να κερδίσει τον θρόνο, αντιμετώπισε τον Σεθ χάνοντας το αριστερό του μάτι. Τότε, ο Θωθ το αντικατέστησε με έναν νέο οφθαλμό, ο οποίος όμως ήταν ένα ιδιαίτερο μάτι, προικισμένο με μαγικές ιδιότητες. Στην πραγματικότητα το Μάτι του Ώρου, είναι ένα ιδιαίτερα περίπλοκο σύμβολο.

Υπάρχουν δύο τύποι ματιών, το δεξί, που αντιπροσωπεύει τον Ήλιο (ο Ρα και ο Όσιρης) και είναι χρώματος λευκού ενώ το αριστερό που αντιπροσωπεύει τη Σελήνη (Ίσιδα) έχει μαύρο χρώμα. Αλλά είναι το δεξί μάτι εκείνο αυτό που απολάμβανε την μεγαλύτερη δημοτικότητα στην Αρχαία Αίγυπτο, το οποίο θεωρείται ως το πιο ισχυρό φυλαχτό μέχρι σήμερα, όπως και τα χρόνια εκείνα.

Αν και ο αρχαίος αιγυπτιακός πολιτισμός έφτασε στο τέλος του, η πίστη στη δύναμη του οφθαλμού του Ώρου επέζησε και έγινε διαχρονική. Λέγεται πως μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι ότι προστατεύει τους νεκρούς στον άλλο κόσμο, εξουδετερώνει τις επιπτώσεις του «κακού ματιού», το μάτιασμα, βοηθά στην όραση και προστατεύει από οφθαλμικές παθήσεις.

Σε κάποιες μεσογειακές χώρες, παράκτια, οι ψαράδες συχνά ζωγραφίζουν αυτό το σύμβολο στα σκάφη τους για προστασία. Άλλοι το φέρουν επάνω τους, συνήθως ως κόσμημα, για να τους προστατεύει από την κακή βούληση των άλλων.

Από την άλλη πλευρά, το Μάτι του Ώρου είναι επίσης δημοφιλές στους αποκρυφιστές, καθώς και σε όσους ασχολούνται με θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίοι βλέπουν το Μάτι όχι μόνο ως προστατευτικό σύμβολο, αλλά και ως σύμβολο δύναμης, μαγείας και γνώσης.

Υποστηρίζεται πολύ τακτικά ότι το Μάτι του Ώρου είναι η Επίφυση λόγω της εκπληκτικής ομοιότητας που υπάρχει ανάμεσα στο αρχαίο σύμβολο και την Επίφυση, οπότε πολύ εύκολα υπονοούνται οι πιθανές δυνάμεις που διαθέτει για ανώτερη φώτιση στο Μάτι του Νου, γνωστό και ως Τρίτο Μάτι. Επίσης, το Μάτι του Ώρου Θυμίζει η Πρώτη Μαύρη Τρύπα που Καταγράφηκε ποτέ με συνέπεια να κυκλοφορούν διάφορες θεωρίες που σχετίζονται με ταξίδια στο διάστημα και τον χωροχρόνο. Τέλος, εντελώς πληροφοριακά να πούμε ότι υπάρχει υπόγειος Ναός του Ώρου στην Θεσσαλονίκη.


ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,417,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1870,ΑΠΟΨΕΙΣ,35,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,103,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,682,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,116,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,735,ΒΙΝΤΕΟ,179,ΒΟΛΟΣ,40,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1808,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,140,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,665,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,61,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,128,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,27,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,293,Κόσμος,9434,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,16,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,41,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,280,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1509,Πολιτική,6780,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5891,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,72,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,57,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1071,Τοπικά,11679,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2527,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,31,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,83,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,593,Eco-News,2735,GP - info,5,voice healing therapy,29,
ltr
item
Ploumistos.com: Μάτι του Ώρου: Τα μυστικά αρχαίου και πανίσχυρου συμβόλου
Μάτι του Ώρου: Τα μυστικά αρχαίου και πανίσχυρου συμβόλου
https://www.ancient-origins.net/sites/default/files/field/image/eye-of-horus.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_482.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_482.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content