Ποια τρόφιμα εμποδίζουν την ανάπτυξη πέτρας στα νεφρά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ποια τρόφιμα εμποδίζουν την ανάπτυξη πέτρας στα νεφρά

👉Οι πέτρες στα νεφρά αποτελούν μία ιδιαίτερα οδυνηρή κατάσταση που δεν ξεχωρίζει ηλικίες, ενώ οι θεραπείες είναι πολύ συγκεκριμένες. Παρόλα αυτά υπάρχουν τροφές οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην ανώδυνη αποβολή τους.

Εαν δεν έχετε νιώσει ποτέ τον πόνο των λίθων των νεφρών, θα πρέπει να θεωρήσετε τον εαυτό σας τυχερό. Αυτές οι μικρές, σκληρές ορυκτές αποθέσεις που δημιουργούνται στα νεφρά σας, δεν είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί ελαφρά υπόψιν. Αυτές οι πέτρες σχηματίζονται όταν το νεφρό γίνεται υπερβολικά συμπυκνωμένο, επιτρέποντας στα ορυκτά να κρυσταλλώσουν και να συνδεθούν μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να προκληθεί όταν οι νεφροί δεν λειτουργούν σωστά ή όταν είστε αφυδατωμένοι. Υπάρχουν επίσης πολλοί τύποι λίθων, ανάλογα με την αιτία της συγκέντρωσης ορυκτών (π.χ. ασβέστιο, στρουβίτη, ουρικό οξύ και κυστίνη). 

Η γνώση του τύπου πέτρας που έχει σχηματιστεί, μπορεί να σας βοηθήσει σε μια στρατηγική θεραπείας και να αποφασίσετε ποιες αλλαγές μπορεί να χρειαστεί να γίνουν στον τρόπο ζωής σας. Το πρόβλημα είναι, ότι αυτές οι πέτρες μπορούν να κινηθούν στο ουροποιητικό σας σύστημα και να το επηρεάσουν με πολλούς τρόπους. Ενώ σχηματίζονται στο νεφρό, τα συμπτώματα σπάνια εκδηλώνονται, αλλά όταν μία από αυτές τις πέτρες μετακινείται στον ουρητήρα (ο σωλήνας που συνδέει την ουροδόχο κύστη και τον νεφρό) τα συμπτώματα γίνονται πολύ έντονα.

Η ύπαρξη νεφρικών λίθων,
γίνεται αντιληπτή από τον οξύ πόνο στην πλάτη και στα πλευρά. Ο πόνος εξαπλώνεται στη βουβωνική και κάτω κοιλιακή χώρα, ιδιαίτερα κατά την ούρηση. Πολύ συχνά, οι πέτρες στα νεφρά, προκαλούν το αίσθημα για συχνή ούρηση, χωρίς όμως επαρκή ποσότητα ούρων. Η διαδικασία της ούρησης γίνεται επώδυνη, με τα ούρα να είναι συνήθως, ροζ, κόκκινα ή καφέ, συνοδευόμενα και από άσχημη μυρωδιά. Οι πέτρες στα νεφρά μπορούν επίσης να προκαλέσουν ναυτία ή έμετο σε μερικούς ανθρώπους, ιδιαίτερα αν υπάρχει υποκείμενη λοίμωξη. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλές επίσημες θεραπείες και οι περισσότεροι γιατροί προτείνουν την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού και τη λήψη φαρμάκων για τον πόνο μέχρι να αποβληθεί η πέτρα μέσω της ούρησης.

Υπάρχουν κάποιες αποτελεσματικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στο να σπάσουν οι πέτρες σε μικρότερα κομμάτια ή και να διαλυθούν εντελώς, ώστε να αποβληθούν από τα ούρα σχεδόν ανώδυνα.

11 αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι για τις νεφρικές πέτρες

Διάφορες θεραπείες για τις πέτρες στα νεφρά περιλαμβάνουν ξίδι μήλου, χυμό ροδιού, πρόσθετη ενυδάτωση, φασόλια, μαγνήσιο, καρπούζι, βασιλικό και δίαιτα χαμηλού αλατιού. Αυτά βοηθούν στην πρόληψη της υγείας των νεφρών αλλά και στη διάσπαση των λίθων που μπορεί να σχηματιστούν στα νεφρά.

Πιείτε περισσότερο νερό:

Μια από τις πιο βασικές αιτίες των λίθων των νεφρών είναι η αφυδάτωση. Ουσιαστικά, όταν δεν υπάρχει αρκετό νερό στο σώμα, τα υγρά του οργανισμού γίνονται πιο συμπηκνωμένα. Η περιεκτικότητά τους σε μέταλα και άλλες ουσίες, γίνεται πυκνότερη. Οι ουσίες αυτές ασβεστοποιούνται σχηματίζοντας πέτρες οι οποίες κινούνται δυσκολότερα μέσα στο ουροποιητικό.Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού, μπορεί να βοηθήσει να ξεπλυθούν τα νεφρά και να διαλύσει μερικές από αυτές τις πέτρες που έχουν ήδη σχηματιστεί καθιστώντας λιγότερο επίπονη την αποβολή τους.

Χυμός Ροδιού:

Αναμφισβήτητα, το πιο αποτελεσματικό φρούτο για τις πέτρες στα νεφρά είναι το ρόδι - τόσο οι σπόροι όσο και ο χυμός. Τα αντιοξειδωτικά και οι φυσικές στυπτικές ιδιότητες αυτού του φρούτου μπορούν να βοηθήσουν στη διάσπαση των λίθων των νεφρών και να αποτρέψουν υψηλά επίπεδα οξαλικού άλατος στο σώμα. Προληπτικά, ένα ποτήρι χυμού την ημέρα, απομακρύνει αποτεσματικά το σχηματικών νεφρικών λίθων.

Καρπούζι:

Οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν ότι το καρπούζι είναι κάτι περισσότερο από ένα νόστιμο καλοκαιρινό σνακ, αλλά και ένα υγιεινό φαγητό που περιέχει κάλιο και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση νεφρικών λίθων. Ιδιαίτερα εκείνων που σχηματίζονται από φωσφορικό μαγνήσιο και ασβέστιο. Το κάλιο είναι απαραίτητο στοιχείο για τη μείωση επιπέδων οξέων στα ούρα, γεγονός που μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη λίθων. Επιπλέον, το καρπούζι περιέχει τόσο πολύ νερό, που το καθιστά ιδανικό φρούτο για ενυδάτωση!

Κόκκινα Φασόλια:

Τα κόκκινα φασόλια είναι τα ιδανικά όσπρια πρόληψης και θεραπείας νεφρικών λίθων. Όλα τα όσπρια, στην πραγματικότητα, έχουν υψηλά επίπεδα αδιάλυτων ινών, οι οποίες μπορούν να δεσμεύσουν το ασβέστιο στο έντερο, αντί να τα αφήσουν να περάσουν στο ουροποιητικό σύστημα. Με χαμηλότερα επίπεδα ασβεστίου στα ούρα, θα είναι πιο δύσκολο να σχηματιστούν πέτρες στα νεφρά. Άλλα τρόφιμα πλούσια σε αδιάλυτες ίνες είναι το καλαμπόκι, οι μελιτζάνες, τα πράσινα μπιζέλια, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Αποφύγετε τα αλμυρά τρόφιμα:

Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι από εμάς, τα υψηλά επίπεδα αλατιού στο σώμα προκαλούν κατακράτηση υγρών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην περνάει η απαραίτητα ποσότητα υγρών μέσω των νεφρών στην κύστη. Μειώνοντας το αλμυρό φαγητό, έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να αποφύγετε την ανάπτυξη νεφρικών λίθων.

Μαγνήσιο:

Μια κοινή συνθήκη μεταξύ ανθρώπων που πάσχουν από πέτρες στα νεφρά, είναι η έλλειψη μαγνησίου. Στην πραγματικότητα, έρευνα δείχνει ότι η λήψη συμπληρωμάτων μαγνησίου μπορεί να θεραπεύσει περισσότερο από το 90% των περιπτώσεων νεφρικών λίθων. Ορισμένα από τα τρόφιμα που περιέχουν μαγνήσιο είναι το σπανάκι, τα καρύδια, τα ψάρια, τα φασόλια, τα αβοκάντο, το γιαούρτι και η μαύρη σοκολάτα.

Μηλόξυδο:

Οι εξαιρετικά στυπτικές ιδιότητες αυτής της κοινής φυσικής θεραπείας μπορούν να δυσκολέψουν το σχηματισμό πέτρας στα νεφρά. Μπορεί να βοηθήσει στη διάλυσή τους κι επίσης να αλλαλοποιήσει το Ph αίματος και ούρων.

Βασιλικός:

Αυτό το αρχαίο φυτικό φάρμακο έχει από καιρό θεωρηθεί ως τονωτικό για τα νεφρά. Αποτρέπει τη συγκέντρωση μετάλλων στα νεφρά κάνοντας αδύνατο το σχηματισμό πέτρας.

Φυτικές Ίνες:

Η καλύτερη πηγή φυτικών ινών είναι οι ολόκληροι σπόροι δημητριακών. Οι φυτικές ίνες βελτιστοποιοούν το πεπτικό σύστημα, δεσμεύουν το ασβέστιο και μειώνουν την ποσότητα επικίνδυνων ουσιών που ωθούνται στα ούρα. Αυτό βοηθάει στην πρόληψη συσσώρευσης ουσιών που σχηματίζουν πέτρες στα νεφρά.

Τσάι τσουκνίδας:

Το τσάι τσουκνίδας επιβραδύνει την ανάπτυξη των λίθων των νεφρών και προάγει τη διάλυση τους. Βοηθά επίσης να αποτραπούν λοιμώξεις του νεφρού που μπορεί να προκαλούν αυτή την αφύσικη συσσώρευση λίθων. Βοηθάει την ούρηση και έτσι αποβάλει τοξίνες και μέταλλα από το σώμα, καθιστώντας πιο δύσκολη τη δημιουργία νεφρικών λίθων.

Όπως αναφέρθηκε, είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι πέτρες στα νεφρά όταν ξέρετε τι είδους πέτρα νεφρών έχετε. Τα υπερβολικά επώδυνα συμπτώματα των νεφρικών λίθων δικαιολογούν την επίσκεψη σε γιατρό, όπου μπορείτε να συζητήσετε μερικές από τις φυσικές θεραπείες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που περιγράφονται λεπτομερώς σε αυτό το άρθρο.

Το διάβασα στο itrofi.gr
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,406,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1836,ΑΠΟΨΕΙΣ,32,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,98,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,675,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,111,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,725,ΒΙΝΤΕΟ,173,ΒΟΛΟΣ,28,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1806,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,128,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,108,ΕΛΛΑΔΑ,606,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,122,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,20,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,31,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,233,Κόσμος,9406,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,14,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,35,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,235,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1503,Πολιτική,6777,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5870,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,71,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,56,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1058,Τοπικά,11676,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2496,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,25,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,80,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,581,Eco-News,2723,GP - info,5,voice healing therapy,22,
ltr
item
Ploumistos.com: Ποια τρόφιμα εμποδίζουν την ανάπτυξη πέτρας στα νεφρά
Ποια τρόφιμα εμποδίζουν την ανάπτυξη πέτρας στα νεφρά
Ποια τρόφιμα εμποδίζουν την ανάπτυξη πέτρας στα νεφρά
https://www.itrofi.gr/sites/default/files/styles/ogimage_thumb/public/article/2017/08/18/fresh_organic_basil.jpg?itok=AuBrFB0e
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_340.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_340.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content