Ενέσιμα και αυτόνομα μικρορομπότ θα κυλούν μέσα στις φλέβες σας

Ενέσιμα και αυτόνομα μικρορομπότ θα κυλούν μέσα στις φλέβες σας

👉Οι επιστήμονες δημιούργησαν έναν στρατό μικροσκοπικών τετράποδων ρομπότ, πολύ... μικρά για να φανούν με γυμνό οφθαλμό, τα οποία περπατούν όταν διεγείρονται με λέιζερ και θα μπορούν να εγχυθούν στο σώμα μέσω υποδερμικών βελόνων, σύμφωνα με μελέτη.

Τα μικροσκοπικά ρομπότ θεωρείται ότι έχουν μια σειρά πιθανών χρήσεων, ιδιαίτερα στην ιατρική, και οι Αμερικανοί ερευνητές δήλωσαν ότι αυτά τα νέα ρομπότ προσφέρουν «τη δυνατότητα εξερεύνησης βιολογικών περιβαλλόντων» (σ.ι. όπως το ανθρώπινο σώμα).

Μία από τις κύριες προκλήσεις στην ανάπτυξη αυτών των ρομπότ μεγέθους ενός κυττάρου, ήταν ο συνδυασμός των κυκλωμάτων ελέγχου και των κινούμενων μερών τους λόγω του μικροσκοπικού μεγέθους τους.

Τα ρομπότ που περιγράφονται στο επιστημονικό περιοδικό Nature έχουν πλάτος μικρότερο από 0,1 χιλιοστά - περίπου το πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας - και έχουν τέσσερα πόδια που τροφοδοτούνται από ενσωματωμένα ηλιακά κύτταρα.

Στέλνοντας φως λέιζερ σε αυτά τα ηλιακά κύτταρα, οι ερευνητές μπόρεσαν να προκαλέσουν κίνηση στα πόδια ενός ρομπότ , κάνοντας το να περπατήσει.

Ο Marc Miskin ένας από τους συγγραφείς της μελέτης του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας, δήλωσε στο AFP ότι μια βασική καινοτομία της έρευνας ήταν ότι τα πόδια – αυτό που τα ενεργοποιεί- μπορεί να ελεγχθεί με ηλεκτρονικά σιλικόνης.

"Πενήντα χρόνια συρρίκνωσης των ηλεκτρονικών μερών έχουν οδηγήσει σε μερικές εξαιρετικά μικροσκοπικές τεχνολογίες: μπορείτε να δημιουργήσετε αισθητήρες, υπολογιστές, μνήμη, σε πολύ μικρούς χώρους", είπε. "Αλλά, αν θέλετε ένα ρομπότ, χρειάζεστε κάτι να τα ενεργοποιεί, να κάνει τα μέρη τους να κινούνται."


«Υπολογίζοντας τι είναι δυνατό»

Οι ερευνητές παραδέχτηκαν ότι οι δημιουργίες τους είναι προς το παρόν πιο αργές από άλλα μικρομπότ που «κολυμπούν», λιγότερο εύκολο να ελεγχθούν σε σχέση με αυτά που καθοδηγούνται από μαγνήτες και δεν αισθάνονται το περιβάλλον τους.

Τα ρομπότ είναι πρωτότυπα που καταδεικνύουν τη δυνατότητα ενσωμάτωσης ηλεκτρονικών στα μέρη που βοηθούν τη συσκευή να κινείται, δήλωσε ο Miskin, προσθέτοντας ότι αναμένουν η τεχνολογία θα αναπτυχθεί γρήγορα.

"Το επόμενο βήμα είναι να χτίσουμε εξελιγμένα κυκλώματα: μπορούμε να κατασκευάσουμε ρομπότ που αισθάνονται το περιβάλλον τους και ανταποκρίνονται; Και οι μικροσκοπικές προγραμματιζόμενες μηχανές; Μπορούμε να τις κάνουμε ικανές να τρέχουν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση;"

Ο Miskin είπε ότι οραματίζεται βιοϊατρικές χρήσεις για τα ρομπότ ή εφαρμογή τους στην επιστήμη υλικών, όπως η επισκευή υλικών σε μικροκλίμακα.

"Αλλά αυτή είναι μια πολύ καινούργια ιδέα και προσπαθούμε ακόμα να καταλάβουμε τι είναι δυνατό", πρόσθεσε.

«Καταπιείτε τον χειρουργό σας»

Οι ερευνητές είπαν ότι είναι σε θέση να παράγουν τα μέρη των ρομπότ παράλληλα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να παράγουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο από αυτά, σε κάθε φύλλο σιλικόνης τεσσάρων ιντσών.

Τα πόδια κατασκευάστηκαν από πλατίνα πάχους ενός νανομέτρου που κάμπτεται όταν διεγείρεται με φως λέιζερ, κάνοντας έτσι τα ρομπότ να περπατούν.
Η μέση ταχύτητά τους ήταν περίπου το μήκος του σώματος τους ανά λεπτό, ανέφερε η μελέτη, προσθέτοντας ότι ήταν «συγκρίσιμη με αυτή έρποντων βιολογικών μικροοργανισμών».
Τα ρομπότ μπορούν να επιβιώσουν σε εξαιρετικά όξινα περιβάλλοντα και σε μεταβολές θερμοκρασίας άνω των 200 βαθμών Κέλβιν (-73 βαθμούς Κελσίου), ανέφερε η μελέτη.

Σε ένα σχόλιο που δημοσιεύθηκε επίσης στο Nature, ο Allan Brooks και ο Michael Strano του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) ανέφεραν ότι η φιλοσοφία των ρομπότ που είναι αρκετά μικρά για να ταξιδέψουν εν μέσω αιμοφόρων αγγείων υπήρχε από τότε που ο βραβευμένος με Νόμπελ Ρίτσαρντ Φέιμαν μίλησε για τη δυνατότητα «κατάποσης του χειρουργού» το 1959.
Είπαν ότι η νέα μελέτη παρέχει "ένα σαφές όραμα" για την επίλυση της πρόκλησης της δημιουργίας ενός μικροσκοπικού ρομπότ που μπορεί και να μετατρέψει την ενέργεια σε κίνηση και να μπορεί να προγραμματιστεί.

"Τα ρομπότ των μελετητών, αν και δεν είναι αυτόνομα στην τρέχουσα μορφή τους, μπορούν να θεωρηθούν ως μια πλατφόρμα στην οποία μπορούν να συνδεθούν " εγκέφαλοι ", μαζί με μια μπαταρία", ανέφεραν οι ερευνητές, προβλέποντας ότι "το εμπόδιο της ανάπτυξης αυτόνομου προγραμματισμού των μικρο-ρομπότ θα ξεπεραστεί σύντομα ". 


Το διάβασα στο thesecretrealtruth.blogspot.com
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,569,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,30,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,37,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,38,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9093,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2280,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,19,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,445,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Ενέσιμα και αυτόνομα μικρορομπότ θα κυλούν μέσα στις φλέβες σας
Ενέσιμα και αυτόνομα μικρορομπότ θα κυλούν μέσα στις φλέβες σας
Ενέσιμα και αυτόνομα μικρορομπότ θα κυλούν μέσα στις φλέβες σας
https://assets.nst.com.my/images/articles/zee2708injectibles_NSTfield_image_socialmedia.var_1598496858.jpg
https://i.ytimg.com/vi/VUeax-zkqaQ/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_925.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_925.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content