Dighton Rock: Ο βράχος χιλιάδων ετών στις ΗΠΑ με το μυστηριώδες μήνυμα. Ποιος αρχαίος πολιτισμός το έγραψε;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Dighton Rock: Ο βράχος χιλιάδων ετών στις ΗΠΑ με το μυστηριώδες μήνυμα. Ποιος αρχαίος πολιτισμός το έγραψε;

👉Ένας τεράστιος βράχος στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, που όχι μόνο δεν ταιριάζει με... το γύρω περιβάλλον του αλλά περιέχει στην επιφάνεια απίστευτα αρχαίες επιγραφές. Πολλοί έχουν προσπαθήσει να ξεκλειδώσουν τις εξαιρετικά αμφιλεγόμενες αλήθειες που κρύβει, σχετικά με την εμβέλεια και την προέλευση του αρχαίου πολιτισμού που τον δημιούργησε.

Το Dighton Rock είναι ένας ογκόλιθος 40 τόνων που έφτασε στον ποταμό Taunton “γλιστρώντας” κατά το λιώσιμο των πάγων, την τελευταία περίοδο της Εποχής των Παγετώνων, όπως φαίνεται να είναι γενικότερα αποδεκτό, μέχρι να ανατραπεί αυτή η θεωρία. Έχει ύψος 5 πόδια (1,5 μέτρα), πλάτος 9,5 πόδια (2,9 μέτρα) και μήκος 11 πόδια (3,4 μέτρα) και αποτελείται από γκρίζο-καφέ κρυσταλλικό ψαμμίτη.

Πέρα από το μέγεθος και την ιδιομορφία του σε σχέση με την περιοχή που “βρέθηκε” ή “τοποθετήθηκε”, είναι τα πετρογλυφικά σε μια από τις έξι πλευρές του που έχουν τραβήξει τους προβολείς της δημοσιότητας και έχουν δώσει έμπνευση για περισσότερα από 1000 βιβλία και άρθρα, ενώ δημιούργησαν και τη βάση δεδομένων για περισσότερες από 35 υποθέσεις πάνω σε αυτά.

Το μυστήριο του Βράχου Dighton ξεκίνησε το 1680, όταν ο αιδεσιμότατος John Danforth που τον επισκέφτηκε,θεώρησε ότι τα γλυπτά επάνω του χαράχτηκαν από ιθαγενείς Αμερικανούς και υποτίθεται ότι περιέγραφαν την ιστορία από ένα “ξύλινο σπίτι”, δηλαδή ενός πλοίου που έφτασε οπότε και ξεκίνησε μία μάχη μεταξύ των ντόπιων και των νεοφερμένων.

Αργότερα, το 1767, μία άλλη υπόθεση διατυπώθηκε από τον Ezra Stiles, πρόεδρο του Yale College. Ο Stiles ισχυρίστηκε ότι οι διάσημοι ναυτικοί, οι Φοίνικες, είχαν φτάσει μέχρι τη Βόρεια Αμερική σε, τουλάχιστον, ένα ταξίδι τους. Το μήνυμα που χάραξαν υποτίθεται ότι αναφέρει την δήλωσή τους πως έφτασαν εκεί.

Πολύ αργότερα, ο Δανός συγγραφέας Charles Christian Rafn, το 1837, μέσα από 40 σελίδες ανάλυσης και εξηγήσεων, θεώρησε πως οι επιγραφές ήταν σίγουρα Νορβηγικές. Έτσι, ο βράχος έγινε μία «υπόθεση των Βίκινγκ».

Στις αρχές του επόμενου αιώνα, το 1912, ο Edmund Burke Delabarre, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Brown, αφού μελέτησε τα γλυπτά για πολλά καλοκαίρια κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν Πορτογαλικά. Μάλιστα, αυτή η υπόθεση υποστηρίχθηκε, από την κυβέρνηση της Πορτογαλίας και τον πορτογαλικό πληθυσμό.

Έκτοτε, πολλοί μελετητές, ερασιτέχνες αρχαιολόγοι, μαθητές και τουρίστες έχουν κάνει το ταξίδι τους για να επισκεφθούν τον περίεργο βράχο και να προσπαθήσουν να αποκρυπτογραφήσουν τα σημάδια, δίνοντας ο καθένας την δική του ερμηνεία, ή υποστηρίζοντας κάποιες που πρηγήθηκαν.

Θα προσπαθήσουμε, λοιπόν κι εμείς να δώσουμε την δική μας ερμηνεία, αφού σημειωθεί πρώτα ότι ο Delabarre είχε αναφέρει πως ο συγκεκριμένος βράχος είχε ένα κάποιο είδος υπνωτιστικής επίδρασης στους ανθρώπους. Ήταν δηλαδή κάτι σαν το γνωστό Τεστ Rorschach, πάνω στο οποίο οι άνθρωποι τείνουν να βλέπουν αυτό θέλουν να δουν και να πιστέψουν.

Έτσι, λοιπόν, στην δική μας φανταστική υπόθεση θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως η άποψη του Ezra Stiles, περί Φοινικικής προέλευσης των γλυπτών στοιχείων είναι εν μέρη σωστή, εφόσον παραδεχτούμε πως το λεγόμενο Φοινικικό Αλφάβητο Προήλθε από τους Ηπειρώτες Φοίνικες. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα είναι απλά. Πάρα πολλά στοιχεία, ενδείξεις και πολλές υποθέσεις, όπως το Πραγματικό Ταξίδι του Οδυσσέα ως τις Ακτές της Αμερικής, σύμφωνα με τους Εριέττα Μέρτζ και Ζίγκφριντ Πετρίδη, δείχνουν πως οι Έλληνες, πριν μερικές χιλιετίες και, ίσως, στην Εποχή των Παγετώνων, είχαν την δυνατότητα και την ικανότητα να ταξιδεύουν σε όλες τις θάλασσες και τους ωκεανούς και, φυσικά, σε απομακρυσμένες ηπείρους, όπως η σημερινή Αμερική. Γιατί να μην τα είχαν καταφέρει και οι Ηπειρώτες Φοίνικες, δηλώνοντας την παρουσία τους μέσω των γλυπτών “γραμμάτων” στον Βράχο Dighton;

Όπως και να έχει, όποια και αν θα μπορούσε να είναι η αλήθεια, σίγουρα ο βράχος κρύβει πίσω του έναν αρχαία πολιτισμό που ενδεχομένως να μην άφησε απογόνους. Στις μέρες μας, το Dighton Rock, βρίσκεται μέσα σε ένα ειδικά κατασκευασμένο μουσείο για να το προστατεύει από τα πιθανά γκράφιτι τουριστών και επισκεπτών, αλλά κυρίως από τα στοιχεία της φύσης. 


Το διάβασα στο www.diadrastika.com
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης,
Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες,
Αυτοβελτίωσης και Αφυπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,392,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1791,ΑΠΟΨΕΙΣ,14,Άρθρα,808,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,87,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,636,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,79,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,701,ΒΙΝΤΕΟ,164,ΒΟΛΟΣ,17,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1784,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,104,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,434,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,19,ΕΡΕΥΝΕΣ,24,ΖΩΗ,101,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,5,Θεσσαλία,1313,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,15,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,163,Κόσμος,9312,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,4,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,29,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,154,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1491,Πολιτική,6766,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5796,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,69,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,54,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1034,Τοπικά,11669,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2435,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,23,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,63,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,533,Eco-News,2701,GP - info,5,voice healing therapy,18,
ltr
item
Ploumistos.com: Dighton Rock: Ο βράχος χιλιάδων ετών στις ΗΠΑ με το μυστηριώδες μήνυμα. Ποιος αρχαίος πολιτισμός το έγραψε;
Dighton Rock: Ο βράχος χιλιάδων ετών στις ΗΠΑ με το μυστηριώδες μήνυμα. Ποιος αρχαίος πολιτισμός το έγραψε;
Dighton Rock: Ο βράχος χιλιάδων ετών στις ΗΠΑ με το μυστηριώδες μήνυμα. Ποιος αρχαίος πολιτισμός το έγραψε;
https://i.ytimg.com/vi/Lgpfdwn1pno/maxresdefault.jpg
https://i.ytimg.com/vi/Lgpfdwn1pno/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/dighton-rock.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/dighton-rock.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content