Καταγγελία για μεθοδευμένη απόκρυψη των κρουσμάτων στα νησιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Καταγγελία για μεθοδευμένη απόκρυψη των κρουσμάτων στα νησιά

👉Σοβαρά ερωτήματα και έντονο προβληματισμό προκαλεί η παρέμβαση του Τομεάρχη... Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση ο οποίος ξεκάθαρα καταγγέλλει πως η κυβέρνηση μεθόδευσε από τα μέσα Ιουλίου την πλημμελή ενημέρωση της κοινωνίας για την πραγματική κατάσταση στα νησιά ως προς τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων Covid-19.

Κατηγορεί δε την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ για εκούσια απόκρυψη του αριθμού των προσβεβλημένων από τον κορωνοϊό ιδιαίτερα όσον αφορά την Πάρο και την Αντίπαρο. Η Ζούγκλα είχε εγκαίρως προειδοποιήσει πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη στην Πάρο και πώς υπήρχαν στοιχεία που θεμελίωναν την υποψία πώς αποκρυβόταν συνειδητά ο ακριβής αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί.

Το δημοσίευμα της Ζούγκλας της 7ης Αυγούστου με τίτλο «Θρίλερ με τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων» αναφέρει πώς επικρατούσε από τότε κομφούζιο στην Πάρο και την Αντίπαρο σχετικά με τους ακριβείς αριθμούς κρουσμάτων αλλά και την αξιόπιστη ιχνηλάτηση των πολιτών που είχαν διαγνωσθεί πώς προσεβλήθησαν από τον covid-19. Όσον αφορά την Πάρο, το δημοσίευμα αποκάλυπτε ότι κυριαρχούσε αμφιβολία, έντονος προβληματισμός και αγωνία ως προς την ακριβή αποτύπωση του αριθμού των κρουσμάτων και την προέλευση τους.

Προκειμένου να θεμελιώσει την κατηγορία του ο Γιάννης Ραγκούσης έδωσε στην δημοσιότητα έγγραφο του ΕΟΔΥ προς Περιφέρειες δια του οποίου τους απαγορεύει την δημοσίευση πληροφοριών περί της πορείας της πανδημίας και περί κρουσμάτων στις περιοχές αρμοδιότητας τους.

Ο ΕΟΔΥ υπενθυμίζει πώς μόνον αυτός έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη της δημοσιοποίησης στοιχείων που αφορούν την πανδημία.

Δείτε το έγγραφο του ΕΟΔΥ:

Η δήλωση Ραγκούση

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μας για τον κορωνοϊό στην Πάρο και την Αντίπαρο, καθώς και μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα ένα άκρως αποκαλυπτικό έγγραφο που αποδεικνύει ότι τελικά η απόκρυψη των στοιχείων για τα κρούσματα του ιού στα νησιά ήταν κεντρικά σχεδιασμένη από τα μέσα Ιουλίου», αναφέρει σε σημερινή του γραπτή δήλωση ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ραγκούσης.

«Συγκεκριμένα, με το έγγραφο που επισυνάπτεται, από τις 16 Ιουλίου, επιβλήθηκε στις μονάδες υγείας των νησιών να σταματήσουν να ενημερώνουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες για τα κρούσματα κορωνοϊού, αναφέροντας πως η αρμοδιότητα για την ενημέρωση για τα επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID 19 ανήκει αποκλειστικά στον ΕΟΔΥ» συνεχίζει ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι επομενως «η ενημέρωση για το τι θα εξελισσόταν σε κάθε νησί, θα συνεχιζόταν αποκλειστικά από τον ΕΟΔΥ», «όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ».


«Στην πράξη, από εκείνη την ημέρα και μετά, σταμάτησε κάθε ενημέρωση προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών για τα κρούσματα που μόνον εκ των υστέρων μάθαμε ότι αυξάνονταν υπέρμετρα», υπογραμμίζει ο Γ. Ραγκούσης.

«Ποτέ και κανείς δεν προειδοποίησε, είτε με το 112, είτε με επίσημες ανακοινώσεις. Ποτέ και κανείς επίσημα δεν πληροφόρησε τους τοπικούς πληθυσμούς για την έξαρση της νόσου, παρά μόνο όταν ήρθε η ώρα να επιβληθούν τα έκτακτα μέτρα -εκ των υστέρων- κι αφού η μόλυνση ανθρώπων είχε πάρει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις. Ποτέ και κανείς δεν έδωσε τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να λάβουν κι αυτοί από πλευράς τους, αυξημένα μέτρα για την προστασία της υγείας τους», τονίζει και καταλήγει :

«Έτσι, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας αφέθηκαν από την κυβέρνηση -συνειδητά και σχεδιασμένα-να συνεχίζουν ανυποψίαστοι κι αμέριμνοι τις διακοπές και τις δουλειές τους, μη γνωρίζοντας τον άμεσο κίνδυνο που διέτρεχε η υγεία τους καθώς και η υγεία των οικείων τους με τους οποίους έρχονταν σε επαφή. Πλέον, για την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπάρχει τεράστιο ζήτημα ευθύνης».

Νοσοκομειακοί Γιατροί: «Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκρύπτονται επιβεβαιωμένα κρούσματα»

Σε παρόμοιες καταγγελίες είχε προχωρήσει με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) η οποία κάνει λόγο για απόκρυψη στοιχείων που αφορούν τη δημόσια υγεία.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκρύπτονται επιβεβαιωμένα κρούσματα. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες σωματείων για συγκάλυψη – αποσιώπηση και άρνηση ενημέρωσης των εργαζομένων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους που έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα...», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών.

Συγκεκριμένα με επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ τόνιζε τα εξής:

«Με αφορμή ενημερωτικά δελτία τύπου Κέντρων Υγείας τουριστικών προορισμών για τον αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19, οι διοικήσεις των αντίστοιχων Υγειονομικών Περιοχών (ΥΠΕ) έδωσαν εντολή να μην εκδίδονται δελτία τύπου χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και συνεννόηση με τις ΥΠΕ. Ωστόσο, εδώ και έναν μήνα από τότε που δόθηκε η εντολή, δεν έχει γίνει απολύτως καμία σχετική ενημέρωση προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες, ούτε από τις ΥΠΕ, ούτε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).


«Ποιόν εξυπηρετεί η ανεπίτρεπτη τακτική απόκρυψης, που θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες, αν όχι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού;».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκρύπτονται επιβεβαιωμένα κρούσματα. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες σωματείων για συγκάλυψη - αποσιώπηση και άρνηση ενημέρωσης των εργαζομένων σε μεγάλους εργασιακούς που έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους.

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση έχει το θράσος να κουνάει το δάκτυλο στον λαό και τη νεολαία και να κλείνει σε όλες τις πτώσεις την 'ατομική ευθύνη».

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η ΟΕΝΓΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας και να διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού και για την πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας:

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που υπαγορεύει η συνείδηση μας και ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας, ο οποίος στο άρθρο 16 ορίζει ότι ο γιατρός έχει την υποχρέωση να εφιστά την προσοχή της κοινότητας, στην οποία ανήκει, σε θέματα που έχουν σχέση με τη δημόσια υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών.

Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού δε θα γίνουμε. Δε μας πτοούν ούτε απαγορεύσεις, ούτε πιέσεις, ούτε απειλές από οποιονδήποτε και αν προέρχονται».

«Ομολογία της κυβέρνησης για την απόφασή της να αποκρύπτει τα κρούσματα ανά νησί»

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ο Γιάννης Ραγκούσης είχε δημοσιοποιήσει την καταγγελία του. Συγκεκριμένα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε τα εξής:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τις σημερινές δηλώσεις των αρμόδιων υφυπουργών, ομολόγησε πως ήταν κεντρική της απόφαση να αποκρύπτει τα κρούσματα κορωνοϊού ανά νησί», δήλωσε ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης απαντώντας στις δηλώσεις των υφυπουργών Πολιτικής Προστασίας και Υγείας, Ν. Χαρδαλιά και Β. Κοντοζαμάνη.

«Επομένως, ομολόγησαν πως, ακόμη και όταν έβλεπαν τη μεγάλη και δυσανάλογη αύξηση των κρουσμάτων σε Πάρο και Αντίπαρο -που τους οδήγησε στην εκ των υστέρων λήψη έκτακτων μέτρων-, συνειδητά δεν ειδοποίησαν έγκαιρα κανέναν πολίτη», σημειώνει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας: «ούτε 112, ούτε προειδοποιητικές ανακοινώσεις».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει πως «πρόκειται για δημόσια αναγνώριση, όχι απλώς ευθύνης, αλλά ενοχής απέναντι σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους». «Γνώριζαν τι ακριβώς εξελισσόταν και δεν έλεγαν τίποτε. Ούτε στους κατοίκους, ούτε στους παραθεριστές, ούτε στο κοινωνικό περιβάλλον των παραθεριστών σε όλη την Ελλάδα και εκτός αυτής», υπογραμμίζει ο κ. Ραγκούσης και προσθέτει:

«Η δε πρόχειρη δικαιολογία τους πως δήθεν δεν ήθελαν τη στοχοποίηση συγκεκριμένων νησιών, δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Απλούστατα διότι, όταν επέβαλλαν εντελώς ξαφνικά έκτακτα μέτρα, ανά νησί τα επέβαλλαν κι όχι ανά περιφερειακή ενότητα. Και τότε δεν επήλθε απλώς η στοχοποίηση αλλά επήλθε ο ξαφνικός θάνατος των συγκεκριμένων νησιών».

Η απάντηση Χαρδαλιά

Προηγουμένως, το πρωί της Τρίτης 18 Ιουλίου ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε δηλώσει τα εξής: Εξηγώντας το πώς ελήφθη η απόφαση για περιοριστικά μέτρα στην Πάρο και την Αντίπαρο ο κ. Χαρδαλιάς είπε αρχικά ότι «η μη ανακοίνωση κρουσμάτων ανα νησί γίνεται για να μην υπάρχουν αυθαίρετα συμπεράσματα γιατί ο αριθμός αυτός δεν είναι το μοναδικό κριτήριο».


«Τα χωροταξικά κριτήρια επηρεάζονται από την ιχνηλάτηση. Αλλιώς αντιμετωπίζουμε 20 κρούσματα σε συγκεκριμένο κλάστερ, αλλιώς 20 κρούσματα με πολλές επαφές, αλλιώς 20 κρούσματα με ελάχιστες επαφές ή σε χώρους μαζικού συγχρωτισμού. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν δεδομένα από ανθρώπους που έχουν φύγει από περιοχές και έχουν βρεθεί θετικοί. Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μπορεί να αποτελεί τη βάση του επιδημιολογικού φορτίου» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς.

Χαρακτήρισε, δε, αστήριχτη τη φημολογία περί εκατοντάδων αδήλωτων κρουσμάτων. «Κανένα εργαστήριο δεν θα ρισκάρει να χάσει την άδειά του, ελέγχουμε τα εργαστήρια. Δεν υπάρχει λόγος πανικού στα δύο νησιά. Υπάρχουν κρούσματα αλλά είναι απομωνομένα. Η κατάσταση είναι υπό απόλυτο έλεγχο. Οι ιχνηλατήσεις έχουν μεγάλο εύρος».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το zougla.gr με τον Γιάννη Ραγκούση αργά το απόγευμα της Τρίτης το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε όλα τα προηγούμενα και επέμενε στις καταγγελίες του για τον τρόπο διαχείρισης αυτού του κύματος της υγειονομικής κρίσης από τους κρατικούς φορείς και την κυβέρνηση.

Κατόπιν όλων τούτων είναι σαφές πώς εντοπίζονται σοβαρές πολιτικές, ενδεχομένως δε και ποινικές ευθύνες ως προς τον τρόπο αλλά και τον χρόνο αντίδρασης των κρατικών μηχανισμών και της κυβέρνησης στο διάστημα από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου.

Πρόκειται για το διάστημα που καταγράφεται η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων σε συγκεκριμένους γεωγραφικούς χώρους (Χαλκιδική, Πόρος, Πάρος, Αντίπαρος κλπ) όπου εντοπίστηκαν και πυρήνες υπερμετάδοσης του ιού. Τα νέα κρούσματα μόλυναν με την σειρά τους συμπολίτες τους είτε κατά την παραμονή τους στον τόπο διακοπών τους είτε μετά την επιστροφή τους στον τόπο καταγωγής τους.


Το διάβασα στο www.zougla.gr
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης,
Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες,
Αυτοβελτίωσης και Αφυπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,392,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1787,ΑΠΟΨΕΙΣ,12,Άρθρα,808,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,86,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,634,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,76,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,698,ΒΙΝΤΕΟ,164,ΒΟΛΟΣ,15,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1781,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,102,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,423,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,19,ΕΡΕΥΝΕΣ,24,ΖΩΗ,99,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,5,Θεσσαλία,1313,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,15,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,162,Κόσμος,9307,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,3,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,29,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,147,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1490,Πολιτική,6766,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5794,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,69,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,54,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1034,Τοπικά,11667,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2432,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,23,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,62,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,530,Eco-News,2698,GP - info,5,voice healing therapy,18,
ltr
item
Ploumistos.com: Καταγγελία για μεθοδευμένη απόκρυψη των κρουσμάτων στα νησιά
Καταγγελία για μεθοδευμένη απόκρυψη των κρουσμάτων στα νησιά
Καταγγελία για μεθοδευμένη απόκρυψη των κρουσμάτων στα νησιά
https://www.zougla.gr/assets/images/2915011.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_885.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_885.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content