Mohamed Mashali - Ο «γιατρός των φτωχών» και η συγκλονιστική ιστορία του

Mohamed Mashali - Ο «γιατρός των φτωχών» και η συγκλονιστική ιστορία του

👉Γνωστός ως ο «γιατρός των φτωχών», ο Dr Mohamed Mashali έφυγε από τη ζωή στις... 28 Ιουλίου στα 76 του χρόνια. Ο γιατρός, που έκανε πράξη την ανιδιοτέλεια, προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους ασθενείς κυρίως, στην πόλη όπου ζούσε, στην Tanta της Αιγύπτου του χωρίς αμοιβή.

Όπως είχε σημειώσει χαρακτηριστικά, «Υποσχέθηκα στον Θεό ότι δεν θα έπαιρνα ούτε cent από έναν φτωχό ασθενή και ότι θα έμενα στην κλινική μου για να βοηθήσω τους ενδεείς». Κι έτσι κι έκανε μέχρι το τέλος της ζωής του!
 Για την ακρίβεια, τύχαινε να μην παίρνει καθόλου χρήματα από τους ασθενείς του ή άλλες φορές εισέπραττε απλά πέντε λίρες Αιγύπτου, δηλαδή περίπου 30 λεπτά του ευρώ.

Γεννημένος σε φτωχή οικογένεια το 1944, ο Dr Mashali έκανε διάφορα επαγγέλματα ώστε να εξασφαλίσει τις βασικές ανάγκες, αλλά και τα δίδακτρα των σπουδών του. Ο σπουδαίος γιατρός αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου στο Κάΐρο το 1967 και ειδικεύτηκε στην επιδημιολογία, τη γενική ιατρική και την παιδιατρική. Εργάστηκε σε κλινικές υγείας και κέντρα συνδεδεμένα με το υπουργείο Υγείας σε διάφορους τομείς.


Οκτώ χρόνια μετά την αποφοίτησή του από την Ιατρική, ο Dr Mohamed Al Gharbiyah άνοιξε ιδιωτικό ιατρείο όπου εκεί άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα γνωστός για τις πενιχρές αμοιβές που ζητούσε από τους ασθενείς του. Η εργασιακή του καθημερινότητα ξεκινούσε από τις 7:30 το πρωί ενώ τα ιατρικά ραντεβού κρατούσαν μέχρι τη Δύση του Ηλίου. Μετά το ιατρείο, πήγαινε για φαγητό στο σπίτι του και μετά συνέχιζε την εξέταση των ασθενών σε κοντινά χωριά.

Εξετάζοντας όλων των ειδών τις εθνικότητες, ο Dr Mashali πέρα από το γεγονός ότι δεχόταν ασθενείς χωρίς πληρωμή, έδινε και χρήματα για να μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Όπως έλεγε συχνά ο ίδιος, όταν καλούνταν να σχολιάσει το χρέος και την αποστολή του ως γιατρός: «Η ιατρική είναι ανθρωπιστικό επάγγελμα, και όχι εμπορικό. Ένας από τους γιατρούς, που με δίδαξαν στο πανεπιστήμιο, μου είπε κάποτε: Αν πρόκειται να ασκήσεις την ιατρική για να αγοράσεις ένα διαμέρισμα ή ένα πολυτελές αυτοκίνητο, στρέψε την προσοχή σου στα οικονομικά και στο χρηματιστήριο».


Μάλιστα, όταν ένας επιχειρηματίας που είχε μάθει για το ανιδιοτελές έργο του, του έδωσε 20.000 και ένα αυτοκίνητο, ενημερώθηκε αργότερα πως ο γιατρός- σύμβολο του ανθρωπισμού, είχε πουλήσει το αυτοκίνητο για να αγοράσει ιατρικά μηχανήματα και να βοηθήσει τους φτωχούς ασθενείς του.

Στα πλαίσια συνέντευξής του, ο περίφημος γιατρός είχε αποκαλύψει τον λόγο που αποφάσισε να μην αμοίβεται από τους φτωχούς και άπορους της χώρας του. «Ένα παιδάκι που έπασχε από διαβήτη ήρθε με την μητέρα του στο ιατρείο, κλαίγοντας. Έπρεπε να αρχίσει ενέσεις ινσουλίνης. Η μητέρα με δάκρυα, με ενημέρωσε πως αν αγόραζε τις ενέσεις ινσουλίνης δεν θα είχε χρήματα για να προμηθευτεί φαγητό. Είχε μόνο χρήματα για ψωμί». 

Το αγόρι λίγες μέρες μετά αυτοκτόνησε, αφήνοντας ένα σημείωμα στη μητέρα του, που εξηγούσε ότι δεν ήθελε να είναι βάρος για την οικογένεια και τα αδέλφια του. Όταν ο Dr Mashali πήγε να βοηθήσει, ήταν πολύ αργά καθώς το αγόρι κατέληξε στην αγκαλιά του. «Τότε ήταν που αποφάσισα να αφιερώσω τις γνώσεις μου για τη θεραπεία των φτωχών», είχε πει με θλίψη ο ίδιος.


Το διάβασα στο jenny.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,570,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,31,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,37,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,40,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9093,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,30,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2281,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,20,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,445,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Mohamed Mashali - Ο «γιατρός των φτωχών» και η συγκλονιστική ιστορία του
Mohamed Mashali - Ο «γιατρός των φτωχών» και η συγκλονιστική ιστορία του
Mohamed Mashali - Ο «γιατρός των φτωχών» και η συγκλονιστική ιστορία του
https://pbs.twimg.com/media/EeBS3JnU0Ac_Rcb.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/mohamed-mashali.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/mohamed-mashali.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content