Ανθρώπινοι σκελετοί μεγάλων διαστάσεων στην Κεφαλονιά

Ανθρώπινοι σκελετοί μεγάλων διαστάσεων στην Κεφαλονιά

👉Η Κεφαλονιά, ή αλλιώς Κεφαλληνία, είναι το μεγαλύτερο και πιο νησί των Επτανήσων, στο... Ιόνιο Πέλαγος. Είναι επίσης γνωστή για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν τα σπήλαια του νησιού, όπως η βαραθρώδη σπηλαιολίμνη Μελισσάνη, με πολλούς τουρίστες να την επισκέπτονται. Αλλά, μπορεί να υπάρχουν ανθρώπινοι σκελετοί μεγάλων διαστάσεων στην Κεφαλονιά;

Το νησί, του οποίου οι πρώτοι γνωστοί κάτοικοι θεωρούνται πως ήταν οι Λέλεγες, έχει γίνει “μήλον της έριδος” για πολλούς ερευνητές και αρχαιολόγους, που το θεωρούν και το προτείνουν σαν την πιθανότερη πατρίδα του Ομηρικού Οδυσσέα, καθώς διάφορες ενδείξεις, ύστερα από μελέτες, τους οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα, αντί για την γειτονική Ιθάκη.

Στον οικισμό Μαζαρακάτα, σύμφωνα με πολλούς επισκέπτες υπάρχει παρατημένος αρχαιολογικός χώρος με 16 θολωτούς τάφους και 83 ταφές διαφόρων σχημάτων και μεγεθών, ανάλογα με το νεκρό. Κάτω από τους τάφους υπήρχαν δρόμοι και σπήλαια μέσα στα οποία γινόταν η μεταφορά των νεκρών. Αξίζει απόλυτα να το επισκεφθεί κάποιος. Δεν υπάρχει ξεναγός ή εισιτήριο.

Αυτή η περιγραφή είναι μια σχεδόν συνηθισμένη κατάσταση που μπορεί να συναντήσει κανείς σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Πολλοί Έλληνες και ξένοι τουρίστες αναρωτιούνται για να ποιο λόγο μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά απαντήσεις δεν βρίσκονται ή δεν είναι πάντα ικανοποιητικές. Κατά συνέπεια, αποτελούν ένα μυστήριο, όπως μυστήριο αποτελεί και το παρακάτω μικρό άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 07/08/1908:

Με τηλεγράφημά του προς το Υπουργείο Εσωτερικών, τον Αύγουστο του 1908, ο Νομάρχης Κεφαλονιάς ανέφερε ότι οι ανασκαφές που ήταν σε εξέλιξη στο χωριό Μαζαρακάτα, είχαν φέρει στο φως πλήθος τάφων της προμυκηναϊκής εποχής, οι οποίοι, ως επί το πλείστον, ήταν ανέπαφοι.

Κατά τη διάνοιξη των τάφων βρέθηκαν ανθρώπινοι σκελετοί μεγάλων διαστάσεων και πληθώρα κτερισμάτων, όπως ζώνες από καθαρό χρυσό, μικρά χρυσά και ασημένια κοσμήματα, σκεύη κλπ. Από τον μεγάλο αριθμό των ανακαλυφθέντων τάφων φαινόταν ότι το μέρος όπου βρέθηκαν ήταν νεκροταφείο κάποιας μεγάλης κοντινής πόλης, της οποίας τα ερείπια αναμένονταν να αποκαλυφθούν, εάν συνεχίζονταν οι ανασκαφές. Όπως αναφερόταν στο σχετικό τηλεγράφημα, είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη φύλαξη των ευρημάτων.

Όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς, στην είδηση της εποχής αναδημοσιεύτηκε στο strangepress.gr, δεν αναφέρονται συγκεκριμένα μεγέθη για τους “ανθρώπινους σκελετούς μεγάλων διαστάσεων” οπότε δεν είναι εύκολο να πει κάποιος αν πρόκειται για “γίγαντες” ή απλά για πολύ ψηλούς ανθρώπους, περισσότερο από τον μέσο όρο της εποχής εκείνης ή της σημερινής. Ωστόσο, έρχεται να μας θυμίσει πως δεν είναι η πρώτη φορά που φαίνεται να συναντούμε υπερμεγέθη σκελετούς. Ο Σκελετός Κύκλωπα που Βρέθηκε στην Κοζάνη, είναι ένα καλό παράδειγμα. Από εκεί και πέρα, όλα αυτά είναι θέματα έρευνας και αντίληψης του καθενός.

Το διάβασα στο www.diadrastika.com
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,569,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,30,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,37,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,38,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9093,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2280,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,19,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,445,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Ανθρώπινοι σκελετοί μεγάλων διαστάσεων στην Κεφαλονιά
Ανθρώπινοι σκελετοί μεγάλων διαστάσεων στην Κεφαλονιά
Ανθρώπινοι σκελετοί μεγάλων διαστάσεων στην Κεφαλονιά
https://kefaloniamagazine.gr/wp-content/uploads/2020/08/1-1637-681x426.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_792.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_792.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content