Πώς η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα έχουν επηρεάσει τον ύπνο και τα όνειρά μας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πώς η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα έχουν επηρεάσει τον ύπνο και τα όνειρά μας

👉Από την έναρξη της πανδημίας, πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη έχουν παρατηρήσει περίεργες αλλαγές ως προς τη φύση των νυχτερινών ονείρων τους.  Αναφέρουν ότι έχουν πιο παράξενα, πιο ανήσυχα και πιο ζωντανά όνειρα.

«Ήμουν όμηρος από έναν κακό άνθρωπο που είχε όπλο και για το μόνο για το οποίο ανησυχούσαν οι αγαπημένοι μου ήταν ότι δεν μπορούσα να τους ετοιμάσω το δείπνο»

«Ονειρεύτηκα ότι ήμουν ναυαγός στη θάλασσα με χιλιάδες αεροπλάνα να εκρήγνυνται σε έναν κατακόκκινο ουρανό και συντρίμμια να πέφτουν παντού γύρω μου»

«Ονειρεύτηκα μια περιπέτεια σε απομακρυσμένα εδάφη, εξερευνούσα και συναντούσα καινούριους ανθρώπους που δεν είχα δει ποτέ ξανά. Ξύπνησα λυπημένος που δεν θα τους ξανάβλεπα»

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα που έστειλαν οι αναγνώστες της ιστοσελίδας Medical News Today όταν ερωτήθηκαν για το τι όνειρα βλέπουν από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Σύμφωνα με επιστημονικές αναφορές ένα από τα πιο ασυνήθιστα φαινόμενα που ανέφεραν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων ήταν η αλλαγή της έντασης που είχαν τα όνειρά τους.

Ήδη το φαινόμενο αυτό έχει αποκτήσει το όνομα «όνειρα καραντίνας» (quarandreams) ή κορονοόνειρα (corona dreams)

Η παγκόσμια έρευνα

Η Ντάιρντρε Μπάρετ, βοηθός καθηγήτρια Ψυχολογίας στο τμήμα Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ προχώρησε σε έρευνα με τη συμμετοχή 3.700 ανθρώπων από ολόκληρο τον κόσμο και από τα πρώτα ευρήματά της ήταν ότι τα όνειρα των συμμετεχόντων περιείχαν περισσότερο από τα συνηθισμένο, φόβο και άγχος, τραύματα, προσπάθειες εξεύρεσης λύσεων και σενάρια σκηνών αποκάλυψης ή σενάρια σχετικά με την εποχή μετά τον τερματισμό της πανδημίας.

«Ξεκάθαρα αναφέρουν ότι ανακαλούν τα όνειρά τους πολύ περισσότερο, απ΄ό,τι πριν την πανδημία» αναφέρει η δρ. Μπάρετ, η οποία υποστηρίζει ότι πλέον, πολλών ανθρώπων τα όνειρα φαίνεται να αντικατοπτρίζουν τους φόβους και τις επιθυμίες που οξύνθηκαν μέσα στην πανδημία.

«Οι άνθρωποι ονειρεύονται ότι φοράνε μάσκες, μπαίνουν σε αεροπλάνο και σε σούπερ μάρκετ, ότι διακομίζονται στο νοσοκομείο και σε ακραίες περιπτώσεις κάποιοι ονειρεύονται ότι είναι ανίκανοι να ανασάνουν, ότι οι φίλοι και οι αγαπημένοι τους αρρωσταίνουν και πεθαίνουν» δηλώνει ο δρ. Άσπι που συμμετέχει στην έρευνα.

«Κάποια όνειρα είναι πιο προσηλωμένα στο ζήτημα της απομόνωσης και της μοναξιάς, είτε απεικονίζοντας άμεσα μέσω σεναρίων απομόνωσης σε ερημικά νησιά είτε πιο έμμεσα, όταν για παράδειγμα κάποιος βλέπει ότι χάνει τις φωτογραφίες των αγαπημένων του προσώπων» σημειώνει η Μπάρετ.

Σύμφωνα πάντως με την συγκεκριμένη έρευνα, τα όνειρα του κοροναϊού δεν είναι μόνο εφιάλτες, καθώς είναι πολλοί αυτοί που βλέπουν για παράδειγμα ότι βρίσκουν το φάρμακο κατά της πανδημίας. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι τα «ευχάριστα» αυτά όνειρα είναι λιγότερο ταραχώδη και με λιγότερη ένταση.

Ο κοροναϊός ξεπέρασε την 11η Σεπτεμβρίου

«Αν και εκτεταμένες αλλαγές στον τρόπο που ονειρευόμαστε έχουν ξανααναφερθεί στις ΗΠΑ ύστερα από απροσδόκητα περιστατικά όπως οι επιθέσεις της 11ης Νοεμβρίου το 2001 και ο Σεισμός του Σαν Φρανσίσκο το 1989, τέτοιας έντασης αλλαγή [όπως η σημερινή] δεν έχει καταγραφεί ποτέ ως τώρα», αναφέρει η καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, Τόρε Νίλσεν.

Τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών την επιβεβαιώνουν:

Το 29% των Αμερικανών ανακαλεί και θυμάται τα όνειρά του περισσότερο από το συνηθισμένο. Το 37% των συμμετεχόντων είχαν όνειρα σχετικά με τον κοροναϊό, με πολλά από αυτά να σχετίζονται με θέματα ανεπαρκούς εκπλήρωσης στόχων (π.χ. απώλεια ελέγχου ενός οχήματος ) ή άσκησης απειλών από τρίτα πρόσωπα.

Αντίστοιχες αναφορές από τη Βραζιλία καταγράφουν στα όνειρα αρκετά συχνά τις λέξεις θυμός, λύπη, μόλυνση.

Στη Φινλανδία, το 55% των ονείρων των συμμετεχόντων σε έρευνα σχετιζόταν άμεσα με την πανδημία, ενώ έρευνα σε 100 νοσηλεύτριες που φρόντισαν ασθενείς κοροναϊού στην κινεζική Γουχάν έδειξε ότι το 45% αυτών βίωσαν τους διπλάσιους εφιάλτες από όσους βιώνουν σε όλη τους τη ζωή άνθρωποι που εξετάζονται τακτικά σε ψυχιατρικές κλινικές.

Πιθανές λύσεις

Σε όσους βιώνουν κάποιο σοβαρό τραύμα οι επιστήμονες προτείνουν να απευθυνθούν σε συμβούλους ψυχικής υγείας ενώ σε όσους χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποια σημαντική ψυχολογική δυσκολία αλλά παρ’ όλα αυτά έχουν κουραστεί από τα ταραγμένα κορονοόνειρά τους, οι ειδικοί προτείνουν την απλή τεχνική ενός καλού βιβλίου ή μιας τηλεοπτικής σειράς που θα παρασύρει τον εγκέφαλό μας, λίγο πριν κοιμηθούμε, σε κόσμους μακριά από πανδημίες και lockdown.

Το διάβασα στο in.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,417,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1870,ΑΠΟΨΕΙΣ,35,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,103,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,682,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,116,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,735,ΒΙΝΤΕΟ,179,ΒΟΛΟΣ,40,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1808,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,140,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,665,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,61,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,128,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,27,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,293,Κόσμος,9434,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,16,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,41,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,280,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1509,Πολιτική,6780,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5891,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,72,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,57,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1071,Τοπικά,11679,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2527,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,31,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,83,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,593,Eco-News,2735,GP - info,5,voice healing therapy,29,
ltr
item
Ploumistos.com: Πώς η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα έχουν επηρεάσει τον ύπνο και τα όνειρά μας
Πώς η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα έχουν επηρεάσει τον ύπνο και τα όνειρά μας
Πώς η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα έχουν επηρεάσει τον ύπνο και τα όνειρά μας
https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/09/Screenshot-2020-09-16-at-12.03.03.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_466.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_466.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content