Η μάσκα σαρώνει: Στον ελεύθερο κόσμο ο κορωνοϊός θέτει σε δοκιμασία αρχές, αξίες και μηχανισμούς

Η μάσκα σαρώνει: Στον ελεύθερο κόσμο ο κορωνοϊός θέτει σε δοκιμασία αρχές, αξίες και μηχανισμούς

👉Θα έπρεπε να είναι πλέον σε όλους σαφές ότι η κρίση του κορωνοϊού... δεν είναι αυτό που αρχικά εκτιμήθηκε. 

Σε πρώτο επίπεδο ήταν και παραμένει μία υγειονομική απειλή, σε όλα τα επόμενα εξελίσσεται σε παράγοντα γενικής αποσταθεροποίησης και αμφισβήτησης όλων όσων (νομίζαμε ότι) ξέραμε.

Του Αγγελου Κωβαίου

Μέχρι στιγμής και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ιατρικού, νοσηλευτικού και ερευνητικού προσωπικού, η πανδημία φανερώνει μία περίτρανη αποτυχία. Θα ήταν ανόητο να αγνοήσει κανείς την πρωτοφανή στα ιστορικά χρονικά πρόοδο που έχει συντελεστεί στην έρευνα και στην προσπάθεια εξεύρευσης εμβολίου, όμως το αποτέλεσμα παραμένει προς το παρόν: αδυναμία της υπερσύγχρονης τεχνολογίας και επιστήμης, απέναντι σε έναν σχεδόν αόρατο εχθρό.

Τώρα, επειτα από όλα όσα έχουν συμβεί έρχεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει ποτέ εμβόλιο.

Στο σημείο αυτό έρχεται η αποτυχία της πολιτικής. Εν αναμονή της εξέλιξης στην Ελλάδα, όπου σύντομα θα φανεί αν ο έλεγχος χάθηκε ή αν θα καταστεί δυνατός εκ νέου ο περιορισμός της διασποράς, σε ολόκληρο τον κόσμο παρακολουθούμε πώς μία υγειονομική παράμετρος κυριαρχεί και μολύνει τις δημοκρατίες.

Οι απανταχού λαϊκιστές βρήκαν μία νέα διέξοδο και άρχσαν τις διαβρωτικές τους εκστρατείες. Αλλού διακινώντας θεωρίες συνωμοσίας, αλλού (όπως εδώ) κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τα έκανε όλα (!) λάθος και σπεκουλάροντας, με την λογκή ότι το κοντέρ μηδενίστηκε και πάμε πάλι από την αρχή. Μετατρέπεται έτσι η πανδημία σε κάτι άλλο από αυτό που ήταν, σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και καιροσκοπισμού.

Απέναντι στην πανδημία όλες οι σύγχρονες δομές καταρρέουν ή απειλούνται με κατάρρευση. Είτε εκ των πραγμάτων, επειδή τα συστήματα υγείας είναι ανίσχυρα, είτε επειδή η παραπληροφόρηση βρίσκει εύφορο έδαφος σε συνθήκες φόβου και αβεβαιότητας.

Στον ελεύθερο κόσμο ο κορωνοϊός θέτει σε δοκιμασία αρχές, αξίες και μηχανισμούς που με κόπο και πολυετείς διαδικασίες επικράτησαν. Όπως π.χ. η ελεύθερη μετακίνηση, τα ανοιχτά σύνορα, η δημιουργία υπερεθνικών δομών και οργανισμών. Θεωρήθηκε για παράδειγμα αδιανόητο πριν από μερικούς μήνες να μένουν για πολύ καιρό κλειστά τα ευρωπαϊκά σύνορα. Ανοιξαν για την τουριστική περιόδο και τώρα αναμένεται να φανεί ποιος θα έχει μετανιώσει πρισσότερο, για ποιον λόγο και με ποιο τίμημα. Στον μη ελεύθερο κόσμο, απλώς φανερώνεται ότι τα ολοκληρωτικά καθεστώτα είναι πολύ πιο αδύναμα απ’ ό,τι θέλουν να υποστηρίζουν.

Αδυναμία και αποτυχία καταγράφεται και στους πυρήνες της κοινωνικής ζωής, όπως η οικογένεια. Έφηβοι και 20ρηδες, με την πλάνη και την αυταπάτη του άτρωτου, συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει τίποτε. «Είναι στην φύση τους», ισχυρίζονται κάποιοι, να φέρονται ανέμελα, να ζήσουν τη ζωή τους «τα παιδιά». Στη φύση και των υπολοίπων είναι να ζήσουν τη δική τους ζωή, όμως. Και τελικά, η «φύση» κάποιων απειλεί να εμποδίσει όλους να ζήσουν τη ζωή τους.

Εν τέλει και όπως εξελίσσεται η κατάσταση, η συνεχιζόμενη επέλαση της πανδημίας αναδεικνύει σχεδόν σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατίες, μία αδυναμία στα θεμέλιά τους: να υπάρξει μία οριζόντια, άδηλη συμφωνία ως προς το πού σταματά το δικαίωμα του ενός και που ξεκινά του άλλου, σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις δραστηριότητες και σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής. Με αυτή την συμφωνία, όπως συμβολίζεται π.χ. από την χρήση μάσκας και την αποφυγή ανεύθυνων συμπεριφορών, όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα διαχειρίσιμα.

Πού οδηγούν όλα αυτά; Προς το παρόν είναι άγνωστο. Θα φανεί με την πάροδο του χρόνου, από το ποιες δυνάμεις θα επικρατήσουν και ποιες αντιλήψεις θα διαμορφωθούν. Προς το παρόν διαφαίνεται ότι στον δημόσιο χώρο θα κυριαρχήσει ο φόβος. Το να είναι οι καρποί του ευεργετικοί, είναι μάλλον απίθανο.

Το διάβασα στο in.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,571,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,31,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,37,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,40,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9094,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,31,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2283,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,20,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,446,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Η μάσκα σαρώνει: Στον ελεύθερο κόσμο ο κορωνοϊός θέτει σε δοκιμασία αρχές, αξίες και μηχανισμούς
Η μάσκα σαρώνει: Στον ελεύθερο κόσμο ο κορωνοϊός θέτει σε δοκιμασία αρχές, αξίες και μηχανισμούς
Η μάσκα σαρώνει: Στον ελεύθερο κόσμο ο κορωνοϊός θέτει σε δοκιμασία αρχές, αξίες και μηχανισμούς
https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/08/1612078_http___blogs.ft_.com_the-world_files_2020_03_mas_mask2.png.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_22.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_22.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content