Έρχονται οι πυρηνικές μπαταρίες που δε θα χρειάζονται ποτέ φόρτιση!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έρχονται οι πυρηνικές μπαταρίες που δε θα χρειάζονται ποτέ φόρτιση!

👉Το αιώνιο πρόβλημα της αποθήκευσης ενέργειας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, χάρη... και στην “έκρηξη” της ηλεκτροκίνησης. Πέρα από τα smartphones και τις φορητές ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα κατακλύζουν τον κόσμο, από ηλεκτρικά πατίνια ή ηλεκτρικά ποδήλατα μέχρι ηλεκτρικά σκούτερ και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι μπαταρίες τους είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτή τη στιγμή, καθώς είναι βαριές και δεν προσφέρουν αρκετά μεγάλη αυτονομία. Μια “επανάσταση” στον τομέα των μπαταριών, λοιπόν, φαίνεται να έρχεται μέσα στα επόμενα χρόνια χάρη στις πυρηνικές μπαταρίες NDB!

H NDB είναι μια εταιρεία από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ που αναπτύσσει nano-diamond πυρηνικές μπαταρίες και υπόσχεται υψηλή πυκνότητα ενέργειας κατ’όγκο, αλλά το σημαντικότερο, εξάλειψη της ανάγκης επαναφόρτισης! Απλοϊκά, μπορούμε να τις δούμε σαν μικροσκοπικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες. Και, όπως γνωρίζουμε, μια πολύ μικρή ποσότητα ύλης μπορεί να παράξει τεράστια ποσά πυρηνικής ενέργειας.

Σύμφωνα με την NDB, οι πυρηνικές μπαταρίες της θα αντέχουν χωρίς φόρτιση από 10 έως… 28.000 χρόνια, ανάλογα με την εφαρμογή και τη χρήση. Σε ορισμένες εφαρμογές, όπως στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ίσως να είναι φθηνότερες και από τις τωρινές μπαταρίες ιόντων λιθίου. Και για όσους ανησυχούν για την ασφάλειά τους, η NDB υποστηρίζει πως πρακτικά θα είναι αδύνατο να καταστραφούν.

Τι είναι οι πυρηνικές μπαταρίες;

Ακούγεται πολύ καλό για να αληθινό… αλλά ας αναφέρουμε μερικές λεπτομέρειες επιπλέον. Στην “καρδιά” κάθε NDB (Nano Diamond Battery) μπαταρίας θα βρίσκεται ένα μικρό κομμάτι πυρηνικών αποβλήτων, συγκεκριμένα, τμήματα γραφίτη που έχουν απορροφήσει ραδιενέργεια από τις αντίστοιχες ράβδους (Ουρανίου, Πλουτωνίου κ.λπ.) και είναι, πλέον, ραδιενεργά καθαυτά.

Τα πυρηνικά, αυτά, απόβλητα είναι επικίνδυνα αν αφεθούν “ελεύθερα” στη φύση, όμως η NDB θα τα χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει μικροσκοπικά διαμάντια από άνθρακα-14, τα οποία θα λειτουργούν τόσο σαν ημιαγωγοί, όσο και σαν θερμοαγωγοί. Τα διαμάντια αυτά θα περικλείονται σε ένα “κέλυφος” από διαμάντι άνθρακα-12, το οποίο παράγεται φθηνά σε εργαστήριο, είναι αρκετά σκληρό και ανθεκτικό και “σφραγίζει” το ραδιενεργό υλικό, χωρίς κίνδυνο διαρροής. Ακόμα και σε περίπτωση χτυπήματος/σύγκρουσης, λοιπόν, η μπαταρία NDB είναι ασφαλής, ίσως και ασφαλέστερη από μια μπαταρία λιθίου που δύναται να αυτο-αναφλεγεί.


Ραδιενεργός γραφίτης ως πυρηνικό απόβλητο

Στη συνέχεια, πολλαπλές “στρώσεις” νανο-διαμαντιών τοποθετούνται η μια πάνω στην άλλη και συνδέονται με ένα μικρό κύκλωμα/πλακέτα και έναν supercapacitor για τη συλλογή, αποθήκευση και διανομή της παραγόμενης ενέργειας. Όλο αυτό το “πακέτο” θα είναι η τελική μπαταρία, που θα μπορεί να έχει οποιαδήποτε συμβατική μορφή, όπως ΑΑ, ΑΑΑ, 18650 (χρησιμοποιείται στα πατίνια/ποδήλατα), A123 (χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα) κ.λπ. Θεωρητικά, λοιπόν, ακόμα και ένα παλιότερο μοντέλο θα μπορεί να γίνει “retro-fitted” με μια NDB μπαταρία.

Φθηνές, ασφαλείς και “πανίσχυρες”

Και συνεχίζουμε με τις σχεδόν απίστευτες “υποσχέσεις” της NDB. Μια τέτοια μπαταρία δε θα χρειάζεται επαναφόρτιση πρακτικά ποτέ, αφού διαρκώς θα μπορεί να “αυτο-επαναφορτίζεται” με ταχύτατο ρυθμό, πολύ ταχύτερα από το discharge rate, την κατανάλωση ενέργειας δηλαδή. Τα επίπεδα ακτινοβολίας που θα εκπέμπει θα είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, μικρότερα από αυτά που εκπέμπει το ίδιο το ανθρώπινο σώμα. Και λόγω του πολύ μικρού μεγέθους τους θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και στην Ιατρική, π.χ. για ισόβια τροφοδοσία ενός βηματοδότη.

Επίσης, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε low-power εφαρμογές, για παράδειγμα σε αισθητήρες ενός διαστημικού σκάφους, με διάρκεια ζωής έως και 28.000 χρόνια.

Για να αντιληφθούμε τις δυνατότητές τους, ο Neel Naicker της NBD, δήλωσε πως μια NDB μπαταρία με μέγεθος όσο μια μπαταρία iPhone, θα μπορεί να “επαναφορτίζει” το κινητό, από το 0 στο 100%, έως 5 φορές μέσα σε 60′! Σε ένα ηλεκτρικό όχημα, θα μπορεί να αντέξει έως και 90 χρόνια. Άρα θα μπορεί να αφαιρείται από ένα παλιό όχημα και να τοποθετείται σε ένα νέο. Ενδιαφέρον concept που θα μπορούσε να συνδυαστεί ιδανικά με αυτό των hot-swappable μπαταριών της Nio, για τις οποίες γράψαμε πρόσφατα.

Σε περίπτωση “βλάβης” ενός στοιχείου της μπαταρίας, το υλικό θα μπορεί εύκολα να ανακυκλώνεται ώστε να δημιουργείται μια νέα μπαταρία. Και στο τέλος της ζωής της, το μόνο θα αφήνει πίσω θα είναι “άκακα υποπροϊόντα”. Και πως ακριβώς μια τέτοια, “θαυματουργή” μπαταρία μπορεί να κοστίζει λιγότερο από μια Li-Ion; Απλά διότι οι παραγωγοί πυρηνικής ενέργειας, αυτή τη στιγμή, πληρώνουν για να “ξεφορτωθούν” τα πυρηνικά απόβλητα. Άρα, η πρώτη ύλη για τις μπαταρίας της NDB θα έχει… αρνητικό κόστος για την εταιρεία.


Το διάβασα στο www.aetos-apokalypsis.com
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου




Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,409,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1846,ΑΠΟΨΕΙΣ,33,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,100,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,677,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,112,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,726,ΒΙΝΤΕΟ,175,ΒΟΛΟΣ,31,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1808,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,132,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,108,ΕΛΛΑΔΑ,618,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,61,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,123,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,21,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,31,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,238,Κόσμος,9409,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,14,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,37,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,246,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1504,Πολιτική,6779,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5873,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,71,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,56,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1058,Τοπικά,11676,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2502,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,27,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,80,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,584,Eco-News,2726,GP - info,5,voice healing therapy,24,
ltr
item
Ploumistos.com: Έρχονται οι πυρηνικές μπαταρίες που δε θα χρειάζονται ποτέ φόρτιση!
Έρχονται οι πυρηνικές μπαταρίες που δε θα χρειάζονται ποτέ φόρτιση!
Έρχονται οι πυρηνικές μπαταρίες που δε θα χρειάζονται ποτέ φόρτιση!
https://getelectric.gr/wp-content/uploads/2020/08/%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-NDB.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_681.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_681.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content