Τα κόκκινα ή τα λευκά σταφύλια είναι καλύτερα για την υγεία μας;

Τα κόκκινα ή τα λευκά σταφύλια είναι καλύτερα για την υγεία μας;

👉Και οι δύο ποικιλίες, τα κόκκινα και τα λευκά κάνουν καλό στη υγεία μας, όταν τα τρώμε με μέτρο, αλλά αν πρέπει να επιλέξετε το υγιεινότερο, τότε το υψηλότερο περιεχόμενο φλαβονοειδών των κόκκινων σταφυλιών που τα καθιστά πλουσιότερα σε αντιοξειδωτικά από τα λευκά σταφύλια, σας οδηγεί στην απάντηση.

Αντιισταμινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα τους, τόσο περισσότερα φυτοθρεπτικά συσταντικά περιέχει. Τα έντονα χρωματιστά φρούτα και λαχανικά περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες ενός τύπου αντιοξειδωτικών που ονομάζονται φλαβονοειδή από τα λιγότερο χρωματιστά αντίστοιχα. Ένα φλαβονοειδές που ονομάζεται κερσετίνη μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των κυττάρων που απελευθερώνουν ισταμίνη στο σώμα σας. Λόγω των αντιισταμινικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, το εκχύλισμα κερσετίνης χρησιμοποιείται για τη θεραπεία αλλεργιών και, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, μπορεί να προστατεύσει από την οστεοπόρωση, ορισμένες μορφές καρκίνου και πνευμονικές και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Θεραπεία των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης

Τα κόκκινα σταφύλια περιέχουν ένα φλαβονοειδές που ονομάζεται ρεσβερατρόλη, το οποίο έχει χημική δομή παρόμοια με αυτή της διαιθυλοστιλβεστρόλης, ενός συνθετικού οιστρογόνου που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Οι ερευνητές βιοχημείας και μοριακής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Louisville School of Medicine διαπίστωσαν ότι, αν και η ρεσβερατρόλη μπορεί να είναι χρήσιμη ως συνθετικό οιστρογόνο, θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει ως ανταγωνιστής οιστρογόνων, ανάλογα με τον κυτταρικό τύπο και την παρουσία άλλων οιστρογόνων. Η ρεσβερατρόλη στα κόκκινα σταφύλια μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, αλλά η αξιοπιστία της εξακολουθεί να μελετάται.

Προστασία του καρκίνου

Μαζί με την ρεσβερατρόλη, άλλα συστατικά στα σταφύλια μπορεί να προσφέρουν προστασία έναντι ποικίλων μορφών καρκίνου. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι κατεχίνες, προανθοκυανιδίνες και στιλβένια, που βρίσκονται σε κόκκινα σταφύλια, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, ενώ οι φυτοθρεπτικές ανθοκυάνες μπορεί να σταματήσουν την ανάπτυξη του καρκίνου του παχέος εντέρου. Η έρευνα έχει επίσης βρει ότι τα κόκκινα σταφύλια μπορεί να προστατεύσουν από τον καρκίνο του πνεύμονα Το «Βρετανικό Ιατρικό Περιοδικό» αναφέρει μια μελέτη που συγκρίνει τη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου των ποτών και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κάθε καθημερινό ποτήρι κόκκινου κρασιού μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα πιο σημαντικά από ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Μαγγάνιο

Αν προσπαθείτε να αυξήσετε την πρόσληψη μαγγανίου σας, ο τύπος του σταφυλιού είναι ευεργετικός. Ένα φλιτζάνι κόκκινο ή λευκό σταφύλια σας δίνει το 33% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης μαγγανίου, ενός ιχνοστοιχείου που βοηθά στην ανάπτυξη ισχυρών οστών και συνδετικών ιστών. Το Ινστιτούτο Ιατρικής συστήνει στις γυναίκες να πάρουν 1,8 χιλιοστόγραμμα μαγγανίου ανά ημέρα και οι άνδρες να πάρουν 2,3 χιλιοστόγραμμα. Οι ηλικιωμένοι μπορούν να προστατεύσουν την οστική πυκνότητα τους προσθέτοντας σταφύλια στη διατροφή τους.
ON LINE ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ


Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι διαισθητικός και ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Πνευματικής Αφύπνισης του Νου - Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας (Spiritual Energy Healingman) δηλαδή Σύμβουλος ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αυτοβελτίωσης & Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θεραπευτικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης & Ίασης, συμβουλευτικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί του για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θέλετε!

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΕκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,460,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1997,ΑΠΟΨΕΙΣ,73,Άρθρα,818,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,114,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,731,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,143,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,771,ΒΙΝΤΕΟ,200,ΒΟΛΟΣ,79,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1834,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,179,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1439,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,29,ΕΡΕΥΝΕΣ,52,ΖΩΗ,178,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,45,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,52,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,550,Κόσμος,9748,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,456,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1567,Πολιτική,6872,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6053,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,76,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,343,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1157,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2899,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,48,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,97,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,651,Eco-News,2804,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: Τα κόκκινα ή τα λευκά σταφύλια είναι καλύτερα για την υγεία μας;
Τα κόκκινα ή τα λευκά σταφύλια είναι καλύτερα για την υγεία μας;
Τα κόκκινα ή τα λευκά σταφύλια είναι καλύτερα για την υγεία μας;
https://www.itrofi.gr/sites/default/files/styles/ogimage_thumb/public/article/2017/08/16/fresh_grape.jpg?itok=WNVe6Kcf
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_226.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_226.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content