Οι καύσωνες διαρκούν περισσότερο και είναι συχνότεροι παγκοσμίως, σύμφωνα με νέα έρευνα

Οι καύσωνες διαρκούν περισσότερο και είναι συχνότεροι παγκοσμίως, σύμφωνα με νέα έρευνα

👉Οι καύσωνες έχουν αυξηθεί τόσο σε ένταση όσο και σε συχνότητα σε σχεδόν κάθε σημείο της γης από το 1950, σύμφωνα με την πρώτη έρευνα η οποία εστιάζει σε τοπικό κάθε φορά επίπεδο. 

Η μελέτη εντόπισε ότι η κλιμάκωση στους καύσωνες ποικίλλε στον πλανήτη, με τον Αμαζόνιο, την βορειοανατολική Βραζιλία, την δυτική Ασία και τη Μεσόγειο να εμφανίζουν ταχύτερη αλλαγή, απ’ ότι, για παράδειγμα, η νότια Αυστραλία και η Βόρεια Ασία. Η μόνη κατοικημένη περιοχή όπου δεν παρατηρήθηκε μια τέτοια τάση ήταν οι Κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Communications, βρήκε μια ξεκάθαρη αυξημένη τάση στον συνολικό αριθμό των ημερών καύσωνα στην πλειοψηφία των περιοχών. Οι καύσωνες διαρκούν περισσότερο τα τελευταία 70 έτη.

Το μόνο χαρακτηριστικό που σχετίζεται με τους καύσωνες και δεν έχει αυξηθεί σε παγκόσμια κλίμακα ήταν η μέση ένταση, δηλαδή η μέση θερμοκρασία όλων των καυσώνων ανά εποχή. Τα μόνα μέρη όπου αυτός ο αριθμός αυξήθηκε είναι στην νότια Αυστραλία και σε σημεία της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής.

Αλλά οι επιστήμονες εξέτασαν επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό, γνωστό ως σωρευτική ζέστη – ή σωρευτική ένταση – που εκτιμά πόση επιπλέον ζέστη υπήρξε σε έναν ακραίο καύσωνα σε σύγκριση με τις παλιές, παραδοσιακές μετρήσεις.

Η ποσότητα της σωρευτικής έντασης την εποχή των καυσώνων βρέθηκε ότι αυξημένο σε όλο τον πλανήτη κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Η μέση αύξηση ανά δεκαετία ήταν ανάμεσα στον 1C και στους 4.5C, αν και σε ορισμένα σημεία – στη Μέση Ανατολή και σε σημεία της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής – η αύξηση έφτανε κοντά στους 10C την δεκαετία.

Η Sarah Perkins-Kirkpatrick, επικεφαλής επιστήμονας της έρευνας, επισημαίνει ότι οι καύσωνες όχι μόνο έχουν αυξηθεί σε συχνότητα και διάρκεια παγκοσμίως τα τελευταία 70 χρόνια, αλλά και ότι αυτή η τάση έχει επιταχυνθεί σε ανησυχητικό βαθμό. Προσθέτει ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι σύμφωνο με αυτό που εδώ και καιρό αναφέρουν οι κλιματικοί επιστήμονες – ότι οι αύξηση των καυσώνων θα είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι της υπερθέρμανσης του πλανήτη – και ότι αυτό θα αποτελεί ένα τελευταίο προειδοποιητικό καμπανάκι ώστε οι κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε έκτακτη δράση ώστε να αποφευχθούν οι χειρότερες επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η Perkins-Kirkpatrick κλείνει λέγοντας ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για αδράνεια και ότι υπάρχουν πλέον αδιαμφισβήτητες ενδείξεις ότι η υπερθέρμανση υφίσταται και το πρόβλημα γιγαντώνεται. Οι χειρότεροι καύσωνες που καταγράφονται συνοδεύονται από καταστροφικά γεγονότα. Στην νοτιοδυτική Αυστραλία, ο χειρότερος καύσωνας ήταν το καλοκαίρι του 2009 όπου υπολογίζεται ότι πέθαναν 374 άνθρωποι σε 3 ημέρες λόγω της ζέστης.
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,570,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,31,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,37,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,40,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9094,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,30,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2282,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,20,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,445,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Οι καύσωνες διαρκούν περισσότερο και είναι συχνότεροι παγκοσμίως, σύμφωνα με νέα έρευνα
Οι καύσωνες διαρκούν περισσότερο και είναι συχνότεροι παγκοσμίως, σύμφωνα με νέα έρευνα
Οι καύσωνες διαρκούν περισσότερο και είναι συχνότεροι παγκοσμίως, σύμφωνα με νέα έρευνα
https://www.lifesteps.gr/periexomeno/uploads/2018/07/%CE%9A%CE%B1%CF%8D%CF%83%CF%89%CE%BD%CE%B1%CF%82-A.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_672.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_672.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content