Σοκαριστική ανακάλυψη επιστημόνων -Μικροπλαστικά εντοπίστηκαν σε ανθρώπινα όργανα

Σοκαριστική ανακάλυψη επιστημόνων -Μικροπλαστικά εντοπίστηκαν σε ανθρώπινα όργανα

👉Η ρύπανση από τα μικροπλαστικά έχει επηρεάσει ολόκληρο τον πλανήτη. Μικροπλαστικά... έχουν εντοπιστεί από το χιόνι της Αρκτικής και τα εδάφη των Αλπεων έως τα βαθύτερα σημεία των ωκεανών.Το πιο σοκαριστικό στοιχείο ήρθε στη δημοσιότητα μετά από έρευνα αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι εντόπισαν ίχνη μικροπλαστικών σε ανθρώπινα όργανα.

Τι εντόπισαν οι επιστήμονες

Σύμφωνα με τον Guardian, αμερικανοί ερευνητές εντόπισαν ίχνη πλαστικού στο σύνολο των 47 δειγμάτων από τον ιστό των πνευμόνων, του ήπατος, του σπλήνα και των νεφρών που ελήφθησαν και εξετάστηκαν.

Τα μικροπλαστικά ενδεχομένως φέρουν τοξικές χημικές ουσίες και επιβλαβή μικρόβια και είναι γνωστό ότι βλάπτουν θαλάσσια είδη. Επίσης, είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι τα καταναλώνουν μέσω τροφής και νερού, στα οποία έχουν εντοπιστεί, αλλά ο πιθανός αντίκτυπος στην ανθρώπινη υγεία δεν είναι ακόμη γνωστός.

Οι επιστήμονες έλαβαν δείγματα οργάνων από μια τράπεζα ιστών που ιδρύθηκε για τη μελέτη νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Η μέθοδος που χρησιμοποίησαν τους επέτρεψε να εντοπίσουν δεκάδες τύπους πλαστικών, συμπεριλαμβανομένου του τερεφθαλικού πολυαιθυλενίου (PET) που χρησιμοποιείται σε πλαστικές φιάλες ποτών και του πολυαιθυλενίου που χρησιμοποιείται σε πλαστικές σακούλες

Οι επιστήμονες εντόπισαν ακόμη τη χημική ουσία διφαινόλη Α (BPA) και στα 47 δείγματα. Η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος ανησυχεί για το BPA επειδή είναι μια ουσία που αναπαράγεται, αναπτύσσεται και είναι συστηματικά τοξική όπως έχει διαπιστωθεί σε μελέτες σε ζώα. 


Ανησυχία για τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία

«Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε ανησυχία, αλλά προβληματίζει το γεγονός ότι αυτά τα μη βιοδιασπώμενα υλικά που υπάρχουν παντού μπορούν να εισέλθουν και να συσσωρευτούν σε ανθρώπινους ιστούς και δεν γνωρίζουμε τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία», δήλωσε ο Varun Kelkar, στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αριζόνα των ΗΠΑ, μέλος της ερευνητικής ομάδας που πραγματοποίησε τη μελέτη.

«Μόλις έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το τι υπάρχει στους ιστούς, μπορούμε να διενεργήσουμε επιδημιολογικές μελέτες για να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα στην ανθρώπινη υγεία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να αρχίσουμε να κατανοούμε τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία, εάν υπάρχουν» ανέφερε.

Τα μικροπλαστικά έχουν διάμετρο μικρότερη από 5 mm και τα νανοπλαστικά είναι ακόμη μικρότερα, με διάμετρο μικρότερη από 0,001 mm. Και τα δύο σχηματίζονται σε μεγάλο βαθμό από την τριβή μεγαλύτερων τεμαχίων πλαστικών που απορρίπτονται στο περιβάλλον.

Οι επιστήμονες που έχουν μελετήσει τα αποτελέσματα της έκθεσης άγριων ζώων, αλλά και πειραματόζωων στην κατανάλωση μικροπλαστικών, τα έχουν συνδέσει με στειρότητα, φλεγμονές και καρκίνο.


Το διάβασα στο www.in.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1717,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,567,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,25,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,618,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,33,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,36,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,67,Κόσμος,9091,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5703,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2277,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,444,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Σοκαριστική ανακάλυψη επιστημόνων -Μικροπλαστικά εντοπίστηκαν σε ανθρώπινα όργανα
Σοκαριστική ανακάλυψη επιστημόνων -Μικροπλαστικά εντοπίστηκαν σε ανθρώπινα όργανα
Σοκαριστική ανακάλυψη επιστημόνων -Μικροπλαστικά εντοπίστηκαν σε ανθρώπινα όργανα
https://www.vradini.gr/wp-content/uploads/2020/08/1-592.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_310.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_310.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content