Ενδείξεις πρόωρης γήρανσης στο σώμα και το μυαλό μας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ενδείξεις πρόωρης γήρανσης στο σώμα και το μυαλό μας

👉Από το ξηρό δέρμα έως τους πόνους στις αρθρώσεις και τη δυσκολία στη βάδιση, υπάρχουν... κάποια σημάδια που μαρτυρούν πως γερνάμε πιο γρήγορα από όσο θα έπρεπε.Ας δούμε τις ενδείξεις και τι μπορούμε να κάνουμε για να επιβραδύνουμε τα όποια προβλήματα.

Αργή βάδιση

Εάν ο ρυθμός βάδισης επιβραδύνεται ενώ διανύετε τη δεκαετία των 40 ετών, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι γερνάτε πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Το περπάτημα είναι μία από τις καλύτερες και πιο εύκολες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε.

Για ένα ευεργετικό πρόγραμμα πεζοπορίας, ξεκινήστε με 5 λεπτά περπάτημα την ημέρα και φτάστε σταδιακά τα 30 λεπτά. Προσπαθήστε να κάνετε έως και 100 βήματα το λεπτό (μετρήστε τα βήματά σας για 10 δευτερόλεπτα και πολλαπλασιάστε επί έξι.) Για να το κάνετε πιο εύκολο επιλέξτε τα κατάλληλα παπούτσια και περπατήστε συντροφιά με έναν φίλο.

Καφέ κηλίδες

Οι πανάδες εμφανίζονται πιο συχνά στο πρόσωπο, τα χέρια και τους ώμους. Είναι αρκετά συνηθισμένες ειδικά για άτομα άνω των 50 ετών. Οι περισσότερες είναι ακίνδυνες και οφείλονται στη χρόνια έκθεση στον ήλιο.

Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν είναι μαύρες, αλλάζουν σχήματα, αιμορραγούν, έχουν τραχύ περίγραμμα. Μην ξεχνάτε το αντηλιακό με τον σωστό δείκτη προστασίας και αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο τις μεσημβρινές ώρες.

Προβλήματα μνήμης

Οι ήπιες αλλαγές στη μνήμη συμβαδίζουν με τη γήρανση και μπορούν να ξεκινήσουν ήδη από τη δεκαετία των 40. Μπορεί να σας πάρει περισσότερο χρόνο να θυμηθείτε ονόματα ή γεγονότα ή γιατί πήγατε στο διπλανό δωμάτιο.

Οι περισσότερες περιπτώσεις άνοιας και νόσου Αλτσχάιμερ δεν εκδηλώνονται πριν την ηλικία των 65 ετών. Και η άνοια δεν αποτελεί φυσιολογικό μέρος της γήρανσης. Για να διατηρήσετε το μυαλό σας ευκρινές τρώτε υγιεινά, μείνετε κοινωνικά δραστήριοι και ασκηθείτε.

Πόνος στις αρθρώσεις

Δεν αποκτούν όλοι σκληρές αρθρώσεις καθώς μεγαλώνουν. Ωστόσο, οι πιθανότητες εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας αυξάνονται με την ηλικία. Οι άνδρες τείνουν να εμφανίζουν συμπτώματα μετά την ηλικία των 45 ετών και οι γυναίκες μετά τα 55.

Δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά μπορείτε να επιβραδύνετε την πρόοδό της. Μόνο και μία ώρα άσκησης την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει. Κάντε ασκήσεις ευελιξίας, προπόνηση δύναμης και αεροβικές ασκήσεις. Εάν δεν έχετε ασκηθεί στο παρελθόν συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

Ξηρό δέρμα

Το δέρμα παράγει λιγότερο κολλαγόνο καθώς μεγαλώνουμε. Μπορεί συνεπώς να γίνει ξηρό και θαμπό, ειδικά μετά την ηλικία των 40 ετών. Αλλά η ξηρότητα μπορεί επίσης να προκληθεί από πράγματα που κάνετε (ή δεν το κάνετε).

Για να το αποτρέψετε κάντε σύντομα ντους με χλιαρό και όχι καυτό νερό, καθαρίστε απαλά το δέρμα σας και ενυδατώστε καλά, πίνετε πολλά υγρά και μην περνάτε πολύ χρόνο σε ξηρό περιβάλλον. Εάν δέρμα σας εξακολουθεί να είναι πολύ ξηρό και υπάρχει κνησμός, επισκεφτείτε δερματολόγο για να αποκλείσετε ιατρικά ζητήματα.

Κάνετε εύκολα μώλωπες

Αυτό καθίσταται πιο σύνηθες αφού περάσετε την ηλικία των 60. Το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και τα αιμοφόρα αγγεία πιο εύθραυστα. Ακόμη και ορισμένα φάρμακα μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερους μώλωπες.

Στην πλειονότητά τους είναι ακίνδυνοι και εξαφανίζονται μόνοι τους. Επισκεφτείτε το γιατρό σας εάν εμφανίζετε συχνά πολλούς μεγάλους μώλωπες, ειδικά στο στήθος, την πλάτη ή το πρόσωπό σας ή παρατηρείτε μώλωπες μετά την έναρξη της λήψης φαρμάκου.

Δυσκολία να ανέβετε σκάλες

Είναι φυσιολογικό μερικές φορές να δυσκολευόμαστε να ανέβουμε σκαλιά. Όμως αν συμβαίνει συχνά καθώς μεγαλώνετε, θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα παλέψετε και με άλλες καθημερινές δραστηριότητες. Ίσως επειδή δεν ασκείστε τακτικά.

Εάν συμβαίνει αυτό, επικοινωνήστε με το γιατρό σας, και στη συνέχεια, προσθέστε σταδιακά το ανεβοκατέβασμα σκαλιών σε ένα πρόγραμμα άσκησης. Ελέγξτε εάν μπορεί να φταίει κάποιος πόνος, προβλήματα ισορροπίας ή η λήψη φαρμακευτικής αγωγής. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να αποκλείσετε καρδιαγγειακά προβλήματα ή αρθρίτιδα.

Κοιλιακό λίπος

Το σωματικό λίπος τείνει να μετατοπίζεται στην κοιλιά καθώς μεγαλώνουμε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, το συσσωρευμένο κοιλιακό λίπος μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας όπως καρδιακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2.

Ο κίνδυνος αυξάνεται εάν η περίμετρος της κοιλιάς είναι πάνω από 88,9 εκατοστά για τις γυναίκες και περισσότερο από 101,6 για τους άνδρες. Η τακτική άσκηση και μια υγιεινή διατροφή είναι οι καλύτεροι τρόποι για να διώξετε το κοιλιακό λίπος.

Δύναμη στα χέρια

Ίσως δείτε ότι καταβάλετε μεγαλύτερη προσπάθεια για να ανοίξετε ένα βάζο ή το κράτημα του τιμονιού δεν είναι τόσο σταθερό. Η δύναμη της λαβής αρχίζει συνήθως να μειώνεται μετά τα 50 χρόνια.

Μπορείτε να διατηρήσετε τα χέρια σας δυνατά κάνοντας κάποιες δραστηριότητες με πηλό ή σφίγγοντας μία μπάλα πίεσης. Εάν χάσετε τη δύναμη της λαβής σας νωρίς ή ξαφνικά, μπορεί να είναι ένδειξη αρθρίτιδας ή άλλου προβλήματος υγείας.

Προβλήματα στην όραση

Αφού περάσετε τα 40 χρόνια, πιθανώς θα σας χτυπήσει την πόρτα η πρεσβυωπία και θα έχετε πρόβλημα να δείτε πράγματα από κοντά, όπως να διαβάσετε ένα μενού. Μερικές φορές, όμως, η διαδικασία της γήρανσης οδηγεί σε πιο σοβαρά προβλήματα όρασης, όπως το γλαύκωμα, ο καταρράκτης και η εκφύλιση ωχράς κηλίδας.

Για να μειώσετε τον κίνδυνο φορέστε γυαλιά ηλίου που προστατεύουν από τις ακτίνες UVA και UVB, διακόψτε το κάπνισμα, ακολουθήστε υγιεινή διατροφή, ασκηθείτε και μην παραλείπετε τον ετήσιο ιατρικό έλεγχο.

Ακανόνιστη περίοδος

Η περίοδος είθισται να γίνεται λιγότερο φυσιολογική προς τα τέλη της δεκαετίας των 30 και την έναρξη της δεκαετίας των 40 ετών, καθώς η γυναίκα εισέρχεται στην προεμμηνόπαυση. Το σώμα σας παράγει λιγότερα οιστρογόνα και αυτό σημαίνει ότι η περίοδος μπορεί να ελαφρύτερη, μικρότερη σε διάρκεια ή λιγότερο συχνή.Συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας εάν η περίοδος γίνει πολύ διαφορετική και επώδυνη ειδικά στη δεκαετία των 30 ετών. Θα μπορούσε να αποτελεί σημάδι πρώιμης εμμηνόπαυσης.


Το διάβασα στο ygeiamou.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,417,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1870,ΑΠΟΨΕΙΣ,35,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,103,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,682,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,116,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,735,ΒΙΝΤΕΟ,179,ΒΟΛΟΣ,40,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1808,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,140,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,665,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,61,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,128,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,27,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,293,Κόσμος,9434,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,16,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,41,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,280,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1509,Πολιτική,6780,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5891,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,72,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,57,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1071,Τοπικά,11679,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2527,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,31,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,83,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,593,Eco-News,2735,GP - info,5,voice healing therapy,29,
ltr
item
Ploumistos.com: Ενδείξεις πρόωρης γήρανσης στο σώμα και το μυαλό μας
Ενδείξεις πρόωρης γήρανσης στο σώμα και το μυαλό μας
Ενδείξεις πρόωρης γήρανσης στο σώμα και το μυαλό μας
https://www.in.gr/wp-content/uploads/2018/07/aging.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_12.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_12.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content